Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Tarım Müdürlüğünden Gıda Denetimi

Gündem Yayın: 03.07.2015 13:49
Yazar:
Tarım Müdürlüğünden Gıda Denetimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı; 2015 yılının ilk altı aylık döneminde gıda üretim işletmelerinde 354, gıda satış noktalarında 835, toplu tüketim yerlerinde ise 1.005 olmak üzere toplam 2.194 denetim yapıldığını söyledi
Denetimlerin Ramazan ayı nedeniyle tüketim artışı yaşanılan pide, ekmek, pastacılık ve tatlıcılık ürünleri, unlu mamuller ve şekerleme ürünlerine yöneldiğini ifade eden Çataklı; “5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’una göre Kurumumuzca yürütülen gıda denetim faaliyetleri; Gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde Bakanlık ve İl denetim programlarına bağlı olarak sürdürülmektedir. Rutin olarak yürütülen denetim faaliyetlerinin haricinde şikayet ve ihbarlara bağlı denetimler ile Ramazan ayı gibi dönemlerde tüketiminde artış görülen gıdalarda da ayrıca özel denetimler yapılmaktadır. Gıda denetimleri konusunda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı yaptığı değerlendirmede;
“2015 yılının ilk altı (6) aylık döneminde Kurumumuzca gıda üretim işletmelerinde 354, gıda satış noktalarında 835, toplu tüketim yerlerinde ise 1.005 olmak üzere toplam 2.194 denetim faaliyeti icra edilmiştir. Yapılan denetimler neticesinde 16 adet işletmede toplam 84.966,62 TL. idari para cezası uygulanmıştır. İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayının başlamasıyla birlikte denetim faaliyetlerimiz yoğunluklu olarak, bu aya özel tüketim artışı yaşanılan pide, ekmek, pastacılık ve tatlıcılık ürünleri, unlu mamüller ve şekerleme ürünlerine yönelmiş bulunmaktadır. İlimizde hali hazırda ismi geçen sektörlerden 164 işletme bulunmakta olup bu işletmelerin tamamının rutin dışı olarak Ramazan ayı boyunca denetlenmesi hedeflenmiştir.
Ayrıca; en iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğuna olan inançla hizmet sunan Alo Gıda 174 hattının, tüketici bilincinin arttığının göstergesi olarak halkımızca her geçen gün daha fazla kullanılmakta olması memnuniyet vericidir. Bu yönüyle de duyarlılığını gösteren halkımıza teşekkür eder, huzur içerisinde geçen Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Uyuşturucu ticaretinden 12,5 yıl hapis cezası alan şahıs yine uyuşturucuyla yakalandı

Gündem Yayın: 02.05.2024 20:12
İhlas Haber Ajansı

Samsun’da uyuşturucu ticaretinden kesinleşmiş 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs, yine uyuşturucuyla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen A.T.’nin Atakum ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan evine operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada 0.27 gram metamfetamin, 0,91 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 14 adet sentetik ecza ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu ticaretinden yargılandığı ağır ceza mahkemesince 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıkan A.T. gözaltına alındı.

Paylaş: