Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ekim, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rize’de çatı yangını paniğe neden oldu

Rize’nin Çayeli ilçesinde boşaltılan bir binanın çatısında çıkan yangın paniğe yol açtı.
Yangın ilçenin Yaka Mahallesi’nde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. alınan bilgiye göre, Yeni Çayeli Devlet Hastanesi’nin yapımı için belirlenen alanda bulunan ve daha öncesinde rehabilitasyon merkezi olarak hizmet veren bina yıkım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için boşaltılmıştı. İçerisinde inşallah malzemelerin çıkartıldığı binanın çatısında sebebi henüz bilinemeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı. Alevleri gören çevredekiler 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istemesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının çıktığı bina güvenlik çemberine alınırken söndürme çalışmaları başlatıldı. Yangın 1,5 saatlik çalışmanın ardından başka binalara sıçramadan söndürüldü.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 14:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Güvercinler için klimasını kapattı

Karabük'te bir inşaat mühendisi yuva yapan güvercinler için klima kullanımını durdurdu.

Kent merkezinde bir iş hanının 4'üncü katındaki ofisine gelen inşaat mühendisi Yusuf Aydın, pencere kenarında hareket eden iki yabani güvercini fark etti. Pencereyi açan Aydın, güvercinlerin klima motoruna yuva yaptığını gördü. Güvercinlerin yumurtlayacaklarını fark eden Aydın yuvayı çalı çırpı ile sağlamlaştırıp yuvayı genişletti. Güvercinlere marul, karnabahar gibi yiyecekler temin etmeye başladığını anlatan Aydın, "Güvercinlerin küçük odun parçaları taşıdığını gördüm. Yuva yapma gayretleri vardı. Biraz daha çalı çırpı toplayıp yuvalarını büyüttüm. Yumurtlayacakları belliydi ve birkaç gün sonra 2 tane yumurta yaptılar. Yavrular dünyaya gelirse buradan düşme ihtimalleri düşüncesiyle yuvayı büyüttük. Yemini, suyunu, marulunu, karnabaharını koymaya başladık. Artık yerinden hiç kalkmıyor. Tamamen yavrularına odaklanmış. Hatta bazen yiyecek koyacağımız zaman kızıyor, müdahale ediyor" dedi.

Ofisine gelen ziyaretçilerin, yuvadaki güvercini görünce sevindiklerini belirten Aydın, "Yumurtlayacakları ve yavrularının çıkacakları günü bekliyoruz. İnşallah onları da görürüz. Yavrularına güvenli bir yer yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.