Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kastamonu Üniversitesi’nden Teknofest 2024 başarısı

Kastamonu 06.10.2024 16:22
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Kastamonu Üniversitesi’nden Teknofest 2024 başarısı

Kastamonu Üniversitesi, Teknofest 2024 çerçevesinde düzenlenen 9. Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’24’te 5 madalya kazandı.

Kastamonu Üniversitesi, Teknofest 2024 çerçevesinde gerçekleştirilen 9. Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’24’te önemli bir başarıya imza attı. Kastamonu Üniversitesi fuarda 2 altın ve 3 bronz olmak üzere toplam 5 madalya kazandı. Ödüller, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı M. Zeki Durak tarafından takdim edildi.

Altın madalyaya layık görülen projelerden ilki, Doç. Dr. Mehmet Akkaş ve Gülseren Sakarya tarafından geliştirilen “Anti-Skar Özellikli C ve E Vitamini Kaynaklı Meyve, Sebze Kabuğu Atıklarından Yara İyileştirici Mat” oldu. Doğal bileşenleri kullanarak yara iyileşme sürecine katkı sağlaması amacıyla geliştirilen mat dikkat çekti. Diğer altın madalyalı proje ise Buğra Çelebi ve Doç. Dr. Erol Tekin’in “Mekanik Histeri Oluşturma, Robotik Hasar Tespit ve Kategorizasyon Sistemi” oldu. Sistem, robotik teknolojiler yardımıyla hasar tespiti yapma ve kategorize etme konusunda yenilikçi çözümler sunuyor.

Bronz madalya kazanan projeler arasında, Dr. Öğr. Üyesi Erman Zurnacı’nın “Dairesel Priz Kapağı Mekanizması” adlı projesi yer aldı. Bu proje, güvenli ve pratik bir priz kapağı tasarımıyla büyük beğeni topladı. Doç. Dr. Kemal Akyol, Doç. Dr. Abdulkadir Karacı ve Muhammed Emin Çiftikçi’nin ortak projesi olan “Trafikte Duyma Engelli Kişileri Fark Etmek İçin Gömülü Sistem Tasarımı” da bronz madalyaya layık görüldü. Proje trafikte duyma engelli bireylerin güvenliğini artırmayı amaçlayan bir sistem olarak dikkat çekiyor. Son olarak, Buğra Çelebi’nin “Saldırı Yönü İşaret Sistemi” başlıklı buluşu da bronz madalya kazandı.

Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ödül alan akademisyen ve öğrencileri tebrik ederek bu başarıya katkı sağlayan Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde bulunan Patent Destek Ofisi ve tüm personeline teşekkür etti. Rektör Topal, fuarı düzenleyen Türk Patent ve Marka Kurumu’na ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na da desteklerinden dolayı şükranlarını sundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zonguldak’ta ekiplerin denetimi sürüyor

Zonguldak 06.10.2024 20:52
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Zonguldak’ta ekiplerin denetimi sürüyor

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, il genelinde huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan asayiş uygulamasında; 45 iş yeri denetlendi, 381 kişinin sorgusu yapıldı.

Kadına yönelik basit yaralama suçundan aranan 1 şahıs ve yoklama kaçağı olarak aranan 1 şahıs yakalanırken, 2 iş yeri hakkında yasaklı alanda sigara tüketimine izin vermek ve izinsiz alkol sunumunda bulunmak nedeniyle tutanak düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde gerçekleştirilen denetimlerde ise 59 alkollü içki sunumu yapan işletme kontrol edildi. 5 işletme hakkında tütün mamulleri tüketimine izin vermek ve kimlik bildirme kanununa muhalefet gibi çeşitli sebeplerle idari işlem yapıldı. Toplam bin 631 kişinin sorgulandığı uygulamada 2 aranan şahıs yakalanarak gözaltına alındı ve trafikten men edilen 2 araç yediemin otoparkına çekildi.

Nöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500