Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Dünya Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun

Gündem 04.10.2024 14:55
A+ A-
Dünya Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun

Dünya Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Hayvan dostlarımızın haklarını ve yaşamlarını savunmak için sadece bugün değil, her gün sokaktaki dostlarımıza yardım etmek, doğal yaşam alanlarını korumak ve onlara karşı duyarlı olmak, hayvan haklarının temelini oluşturuyor. Gelin, bu özel günde hayvanların yaşam haklarına daha fazla dikkat çekelim ve onlara her gün sahip çıkalım.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
     

Yaşar: “Karabük’teki Sıkıntılar Katlanarak Artıyor”

Manşet 04.10.2024 15:16
A+ A-
Yaşar: “Karabük’teki Sıkıntılar Katlanarak Artıyor”

CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, geçtiğimiz günlerde Milletvekili Cevdet Akay ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Karabük ve ilçelerinde esnaf, mahalle ve köy ziyaretlerinde bulunduklarını, bu ziyaretler sonucunda bölgedeki sıkıntıların artarak devam ettiğini tespit ettiklerini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Yaşar, Karabük’te artarak, devam eden sorunları dile getirerek, şehrin birçok alanda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde Milletvekili Cevdet Akay öncülüğünde gerçekleştirilen esnaf, mahalle ve köy ziyaretlerinde, Karabük’ün ve İlçeleri’nin sorunları bir kez daha gözler önüne serildiğini ifade eden başkan Yaşar, özellikle Eflani İlçesi’nde hastane, göç ve öğrenci barınma sorunlarının yanı sıra köy yolları ve su eksikliklerinin en önemli talepler arasında olduğunu ifade etti.

Eskipazar İlçesi’nde ise kayan hastane, orman ürünleri, işçi sorunları ve organize sanayi gibi alanlarda uzun süredir çözülmemiş sorunların varlığını sürdürdüğünü dile getiren Başkan Yaşar,  Bölgedeki göç oranının artmasına dikkat çekerek  nüfusun giderek azaldığını vurguladı.

Merkezde Karabük Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında girişimlerde bulunduğunu söyleyen Yaşar, bazı mahallelerdeki yol ve trafik sorunlarının hala çözülemediğini belirtti. Özellikle Soğuksu Mahallesi’ndeki TOKİ sorunu ve Belen TOKİ’deki kanalizasyon probleminin uzun süredir gündemde olmasına rağmen bir türlü çözülemediğini ifade etti.

TASARRUF TEDBİRLERİ HALKI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te de Milli Eğitim ve Sağlık alanındaki sorunlara değinen Yaşar, tasarruf tedbirleri altında yapılan uygulamaların halkı olumsuz etkilediğini söyledi. Özellikle sağlık alanında muayene, ultrason ve kanser hastalıklarındaki artışa dikkat çeken Yaşar,  staj yapan tıp öğrencilerine yemek verilmemesini “utanç verici” olarak nitelendirdi.

Başkan Yaşar; “Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü’ne kamuda tasarruf tedbirleri ile ilgili gönderdiği yazı doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yapan tıp öğrencilerinin hastane yemekhanesinde yemek yemelerini 30.09.2024 Tarihi’nden itibaren durdurmuştur. Bu öğrenciler staj yaparken maaşta alamamaktadır. Zaten pahalı bir eğitim olan tıp eğitiminde öğrencilerin zorlandığı bilinen bir şeyken bir öğün verilecek yemeğin de kaldırılması utanç vericidir. İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu yanlışı tekrardan gözden geçireceğini umuyoruz” dedi.

KARDEMİR’E İŞÇİ ALIMLARI BİLE HAKSIZLIKLARLA DOLU

CHP Milletvekili Cevdet Akay’ın da dile getirdiği Kardemir Ülkü İstasyonu önündeki çöken yolun aylardır trafiğe açılamadığını belirten Yaşar, “Kentimizin varlık sebebi olmazsa olmazı Kardemir’in işçi alımları bile haksızlıklarla dolu ve şaibelere açık olarak yönetiliyor ve siyasilere menfaat sağlayacak uygulamalara dönüşebiliyor. DDY ait tren seferleri halkımıza ayrıca sıkıntı yaşatmaya devam ediyor. Kara trenle bile Zonguldak’a dört saatte giderken şimdi modern trenle 4.5 saatte gidiliyor. Bu nasıl gelişmedir? Ayrıca önceleri Çankırı ve Ankara’ya giden tren artık yok. Halka hizmet vermesi gereken devlet tasarruf adı altında hizmetten vazgeçiyor. Çoğu vatandaş yüksek fiyatlı ulaşım araçlarına mecbur bırakılıyor.

Sonuç olarak ülkemizde ve şehrimizde Her şey kaldığı yerde, gelişmeler spontane, çağın gereği. Hiç bir şeyde olumlu bir gelişme yok. 22 yıldır insanlarımızın mutlu edecek hiç bir şey olmadı. Esnaf, emekli, memur, işçi, köylü mutlu değil. Herkesin ya çocuğundan veya hastalığından ya kiralardan ya da esnaf olarak kredilerden yana sıkıntıları katlanarak artıyor. Çözümsüzlük ise devam etmekte. Tüm ülkede olduğu gibi Karabük’ümüz de güçlü bir değişimi özlemle beklenmektedir. Halkımız biliyor ki bunun vardır bir çaresi. Çare yapılacak erken seçimde. Çare CHP ‘de.” dedi.

 

Nöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500