Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Rize’de dereyi kirleten firmaya 464 bin 585 TL para cezası kesildi

Dünya 03.10.2024 20:07
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Rize’de dereyi kirleten firmaya 464 bin 585 TL para cezası kesildi

Rize’de dere yatağına endüstriyel atık döktüğü tespit edilen firmaya 464 bin 585 TL para cezası kesildi.

Olay merkeze bağlı Düzköy Köyü ile Pehlivantaşı arasındaki dere yatağında meydana geldi. Deredeki suyun renginin değiştiğini fark eden yöre sakinleri durumu önce jandarmaya sonrasında Alo 181 Çevre ve Şehircilik İhbar Hattı’na bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen yetkililer derede inceleme başlattı. Başlatılan incelemeler neticesinde sunta fabrikası tarafından kullanıldığı tespit edilen kalsiyum karbonat içeren maddenin döküldüğü anlaşıldı. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından fabrika hakkında yasal işlem başlatılarak 464 bin 585 TL idari para cezası uygulandı.

Rize Valiliği’nden yapılan açıklamada ise görgü tanığının ifadesine başvurulduğunun altı çizilerek “Merkez İlçe Jandarma Komutanlığının ihbarı ve Bakanlığımız Alo 181 hattına gelen şikâyet üzerine İlimiz Merkez İlçesi, Düzköy Köyü yakınında yer alan köprü altında belirtilen adrese gidilerek Jandarma Komutanlığı personeli eşliğinde yapılan inceleme ve denetimde Dere içinde paketli halde 20-30 paket 25 kg’lık maddenin döküldüğü, dökülen malzemenin dere kenarında beyaz bir örtü oluşturduğu, denetim esnasında tespit edilemeyen bir miktar da ayrıca dereye ve çevreye döküldüğü, dökülen malzemenin kireç nitelikli olduğunun görüldüğü, malzemeye ve sahaya ait fotoğrafların çekildiği, S.D.’nin beyanına göre dereye dökülen malzemenin kendisi tarafından döküldüğü, bölgeye yakın bir sunta fabrikası sahasında bulunan bu malzemenin araçla taşınıp dereye dökülerek bertaraf edildiği hususları tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Terme’de çiftçiye ‘feromon tuzak’ desteği

Dünya 03.10.2024 20:15
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Samsun’un Terme İlçe Belediyesi tarafından temin edilen, kahverengi kokarca zararlısı ile mücadelede kullanılacak, bin adet feromon tuzağın çiftçilere dağıtımına başlandı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Her zaman çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İlçemizi bu zararlıdan kurtarmak için üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız. Bu zararlıya karşı el birliği ile mücadele edeceğiz” dedi.

Terme Belediyesi tarafından temin edilen bin adet feromon tuzağın dağıtımı başladı. Terme’nin Altunlu Mahallesi’nde düzenlenen programda, Terme Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir tarafından çiftçilere feromon tuzağın kullanım yöntemi anlatıldı. Uygulamalı olarak çiftçilere nasıl kullanılacağı gösterilen feromon tuzaklar, sonrasında çiftçilere dağıtıldı. Programa Terme İlçe Kaymakamı Metin Maytalman’ın yanı sıra protokol üyeleri de katıldı.

“İlçemizin bereketli topraklarını el birliği ile koruyacağız”

Dağıtım programında açıklamada bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “İlçemiz yıkıcı bir zararlıya karşı önemli bir mücadele veriyor. Biz bu süreçte Terme Belediyesi olarak her zaman çiftçimizin yanındayız. Kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadelede ilk etapta belediyemiz bin adet feromon tuzak temin ederek çiftçilerimize dağıtımına başlamıştır. Feromon tuzaklar ne yazık ki ülkemizde üretilmiyor. Kosta Rika’dan ithal edilen bu tuzakların temini çok zor. İthalatçı bir yetkili firma var ve istediğimiz kadar temin etmekte güçlük çekiyoruz. Ama sürecin devamında çiftçilerimize bu konuda destek vermeye devam edeceğiz. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından çiftçilerimize uygulama yöntemi gösterildi. Bu zorlu bir mücadele ve bütün kurumlarımızla işbirliği içinde bu mücadeleyi sürdüreceğiz. İlçemizin bereketli topraklarını el birliği ile koruyacağız” ifadelerini kullandı.

Terme Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrolünde dağıtılacak

Başkan Kul, feromon tuzakların çiftçilere ulaşımı konusunda Terme Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından dağıtılacağını belirtirken, “Bu tuzakların dağıtımı çok önemli. Bahçesinde uygulayabilecek çiftçilerimize verilmesi gerekiyor. Bu konuda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yapıyor. Bahçesinde verimli bir şekilde mücadeleyi sürdürebilecek çiftçilerimize bu tuzaklar ulaştırılacak” diye konuştu.

Nöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500