Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Muhalefet ve Eşraf Sessiz..!

Kardemir 03.10.2024 11:25
A+ A-
Muhalefet ve Eşraf Sessiz..!

KARDEMİR’in Tosyalı Holding’in Sahibi Fuat Tosyalı’ya satılacağı ile ilgili haberlerin tekrar ortaya çıkmasından sonra muhalefetin ve şehir eşrafının sessizliğe bürünmesi dikkatlerden kaçmazken, bu olay Karabük’ün sahipsizlini bir kez daha ortaya koydu.

Son günlerde KARDEMİR’in Tosyalı Holding’in sahibi Fuat Tosyalı’ya satılacağına dair iddiaların yeniden gündeme gelmesi, Karabük kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Karabük’ü ziyaretinin ardından bu söylentilerin artması, şehirde şok etkisi yaratırken, muhalefetin ve şehir eşrafının bu konuya sessiz kalmasına toplumun bir çok kesimi tarafından tepki gösterildi.

Gazeteci İlhan Alpboğa’nın Birlik Medya canlı yayınında KARDEMİR’İN Tosyalı Holding’in Sahibi Fuat Tosyalı’ya satılacağı ile ilgili iddiaları gündeme getirmesinin ardından bunu Haberleştiren Gazetemizi arayan bir çok vatandaş, “Bu haberler doğruysa siyasilerin ve şehir eşrafının yeniden birlik olarak KARDEMİR’e sahip çıkması gerekiyor. Aksi takdirde KARDEMİR Karabük’lülerin elinden kayıp gidecek” şeklinde serzenişte bulundular.

Muhalefetin yanı sıra şehir eşrafının da bu iddialara karşı kamuoyunda net bir duruş sergilememesi, vatandaşlar arasında tepkiye neden oldu. Bir çok Karabüklü, KARDEMİR gibi ekonomik açıdan kritik öneme sahip bir fabrikanın satılması olasılığının şehre ciddi zararlar vereceğini dile getirerek, bu duruma karşı sessiz kalınmasını eleştirdi.

Bir çok vatandaş, KARDEMİR’in satılma ihtimaline karşı duyulan endişeyi net bir şekilde ortaya koyarken, bu tür iddiaların doğru olması durumunda KARDEMİR’e sahip çıkılması gerektiğini dile getiriyor. Vatandaşlar, muhalefet partilerinin ve şehrin önde gelen isimlerinin, bu konuda daha aktif bir duruş sergilemesi gerektiğini vurguluyor.

Bir çok kişi, KARDEMİR’in Karabük’ün geleceği açısından kritik olduğunu belirterek, siyasi aktörlerin bir araya gelip, bu tür satış girişimlerine karşı durmasını bekliyor.

Özellikle muhalefet partilerinin bu konudaki sessizliği, halk tarafından eleştiri oklarının hedefi haline gelmiş durumda. KARDEMİR gibi stratejik bir kurumun geleceğiyle ilgili tartışmaların yaşandığı bir dönemde muhalefetin herhangi bir açıklama yapmaması, kamuoyunda tepki çekiyor. Muhalefetin bu kritik meseleye kayıtsız kalması, Karabük’te yaşayan birçok insan tarafından “şehrin sahipsizliği” olarak yorumlanıyor.

Karabük’lüler, KARDEMİR’in geleceği konusunda bir belirsizlik yaşandığında, şehrin siyasi liderlerinin ve eşrafının seslerini daha güçlü bir şekilde duyurmalarını bekliyor. Vatandaşlar, bu tür önemli meselelerde bir araya gelinmesi gerektiğini ve KARDEMİR gibi kritik öneme sahip bir değerin Karabük dışına çıkmaması için el birliğiyle hareket edilmesi gerektiğini savunuyorlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Süreyya Yavuz’dan Aile Ziyaretleri

Manşet 03.10.2024 11:31
A+ A-
Süreyya Yavuz’dan Aile Ziyaretleri

Vali Mustafa Yavuz’un Eşi Süreyya Yavuz, Karabük Merkez Kayabaşı Mahallesi’nde ikamet eden Aksoy Ailesi’ni evinde ziyaret etti.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yasemin Canbaz’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde; Süreyya Yavuz; ziyaret ettiği aile bireyleri ile bir süre sohbet ederek, hal ve hatırlarını sordu. Çocukları Yağmur Nisa ile ilgilenen Süreyya Yavuz çocuğun annesi ve babasına özel bakım, özel eğitim ve özel ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyaret sonrasında Aksoy Ailesi; Süreyya Yavuz’un ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek,  kendisine teşekkür ettiler. (Karabük Valiliği Bülteni)

 

Nöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500