Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Havalar serinledi, palamuda ilgi arttı

Ekonomi 01.10.2024 16:45
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Havalar serinledi, palamuda ilgi arttı

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesinin ardından denize açılan tekneler sezonun ilk günlerinden bu yana bol miktarda palamut avlarken, havaların bugünlerde serinlemesiyle birlikte bu balığa ilgi daha da arttı.

Trabzon Balık Hali’nde palamudun yanı sıra diğer balık çeşitlerindeki artış dikkat çekerken palamudun tanesi iriliğine göre 100 TL ile 3 tanesi 200 TL arasında değişiyor.

Palamudun yanı sıra diğer balık çeşitlerinin de arttığını belirten balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu, “Palamut şu anda iyi gidiyor. Bir ara avında eksilme olmuştu ancak şimdi bolluğu sürüyor. Palamut boy ve gramaj olarak daha da büyüdü tanesi 1 kilo kadar geliyor. Havaların bugünden itibaren serinledi, serinleyince satışlarda artıyor. Fiyatlarımız, palamut iriliğine göre tanesi 100 TL, küçükleri üç tane 200 TL, mezgit 100 TL, çinakop 200 TL, istavrit 75 TL, Hamsi Sinop taraflarından geliyor kilosu 175 TL. Sezonun ilk açıldığı günden bugüne kadar avlanma çok güzel geçiyor. Çok güzel bereketli palamutlar geliyor bunun yanı sıra diğer çeşitlerimizde çoğaldı diyebiliriz” dedi.

Havaların serinlemesiyle birlikte özellikle palamuda ilginin arttığını kaydeden balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, “Palamut şu an bol. Havaların serinlemesiyle birlikte balığa ilgi arttı. Palamut fiyatlarımız iriliğine göre üç tane 200 TL, tane 100 TL, Hamsi 200 TL, istavrit 75-125 TL, mezgit 150 TL, Havaların soğumasıyla birlikte balığa daha çok talep geliyor sıcak havalarda pek talep olmuyor. İnşallah havaların böyle soğumasıyla birlikte palamudu 1,-1,5 ay daha yiyeceğiz” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu Üniversitesi ile Hitit Üniversitesi’nden iş birliği toplantısı

Kastamonu 01.10.2024 16:52
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Kastamonu Üniversitesi ile Hitit Üniversitesi’nden iş birliği toplantısı

Kastamonu Üniversitesi ve Hitit Üniversitesi, başta ihtisaslaşma alanları olmak üzere akademik ve Ar-Ge odaklı iş birliklerini değerlendirmek üzere ikinci kez toplandı.

Kastamonu Üniversitesi ile Hitit Üniversitesi arasında iş birliği toplantısı gerçekleştirildi. Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılan görüşmelerde; ihtisaslaşma çalışmaları, Performans Odaklı Stratejik Planlama, Hitit Üniversitesi Eylem Planı (HEP) sistemi, Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketleri faaliyetleri, eğitim ve akreditasyon sürecine dair konular tüm yönleriyle ele alındı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Kastamonu’da gerçekleştirilen görüşmelere atıfta bulunarak, iki üniversite arasında iş birliği ve ortak çalışmalar konusunda çeşitli öngörülerde bulunduklarını belirtti.

Prof. Dr. Öztürk, iş birliği çerçevesinde verimlilik, kapasite geliştirme ve karşılıklı öğrenme konularına odaklanarak daha yüksek katkılar sunmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca Öztürk, Hitit Üniversitesi’nin mevcut eğitim ve üretim kapasitesini eksiklikleri fırsata dönüştürerek geliştirmeye devam edeceklerini ve bu iş birliğiyle somut çıktılar elde etmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, Türkiye’deki üniversitelerde aynı çalışma konularında farklı yöntemlerin benimsenmesi nedeniyle uygulamada farklılıkların ortaya çıktığını belirtti.

Bu tür toplantıların, benzer alanlarda çalışan kurumların ortak çözümler ve fikirler üretmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Rektör Topal, üniversiteler arasındaki iş birliği çalışmalarının daha verimli ve nitelikli sonuçlar elde edilmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Ayrıca Rektör Topal, önceki toplantılarda belirlenen iş birliği alanlarından özellikle önem taşıyan birkaç konu üzerinde yoğun çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Toplantıda, her iki üniversitenin stratejik hedeflerini belirleme ve performanslarını ölçme konusundaki yaklaşımları paylaşıldı. Daha sonra, katılımcılar arasında akademik ve teknolojik iş birliği imkanlarını artırmak için atılabilecek adımlar ele alınarak mevcut iş birliği alanlarındaki ortak projelere dair fikir alışverişi yapıldı.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Birsen Eczanesi
Birsen Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Pınar Apartmanı No:1 Karabük

Telefon

(370) 424-3375

Melis Eczanesi
Melis Eczanesi
Adres

Barış Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bostanbükü Bulvarı Boğaziçi Konutları E Blok No:14E/1 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-3388

Betül Eczanesi
Betül Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, İnönü Caddesi, No:7/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3737