Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Milletvekili Şahin’den KARDEMİR’e işçi alımı uyarısı

İlçe Haberleri Yayın: 01.10.2024 12:15
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Milletvekili Şahin’den KARDEMİR’e işçi alımı uyarısı

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (KARDEMİR) 100 yeni işçi alımına ilişkin, “Mevcut işe alım politikasının gözden geçirilerek mülakata alınan 320 adayın herhangi bir engeli yoksa tamamını kapsayacak şekilde genişletmesini istiyoruz.” dedi.

AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevini de yürüten Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, KARDEMİR’in Karabük ekonomisine sağladığı katkı ile binlerce ailenin geçimini sağladığını ve kalkınmasına öncülük ettiğini söyledi.

Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında 26. Sırada olan KARDEMİR’in yıllık 2,5 milyon ton olan üretim kapasitesini 3,5 milyon tona, katma değerli çelik üretimini 2 katına, pazar payını da yüzde 9’dan yüzde 12’ye çıkarmayı hedeflediğini, bunlara bağlı olarak ta gelecek 5 yıl içerisinde 1,5 milyar doları bulacak yeni yatırım planladığını ifade etti.

Demir yolu rayı ve tekeri gibi rekabetçi ürünleri piyasaya sunarken, demir yolu taşımacılık sektörüne de adım atmayı planlayan KARDEMİR’in yeni teknolojiler doğrultusunda ürün geliştirebilmesi için yeni bir yüksek fırının daha yatırımını hayata geçireceğini belirten Şahin, “Savunma sanayisinde ki nitelikli malzeme ve alaşım konusunda dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı hedefleyen ve buna bağlı ortaklıklar kuran KARDEMİR, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve teşvikleriyle bir dünya şirketi olma yolunda hızla ilerliyor.” diye konuştu.

KARDEMİR’in işçi açığına değinen Şahin, “Ancak mevcut işçi açığı, KARDEMİR’in bu kritik rolünü sürdürebilmesi için engel teşkil etmektedir. Eksik personel nedeniyle çalışanlara sıklıkla fazla mesai yaptırılmakta ve bu durum hem verimliliği olumsuz etkileyebilmekte hem de iş sağlığı ve güvenliği açısından risk oluşturmaktadır. Sadece bu yıl içinde 350 kişinin emekli olduğu, yine yıl sonuna kadar 200’den fazla işçinin daha emekli olmasının beklendiği bir ortamda, yeni iş gücüne duyulan ihtiyaç her zamankinden daha kritik hale gelmiştir. Şehirdeki genç nüfusun iş gücü piyasasına dahil edilmesi ve KARDEMİR’in bu konuda daha fazla istihdam sağlaması, hem Karabük’ün hem de fabrikanın geleceği açısından son derece önemlidir.” ifadelerine yer verdi.

“İşe alınacak kişi sayısının artırılmalı”

KARDEMİR’de başlatılan son işe alım sürecini yakından takip ettiklerinin altını da çizen Şahin, “320 adayın mülakata çağrıldığını ancak sadece 100 kişinin istihdam edileceğini biliyoruz. Öncelikle KARDEMİR’de yeni işçi alımı için gösterilen çabayı takdir etmekle birlikte, fabrikanın mevcut durumu göz önüne alındığında, işe alınacak kişi sayısının artırılmasının daha doğru olacağı kanaatindeyiz. Dolayısıyla, mülakat sürecine katılan adayların sağlık, hukuki ve fiili engel gibi bir durumu yoksa tamamının işe alınması, sadece kısa vadeli iş gücü açığını kapatmakla kalmayacak, aynı zamanda uzun vadede fabrikanın ihtiyaç duyduğu iş gücünü sağlayarak üretim kapasitesinin ve iş güvenliğinin korunmasına katkıda bulunacaktır.” sözlerine yer verdi.

KARDEMİR’in bu süreçte daha fazla işçi alımı yaparak hem çalışanlarının yükünü hafifleteceğini hem de Karabük ekonomisine olumlu bir katkı sunacağını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

“KARDEMİR yönetiminden, mevcut işe alım politikasını gözden geçirerek tüm mülakat adaylarını kapsayacak şekilde genişletmesini bekliyoruz. Bu adım, KARDEMİR’in verimliliğini artırırken, Karabük halkına da istihdam sağlama konusunda önemli bir fırsat olacaktır. Bu konudaki hassasiyetlerine güvenerek, çözüm için gereken adımların atılacağını umuyorum.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yakalanma riski en yüksek kanser

Sağlık Yayın: 01.10.2024 12:22
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Prof. Dr. Onur Eşbah, meme kanseri bilinçlendirme ayı dolayısıyla yaptığı açıklamada meme kanserinin, her sekiz kadından birinde görülen, yakalanma riski en yüksek kanser türü olduğunu vurguladı.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Eşbah, meme kanseri bilinçlendirme ayı dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Meme kanserinin, her sekiz kadından birinde görülen, yakalanma riski en yüksek kanser türü olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Prof. Dr. Onur Eşbah, bu kanser çeşidinin memeyi oluşturan dokularda bulunan bazı hücrelerin DNA’sının mutasyona uğrayarak kontrolsüzce bölünüp, çoğalması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Meme kanserinin henüz önlenebilir bir hastalık olmadığına ancak erken teşhis edilmesinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Onur Eşbah, meme kanseri riskini artıran sebepleri; obezite, hiç doğum yapmamış olmak, hareketsiz yaşam, alkol tüketimi, erken yaşta adet görmeye başlayıp geç yaşta menopoza girmek (meme dokularının yüksek hormon düzeylerine daha uzun süre maruz kalması), genetik BRCA 1-2 mutasyonu taşıyor olmak, ailede meme kanseri öyküsü olması, şeklinde sıraladı.

Meme kanseri riskini azaltma yolları

Meme kanserinden korunmanın yöntemleri hakkında da açıklamalarda bulunan Onur Eşbah, “Meme kanseri multifaktöriyel bir hastalıktır. Kanserden korunmak için bu faktörlerden bazılarına yönelik çeşitli önlemler alınabilir. Örneğin beslenme alışkanlığı ve fazla kilo pek çok hastalığın olduğu gibi meme kanserinin de riskini artırmaktadır. Bu riski azaltmak için günlük yağ tüketimini azaltmak, alkol tüketimini sınırlandırmak, sigaradan uzak durmak, düzenli fiziksel aktivite yapmak etkili olabilir. Bunun yanında çocuk sahibi olmak ve emzirmek de meme kanseri riskini azaltmaktadır. Her 12 aylık emzirme dönemi için meme kanseri riski yaklaşık olarak yüzde 4 azalır” dedi.

Meme kanseri tehdidi altındaki en riskli grup

En riskli grubun genetik BRCA-1-2 mutasyonu taşıyanlar olduğunu vurgulayan Eşbah, “BRCA gen mutasyonuna sahip kadınlarda, meme kanseri görülme oranı yüzde 80-85 oranında olabilmektedir. Bu mutasyona sahip ve meme kanserine yakalanmış olan kadınlarda ikinci meme kanseri riski de yaklaşık olarak yüzde 50-60 arasındadır. Ayrıca, over (yumurtalık) kanseri riski ise yüzde 45-50 arasında kabul edilmektedir” şeklinde konuştu.

Nasıl tedavi edilir? bitkisel ürünlerden yararlanılır mı?

Kanserin özelliklerine ve evresine göre tedavi uygulamasına başlandığını ifade eden Prof. Dr. Eşbah, “Tedavi planı, genellikle multidisipliner bir ekip tarafından oluşturulur. Tedavi verilirken yaşam kalitesinin bozulmaması, en önemli amaçlardan biridir. Meme kanseri tedavisinde cerrahi, kemoterapi adı verilen ilaçla tedavi, radyoterapi (ışın tedavisi), hedefe yönelik tedaviler, immünoterapi ve hormon tedavileri, hastanın ve hastalığın durumuna göre tek başına veya birkaçı birlikte kullanılarak yapılır. Özellikle belirtmek isterim ki, onkoloji literatürüne girmeyi başaran, bilimsel olarak meme kanserine yararı kanıtlanmış herhangi bir bitkisel ürün yoktur” dedi.

Onkoloji ünitesi bölgeye de hizmet veriyor

Düzce Üniversitesi Hastanesinde medikal onkoloji kliniği olarak hastalara hizmet verildiğini hatırlatan Prof. Dr. Onur Eşbah, “Hasta sayılarımız ne yazık ki oldukça yüksek. Onkoloji kliniği olarak, ayaktan kemoterapi merkezimizde ve hastanemiz yataklı servisinde hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Şunu da özellikle vurgulamak istiyorum, onkolojik tedavilerimizi robotik ilaç hazırlama sistemiyle el değmeden, insan faktörlü hataları minimuma indirerek veriyoruz. Düzce ili dışında onkoloji ünitesi olarak bölgeye de hizmet vermekteyiz. En fazla bölümümüze başvuran şehirler arasında; Bolu, Zonguldak, Ereğli, Alaplı, Sakarya’nın Hendek ilçesini sayabilirim. Yıllık 19 bin 50 poliklinik hastası ve 5 bin 30 kemoterapi tedavisi verdiğimizi ve bu sayıların her yıl arttığını söyleyebilirim” ifadelerinde bulundu.

Erken tanının hayat kurtarıcı olduğunu tekrar vurgulayan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Eşbah, 40 yaş üstü kadınların muayene ve yıllık mamografilerini ihmal etmemelerini hatırlatarak açıklamasını sonlandırdı.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Birsen Eczanesi
Birsen Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Pınar Apartmanı No:1 Karabük

Telefon

(370) 424-3375

Melis Eczanesi
Melis Eczanesi
Adres

Barış Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bostanbükü Bulvarı Boğaziçi Konutları E Blok No:14E/1 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-3388

Betül Eczanesi
Betül Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, İnönü Caddesi, No:7/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3737