Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Eylül, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye’nin en maliyetli şehir içi yollarından Kanuni Bulvarı’nın yaklaşık 3’te 2’lik bölümü tamamlandı

Trabzon’da yapımı devam eden ve Türkiye’nin en maliyetli şehir içi yollarından biri olarak gösterilen toplam uzunluğu 28 km olan Kanuni Bulvarı’nın 20 kilometrelik kısmı tamamlandı.
Trabzon’da devam eden en önemli karayolu projelerinden biri olan Kanuni Bulvarı Yolunda çalışmalar sürüyor. Şehrin Yıldızlı Mahallesi ile Akoluk arasında geçişi sağlayacak olan Çukurçayır 1 Tüneli geçtiğimiz aylarda hizmete açılırken, son etap Çukurçayır-Akoluk arasındaki 7-8 kilometrelik alanda ise çalışmalar sürüyor.
Toplam 28 km’lik Kanuni Bulvarı’nın proje güzergâhının yaklaşık 3’te 2’si tamamlandı. Kanuni Bulvarı, Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Yıldızlı Kavşağı’ndan başlayıp Akyazı, Beşirli, Karşıyaka, Aydınlıkevler, Erdoğdu, Bahçecik, Yenicuma, Esentepe, Boztepe, Çukurçayır ve Akoluk’u birleştirecek.
Yol inşaatları arasında yer alan projede, anayol üzerinde, 22 adet köprülü kavşak ve imar ile bağlantılı yollar üzerinde 6 hemzemin kavşak, toplam uzunluğu 6,4 kilometre olan 8 adet çift tüp ve 441 metre uzunluğunda 1 adet tek tüp olmak üzere 17 adet tünel ve ana yolda toplam uzunluğu 6,24 kilometre olan 31 adet çift köprü ile kavşak kolları imar yolu bağlantılarında toplam uzunluğu 2,69 kilometre olan 24 adet tek köprü bulunuyor.

"Şehir içi kısmında önemli bir çalışmayı tamamladık"
Yolun yapım çalışmaları ile ilgili bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kanuni Bulvarı’nın 20 kilometrelik kısmının tamamlandığını belirterek “Kanuni Bulvarı şehrimize önemli bir geçiş yolu şehrimizin iç ulaşımına hizmet veren bir bulvar yol. Ama aynı zamanda da transit trafik ihtiyacına da özellikle de güneye ve doğuya doğru devam eden devlet karayoluna da entegre bir ulaşımı erişimi sağlayan 2x3 şeklinde planlanmış yapılmış bir yolumuz. Şehir içi kısmında önemli bir çalışmayı tamamladık. 28 kilometre uzunluğundaki yolumuzun 20 kilometrelik kısmı tamamlandı. Şehre hizmet etmesi gereken kısmı esasında tamamlandı. Çukurçayır-Gölçayır-Düzyurt-Akoluk bölümünü devlet karayoluna yani Erzurum yoluna bağlanacak olan kısmıyla ilgili çalışmalar bir taraftan devam ediyor. Gölçayır tünelimiz tamamlanmak üzere. İnşallah Düzyurt bölgemizde ve bu alanımızdaki imar çalışmaları düzenlemeler bitirildikten sonra Erzurum karayoluna doğru Kanuni Bulvarımız devam edecek. Çukurçayır’da yolumuz kalmadı. Bir anlam ifade etmesi için Çukurçayır’da yolu bırakmadık hemen onu Değirmendere’yle şehir içi trafiğine de ve Rize karayoluna da entegre bir şekilde çalışma devam ediyor. İnşallah o çalışmalar da bu sene sonu tamamlanacak çok daha kıymetli çok daha işlevsel bir yol haline gelecek” diye konuştu.

blank
Berkay Doğan tarafından
09 Nisan, 2025 15:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Emniyet Müdürü’nden KARES Alışveriş Merkezi’nde Basın Açıklaması

Karabük İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, KARES Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen stantlarla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Açıklamasında, Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirten Köse, "Sizin için varız, hep birlikte güçlüyüz. Türkiye’nin huzuru, Karabük’ün huzuru" mottosuyla yola çıktıklarını ifade etti.

Köse, stantlarda vatandaşları ilgilendiren birimlerle ilgili tanıtım yaptıklarını vurgulayarak, "İlk önceliğimiz suçun önlenmesi, suç oluşmadan, suçu oluşturan unsurların önüne geçilmesidir. Ayrıca vatandaşlarımızın her türlü mağduriyetinin önüne geçilmek amacıyla bilinçlendirme, bilgilendirme ve farkındalık çalışması yapıyoruz" dedi.

Suç önleme noktalarında halkın bilgilendirilmesinin önemine dikkat çeken Köse, "Biz sizin için varız. Suçu önleme noktasında da, suç oluştuktan sonra da tüm unsurlarla delillendirme çalışmasında mağdur olmasınlar istemiyoruz. Emekleri boşa gitsin istemiyoruz" diye konuştu.

Ayrıca, mağduriyetleri giderme konusunda yapılan çalışmaların halk tarafından bilinmesi gerektiğini söyleyen Köse, "Biz halkımızla birlikte çok güçlüyüz. Onların mutluluğu, huzuru gerçekten polisin gururudur. Birlikte yardımlaşma içerisinde daha mutlu ve huzurlu bir Karabük ilinde çalışma yapacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Köse, basın mensuplarına ve stantlara ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek, "Daha nice 180 yıllara" temennisinde bulundu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.