Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Eylül, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Batı Karadeniz’de avlanan 50 tekneden 10’u balıkla dönüyor

Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki balıkçılar palamudun azalmaya başladığını söyledi. Balıkçı Ferhat Birinci, "50 kayıktan sadece 10’u balık tutabiliyor" dedi.
Batı Karadeniz’in sakin sularında palamut sürüleri artık nadiren görülüyor. Akçakoca’da yıllardır balıkçılık yapan Ferhat Birinci, sezon başında yaşanan bolluğun ardından balıkların bölgeden ayrılmaya başladığını belirterek, "Bazı zamanlar balık çıkmıyor. Denize açılamadığımız günlerde de az balık olunca talebe göre fiyatlar değişiyor" dedi.
Ankara’daki balık fiyatlarının farklılık göstermesine de dikkat çeken Birinci, "Ankara’da 50 liraya balık satılıyor ama o balık, tazelik ve boyutuna göre değişiyor. Aynı dükkanda 150 liraya da balık var. Bu tamamen vatandaşı yanıltmak için yapılan şeyler. Kaliteli balığın şu an tanesi 100 lira, bazı yerlerde ise 125 liraya kadar çıkıyor. 50 liralık balıklar ise sadece hikaye" diye belirtti.
Birinci, Akçakoca ve Batı Karadeniz’deki balıkçılığın şu an çok hareketli olmadığını söyleyerek, "50 kayıktan sadece 10’u balık tutabiliyor. Aslında Doğu Karadeniz’de balık daha bol, ama orada da azalmaya başladı. Belki ilerleyen günlerde bu bölgeye gelebilir, umudumuz bu yönde" şeklinde konuştu.

blank
Haber Merkezi tarafından
08 Nisan, 2025 22:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Özçelik-İş Sendikası ve KARDEMİR A.Ş. 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmzalayacak

Özçelik-İş Sendikası, KARDEMİR A.Ş. ile 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ni imzalamak için tören düzenleyecek. Törende, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci'nin de yer alacağı bildirildi.

Sözleşme, 9 Nisan 2025 Çarşamba günü saat 15.00’te, KARDEMİR Genel Müdürlük Binası Toplantı Salonu’nda imzalanacak. İmza töreninin ardından, Değirmenci ve beraberindeki Genel Yönetim Kurulu Üyeleri ile Karabük Şube Yöneticileri basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıda, 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesi süreci ve KARDEMİR çalışanlarına sağlanan kazanımlar hakkında bilgi verilecek.

Basın toplantısı, aynı gün saat 18.00’de Yenişehir Kulübü, KARDEMİR Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.

Özçelik-İş Sendikası, tüm basın mensuplarını bu önemli etkinliğe davet etti. İmzalanacak sözleşmenin, bölge ve ülke genelinde sendikal faaliyetler açısından büyük bir öneme sahip olduğu vurgulandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.