Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Tatile giderken çalınmasın diye bacaya sakladığı altını çaldılar

Gündem Yayın: 22.09.2024 20:52
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Tatile giderken çalınmasın diye bacaya sakladığı altını çaldılar

Samsun’da bir kişinin tatile giderken çalınmasın diye dairenin bacasına sakladığı altınlar çalındı. Polis, hırsızı yakalayarak gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Bafra ilçesinde yaşayan D.A. (62) tatile giderken eve hırsız girerek çalar endişesiyle 5 adet altın bilezik ve 45 gram altını apartmanın bacasına sakladı. Tatil dönüşü bacayı kontrol ettiğinde altınların çalınmış olduğunu gören D.A., polise başvurdu. Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili yürüttükleri çalışma sonucu hırsızlık olayının failini kısa sürede tespit etti. M.C.K. (24), çaldığı altınlarla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Altınlar ise polis tarafından sahibine teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

BOMBAYI ELİMİZE VERMELERİNİ İSTEMİYORSAK !

Köşe Yazıları Yayın: 22.09.2024 23:31
A+ A-
BOMBAYI ELİMİZE VERMELERİNİ İSTEMİYORSAK !

İsrail’in Hizbullahın elindeki binlerce çağrı cihazını aynı anda patlatması; teknolojik üstünlüğün önemini bir kez daha gösterdi. Buna dijital kıyametin küçük bir provası da diyebiliriz.

Bu işin şakası yok. Emperyal güçlerin hedefinde olan bir ülkeyiz.

Savunma sanayii’nde yerli ve milli oranını çok daha yukarılara taşımalıyız. Bu yolda iyi gidiyoruz. Bunun yanı sıra Teknoloji Liselerinin, Fen Liselerinin sayısını artırmak, bütün gücümüzle bilime yön elmemiz gerekiyor. Yerli ve milli yazılımları geliştirmemiz ve daha çok üretmiz gerekiyor. Bunları kullanmak güvenliğimizi büyük oranda garanti altına alacaktır.

Devlet aklı tabiiki boş durmuyor. Siber Güvenlik Daire Başkanlığımız var. Bu birim çok başarılı bir mücadele veriyor.

Kamu kurumlarımız siber korsanların hedefinde. Sürekli bir saldırı var. Çok şükür bu saldırıları bertaraf edecek güçteyiz.

Hizbullahın başına gelen teknolojide dışa bağımlı olmanın ölümcül sonucudur.

Geçen hafta, Lübnan’da Hizbullahçıların kullandığı binlerce çağrı cihazı aynı anda patlatıldı. 12 ölü 3 bin yaralı var.

Hizbullah Tayvanlı bir şirketten 5 binin üzerinde çağrı cihazı satın almış. El bombası satın almış demek daha doğru olur.

Çağrı cihazlarının her birinin içine 56 gram patlayıcı ve uzaktan kumandayla patlatılabilmeleri için alıcılar yerleştirilmiş. Cihazlar Tayvan merkezli Gold Apollo şirketi tarafından üretilmiş. Hizbullah AR924 modeli bu cihazlardan 5 binden fazla sipariş etmiş. Plastik patlayıcı bataryaya yerleştirilmiş. Mossad tedarik zincirine sızarak işlemi gerçekleştirmiş.

Hasan Nasrallah, üyelerinin telefon kullanımını güvenli bulamadığı için yasaklamış. Çağrı cihazı sipariş edip üyelerine dağıtmış.
Mossad’ın bu şeytanı planını hesaba katamamış.

Muhtemelen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de helikopterde bu cihazı kullanıyordu.

Peki Türkiye için böyle bir risk var mı?

49 yıl önce 1975 yılında attığımız bir adım buğün ülkemizin elini rahatlatıyor. Kıbrıs Barış Harekatından hemen sonra, Askeri Elektronik Sanayii (ASELSAN) Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kuruldu. Askeri haberleşmenin önemini o savaşta acı bir tecrübe ile yaşayarak ögrendik. TCG Kocatepe haberleşme zaafiyeti nedeniyle kendi uçaklarımız tarafından batırılmıştı. Dersler çıkarttığımız için Aselsanı kurduk. Artık çağın gerekliliklerine göre geliştirdiğimiz haberleşme cihazları ve sistemlerimiz yerli ve milli.

ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin haberleşme ihtiyaçlarının milli ve özgün olarak karşılanması amacıyla 1975 yılında başladığı faaliyetlerini günden güne geliştirerek, bugün ülke sınırlarını aşan, uluslararası ölçekte bir firma haline geldi.

Yeterli mi? Tabii ki değil. Çok daha iyilerini yapmak, Teknolojide çağın gerisine düşmemek için daha çok çalışmak zorundayız.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455