Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Trabzon’un Sürmene ilçesindeki selde kaybolan şahsı arama çalışmaları sürdürülüyor

Gündem Yayın: 21.09.2024 12:52
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Trabzon’un Sürmene ilçesindeki selde kaybolan şahsı arama çalışmaları sürdürülüyor

Trabzon’un Sürmene ilçesinde etkili olan şiddetli yağışlar sonucu Çavuşlu mahallesinde su baskınları meydana geldi. Menfezin tıkanması sonucu su seviyesinin yükseldiği mahallede sel sularına kapıldığı tahmin edilen kişi için arama çalışmaları sürüyor.

Trabzon’da dün etkili olan şiddetli yağışlar sonrası Arsin, Araklı, Sürmene ve Yomra ilçelerinde sel meydana geldi. Selin beraberinde getirdiği heyelanlar sonucu birçok mahalle yolu ulaşıma kapanırken, Sürmene ilçesinin Çavuşlu mahallesinde ise Ali Kemal Demir isimli işitme engelli bir vatandaş dün ikindi namazı sonrasında camiden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Kayıp şahsın en son görüldüğü evinin yanındaki menfezde arama çalışmalarına ağırlık verilirken, polis kurbağa adamlar ve Sahil Güvenlik ekiplerince sahil şeridindeki kayalıklar didik didik aranıyor.

“Herhangi bir netice elde edemedik”

Çavuşlu mahalle muhtarı Murat Emre Özdemir, kayıp kişi için yürütülen arama çalışmalarında bir netice elde edilemediğini belirterek, “16.30 sıralarında şiddetini arttıran yağmur dere menfezini kapatmasıyla 1.5 metre su seti haline gelmesine neden oldu. Gelen ekipler çift taraftan suyun akışını sağlamak için kanallar açtı. Daha sonra dere menfezi temizlendi. İş makineleri ile arama kurtarma çalışmalarına başladık. Çünkü bir vatandaşımız kayıp. Sabah saatlerine kadar AFAD ekipleri ile beraber menfez çalışmalarında bulunduk. Herhangi bir netice elde edemedik. İkinci namazını kıldıktan sonra 17.00 sıralarında markette su baskını olup olmadığını öğrenmek için gitti. O kısıma gittikten sonra kendi evinin orada görüldü. Ondan sonra kendisinden haber alınamıyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, selden etkilenen mahallelerde karayolları, belediye ve DSİ ekiplerince temizleme çalışmaları sürdürülüyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ’lü Yeni Öğrencilerden Üniversite ve Şehirle İlgili İlk İzlenimler

Karabük Yayın: 21.09.2024 14:11
A+ A-
KBÜ’lü Yeni Öğrencilerden Üniversite ve Şehirle İlgili İlk İzlenimler

Karabük Üniversitesine 2024-2025 Akademik yılında yerleşen yeni kayıtlı öğrenciler, Üniversite ve Karabük ile ilgili ilk izlenimlerini KBÜ Medya ile paylaştı.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yüzde 96,6 doluluk oranıyla en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini alan Karabük Üniversitesi lisans bölümlerine 3 bin 277, ön lisans bölümlerine ise 2 bin 656, yüksek lisansa 640 ve doktoraya ise 74 kişi kayıt yaptırdı. Karabük Üniversitesini yeni kazanan 6 bin 647 öğrenci, üniversiteli olmanın heyecanını yaşayarak yeni bir döneme adım attı.

Karabük Üniversitesine yeni adım atan öğrenciler, üniversitenin sunduğu imkanlar ve eğitim süreçleri hakkında ilk izlenimlerini KBÜ Medya ile paylaştı.

Karabük’e Alanya’dan gelen Sinan Şirin, “Ispartalıyım, Alanya’dan geliyorum. Üniversiteyi, ilk tanıştığım arkadaşlarla biraz gezdim. Böyle  sosyal medyadan kalan bir ön yargı vardı. Şu an öyle bir şey yok, fakülte güzel, şehirde güzel. İlk derslere giren hocaların anlatmaları olsun, konuşmaları olsun, ön yargımızı kırdı” şeklinde konuştu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünü kazanan Elif Küçük, “Ben zaten Karadeniz kısmını çok seviyordum. Safranbolu’nun evleri çok dikkatimi çekti. Sevdiğim için tercih ettim” dedi.

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik  Bölümünü kazanan Timiçun Şentürk, “Bursa’dan geliyorum. Arkadaşlarla gezme fırsatım oldu. Mühendislik Fakültesinde bir gezi yaptık; orada araba müzesini gezdik. Kütüphaneyi de bir gezme fırsatımız oldu; iç tarafı güzeldi. Sessiz ortam, çalışılabilir bir ortam” diye konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünü kazanan İlayda Topal, “Zonguldak’tan geliyorum. Kampüsü geniş ve güzel buldum küçük bir yer bekliyordum, iyi beğendim” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünü kazanan Nazmi Yılmaz, “Sosyal Yaşam Merkezi, yemek yerleri ve araba müzesi var. Memleketim Karabük olduğu için burayı tercih ettim, bildiğim bir yer olsun istedim” dedi.

Samsun’dan gelen Sıla Sarı, “Büyük bir kampüs, beklediğimden daha iyi” ifadelerini kullandı. (Karabük Üniversitesi Bülteni)

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455