blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Eylül, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Her şeyin turşusunu kurdu

Sonbaharın gelmesiyle birlikte kışlık turşular da raflarda yerini aldı. Samsun’da bulunan bir turşucu ise neredeyse her şeyin turşusunu kurdu.
Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşu, genellikle kış mevsiminde tüketmek amacıyla sonbahar aylarında hazırlanıyor. Samsun’da bir turşucu tarafından hazırlanan 100’den fazla çeşit turşu, raflarda yerini almaya başladı. Farklı meyve ve sebzelerden yaptığı turşularla bilinen bir turşucu, en çok salatalık ve beyaz lahana turşusunun rağbet gördüğünü söyledi.
Turşucu İlkay Tozlu, "Kış aylarının olmazsa olmazı vazgeçilmez turşular raflarda yerini aldı. Sağlık açısından da çok tükettiğimiz turşularımız hazırlandı. Fındık, yumurta, mandalina gibi çok farklı çeşitlerimiz var. En çok salatalık turşusu satılıyor. Kelem, çubuk salata, havuç, kocabaş gibi turşu çeşitleri en çok satılanlar arasındadır. Acı çeşitlerde çok satılıyor. Turşuların kilo fiyatı 100-200 TL arasında değişiyor. Grip olan vatandaşlar en çok turşu suyu tercih ediyor. Farklı çeşitler denemek istedik. Hepsi çok güzel lezzetler. Vatandaşların denemesini tavsiye ederiz. Alanlar çok memnun. Fındık, kırçan, mandalina, bamya, karnabahar, erik çağla gibi turşularımız var. Özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmak için turşu tercih ediliyor” dedi.

Karabük’te Hastane Afet Planları Eğitimi Düzenlendi
blank
Berkay Doğan tarafından
20 Aralık, 2024 14:10 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te Hastane Afet Planları Eğitimi Düzenlendi

2024 yılı faaliyet planı çerçevesinde düzenlenen 1. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi, İl Ambulans Servisi Başhekimliği’nin eğitim salonunda gerçekleştirildi. Kamu ve özel hastanelerden gelen 19 sağlık çalışanının katıldığı eğitimde, afet ve acil durum yönetimine ilişkin birçok önemli konu ele alındı.

Eğitim kapsamında, katılımcılar “Afet ve Acil Durum Temel Kavramları”, “Hastane Olay Yönetim Sistemi”, “Kitlesel Yaralanmalı Olaylarda Hastanenin Müdahale Aşamaları”, “Hastane Afet Triyaj Alanı”, “Acil Müdahale Planı’nın Aktivasyonunda Bilgi Yönetimi” ve “Tatbikat Hazırlığı ve Değerlendirilmesi” gibi hayati önem taşıyan konularda bilgi aldı. Programın sonunda, Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, katılımcılara sertifikalarını takdim etti. Sertifika töreninde konuşan Dr. Kara, hastanelerin afet ve acil durumlara hazırlıklı olmasının önemine dikkat çekerek, bu tür eğitimlerin sağlık sektörünün afetlere karşı dayanıklılığını artırdığını vurguladı.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.