Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Yardımcı Kitaplar Velileri Maddi Anlamda Zorluyor

Türkiye Yayın: 16.09.2024 10:49
Yardımcı Kitaplar Velileri Maddi Anlamda Zorluyor

2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi’nin başlaması ile birlikte öğretmenlerin Devletin verdiği ücretsiz  kitaplara ek olarak yardımcı kaynak kitap istemesi velileri maddi anlamda zor durumda bırakırken, bu durum devletin verdiği ücretsiz kitaplarını tartışılır hale getiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB)  verdiği ücretsiz kitapları yetersiz bulan bazı öğretmenler, dışarıdan “kaynak kitap” adı altında öğrencilerden ek kitap almalarını talep ediyor. Ek kaynak kitapların pahalı olması velilere ayrı bir ekonomik yük getirirken, bu durum Devletin verdiği ücretsiz kitapları da tartışılır hale getiriyor.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlaması ile birlikte kırtasiye malzemelerinin pahalılığı velilerin belini bükerken, bir de öğrencilerden yardımcı ek kaynak istenmesi zaten zar zor çocuklarının kırtasiye masrafını karşılayan velileri ek bir yük getiriyor.

Bir çok veli kaynak kitapların pahalılığından dert yanarken,  yardımcı kaynak kitap için okulların belirli marka kırtasiye ürünlerini işaret ettiği ve bunun da farklı yorumların yapılmasına neden olduğu ifade ediliyor. Öte yandan öğretmenlerin dersleri istenilen kaynak kitaplardan işlemesi ve öğrencilere ödevleri bu kitaplardan vermesi de ayrı bir mağduriyete neden oluyor.

MİLLİ EĞİTİMİN VERDİĞİ BEDAVA KİTAPLAR YETERSİZ Mİ?

“Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha okullar açılmadan sıralara bırakılan ücretsiz ders kitapları madem yetersiz neden veriliyor, yeterliyse neden yardımcı kaynak kitap isteniyor” diyerek adeta sitem eden veliler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili genelgesine rağmen bir çok okulda öğrencilerden ek olarak kaynak kitap alınmasını zorunlu tutmasının doğru olmadığını belirtirken,  “Devlet yaklaşık 20 yıldır kitapları masanın üzerine hazır bir şekilde bıraktığı halde kaynak kitap arayışına gidiliyor. Kırtasiye kırtasiye kaynak kitap peşinde dolaşıyoruz.  Ayrıca bu kaynak kitaplar fahiş fiyatlara satılıyor. Sayfası dahi açılmadan çöpe giden bir sürü kitap var. Yani bir nevi israfa yol açıyor. Ayrıca, o kitaplardan ödevler de veriliyor bu şekilde veliyi mecbur tutuyorlar. Bunlara ne gerek var bizim kitaplarımız bize yeter” dedi.

KAYNAK KİTAPLARLA MASRAFLAR KATLANIYOR

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın dağıttığı bu kitaplar madem yetersiz kalıyor o zaman çocukların daha iyi faydalanabileceği kitaplar dağıtılsın” diyen veliler, “Madem bu kitaplar işe yaramıyor basımı yapılmasın devletin parası boş yere  çarçur edilmesin ya da çocuklarımıza hangi kitaplar faydalı olacaksa o kitaplar dağıtılsın. Bu durum yasal olmamasına rağmen bir türlü önüne geçilemiyor, her sene aynı sıkıntıları yaşıyoruz.  Bir ailede iki veya üç çocuk olduğunu düşünün bu da her bir öğrenci için ayrı bir kaynak kitap demek,  zaten ekonomik şartlar ortada,  çocukların kırtasiye masrafları zaten zorluyor bir de buna kaynak kitap eklenince işin içinden hiç çıkamıyoruz.  Buna mutlaka çözüm bulunması gerekiyor.” diye konuştular.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Balkondan düşen 16 yaşındaki genç ağır yaralandı

Gündem Yayın: 16.09.2024 12:00
İhlas Haber Ajansı
Balkondan düşen 16 yaşındaki genç ağır yaralandı

Çorum’da hava almak için çıktığı balkondan düşen 16 yaşındaki genç ağır yaralandı.

Olay, Bahçelievler Mahallesi Sülüklüevler 16. Sokak’ta 5 katlı bir aparmanda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, apartmanın 3. katında ikamet eden O.Ö. (16), hava almak için evlerinin balkonuna çıktı. Dengesini kaybeden genç, balkondan aşağıya düşerek ağır yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan genç, ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Paylaş:
Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455