Karabük Postası tarafından
20 Haziran, 2015 14:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da Ramazan Akşamları Devam Ediyor

UNESCO Miras Kenti, Osmanlının Parmak İzi Safranbolu’da Belediye tarafından düzenlenen ve gelenekselleşen Ramazan Akşamları beğeni ile izlenmeye devam ediyor. Soğuk havaya rağmen katılımın yoğun olduğu Program Pişekar ve Kavuklu gösterisi ile başladı. Vantrolog gösterisi özellikle çocukların büyük ilgisini çekerken, gösterinin hemen ardından orta oyunundan eserler sahne aldı. Daha sonra Anne Babalar ile çocukların yarıştığı gösterilere geçildi. Büyük bir çekişmenin yaşandığı yarışmalarda çocuklara çeşitli hediyeler takdim edilirken, Semazenler Misak-ı Milli Meydanını dolduran vatandaşlar tarafından ilgi ve beğeni ile izlendi. Semazenler uzun süre alkışlandı. Misak-ı Milli meydanında bir başka ilgi odağı da Safranbolu Evi tarzındaki stantlar. Stantlara vatandaşların ilgisi oldukça yoğun olurken, Dini eserlerden, oyuncak reyonlarına, hediyelik eşyadan SAKEM’de yapılan çeşitli takılara kadar daha pek çok ürünü vatandaşlar buradan satın alabiliyorlar.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

‘Çevre Tırı’ ile öğrencilere doğa sevgisi aşılandı

Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ilişkin ‘Çevre Tırı’ "Yeşil Yerleşke Festivali" kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri ile buluşarak, etraf şuurunun artmasında katkıda bulundu.
OMÜ ile Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde Yaşam Merkezi alanında Yeşil Yerleşke Şenliği düzenlendi. 2 gün boyunca sürecek şenliğin birinci gününde öğrenciler, Etraf Tırı’na ilişkin etkinlikler ile tabiat sevgisi ve etraf şuurunu arttırıcı aktivitelere katıldı. Farkındalık eğitimleri, atölye faaliyetleri, ikramlı oyunlar, canlı performanslar ve etraf bilgisi yarışları ile etrafa hassas bir gelecek için çalışma yürütüldü.
Festivaldeki etraf aktifliklerine katılan OMÜ Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diyaliz Kısmı öğrencisi Mehmet Ali Köse, "Çevre Tırı ve şenlik, etrafa olan şuurumuzun artmasına neden oldu. Bilgi yarışına katıldık. Orada ziyanlı atıklar hakkında bilgi edindik. Birçok arkadaş çeşitli aktiviteler sayesinde etraf konusunda daha şuurlu hale geldi. Bu aktifliklerin toplumu bilinçlendirecek çok âlâ aktiviteler olduğunu düşünüyorum. Yöresel oyunlar da sosyalleşmemizi sağladı. Bizim için yararlı bir vakit geçirme aktifliği oldu" dedi.
Mühendislik öğrencisi ve OMÜ Çevre Topluluğu Başkanı Berfin Sever ise "Festival alanında değiş-tokuş ünitesinde misyon alıyorum. Öğrenciler, öteki öğrencilerin kullanabileceği bir gereci bize getiriyor biz de onların kullanabileceği öbür bir malzeme ile değiştiriyoruz. Bu halde geri dönüşüm ve sürdürülebilirliğe dikkat çekmeye çalışıyoruz. Birebir vakitte Etraf Tırı da alanımızda bulunuyor. Bu türlü bir uygulama yerleşkemize geldiği için de şanslıyız" diye konuştu.
Tır ve şenlik aktiflikleri, yarın akşam saatlerine kadar devam edecek.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.