Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KEAH’de Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Manşet Yayın: 10.09.2024 11:17
KEAH’de Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği önünde stant kurularak “Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Nesiller” temasıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, gebelik sürecinde sağlıklı beslenme, gerekli nutrisyonel desteğin önemi, düzenli gebelik izlem süreçleri ve doğumun güvenli bir şekilde hastanede sağlık personeli eşliğinde gerçekleştirilmesinin nesillerin sağlığı üzerindeki olumlu etkileri anlatıldı.

Sağlık personeli tarafından kurulan stantta anne adaylarına gebelik döneminde dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, sağlıklı gebelik sürecinin önemini vurgulayan broşürler dağıtıldı. Katılımcılara, komplikasyonları önlemede erken müdahalenin ve güvenli doğumun kritik rolü bir kez daha hatırlatıldı.

Bunun yanı sıra, Karabük’te hizmet veren Sağlık Hizmetleri Merkezleri (SHM) ve Gebe Sınıfı tanıtılarak, anne adaylarının bu hizmetlerden nasıl faydalanabilecekleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Uzman sağlık personeli tarafından verilen yönlendirmelerle, gebelik süreci ve sonrasında ihtiyaç duyulan tüm sağlık hizmetlerine ulaşım kolaylaştırıldı.

Etkinlik boyunca anne adayları hem bilinçlendirildi hem de sağlıklı bir gebelik ve doğum sürecine dair soruları cevaplandırıldı. Halk Sağlığı Haftası vesilesiyle düzenlenen bu tür etkinliklerin, toplumsal farkındalığı artırmada önemli bir rol oynadığı bir kez daha vurgulandı.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vali Yavuz’a İlköğretim Haftası Ziyareti

Manşet Yayın: 10.09.2024 11:20
Vali Yavuz’a İlköğretim Haftası Ziyareti

2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte, İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Mustafa Yavuz, Aydınlıkevler İlkokulu heyetini makamında kabul etti.  İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Başkanlığı’ndaki heyette, Aydınlıkevler İlkokulu Müdürü Şaban Yıldırım, Sınıf Öğretmeni Elif Keskin ile 4. sınıf öğrencileri Kerem Kaskatı, Miray Özal ve Irmak Akbay yer aldı.

Öğrenciler ve öğretmenler, Vali Mustafa Yavuz’a çiçek takdim ederek kabulden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Vali Yavuz, ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek öğretmenler ve öğrencilerle sohbet etti. Sohbetin ardından, 2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın hem İlimiz hem de ülkemiz için hayırlı olmasını diledi. Öğrenciler ve öğretmenlere başarı temennilerinde bulunan Vali Yavuz, okul idarecilerine de eğitimde gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür etti.

Vali Yavuz, yeni eğitim öğretim yılının eğitim camiasına ve tüm öğrencilere başarı ve mutluluk getirmesi dileklerinde bulundu.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455