Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ağustos, 2024 04:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Valiliği’nden batan tekne ile ilgili açıklama

Kastamonu Valiliği tarafından Karadeniz’de batan teknedeki 3 kişinin bulunması ile ilgili başlatılan çalışmalar ile ilgili yapılan açıklamada, arama çalışmalarının 2 helikopter ve çok sayıda personel ile yürütüldüğü belirtildi.
Kastamonu Valiliği tarafından Kastamonu’nun Cide ilçesi açıklarında batan teknede kaybolan 3 kişinin bulunması için yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları ile ilgili açıklama yapıldı. Denizde kurtarılan 3 diğer vatandaşın sağlık durumlarının iyi olduğunun belirtildiği açıklamada, kayıp 3 kişinin bulunması için 2 helikopter ve çok sayıda personelin katılımı ile arama çalışmasının hem denizde hem de karada sürdürüldüğü ifade edildi.
Jandarma SAK timinin de bölgeye intikal ettiğinin belirtildiği açıklamada, "11 Ağustos günü, Cide ilçemizde bulunan Gideros koyu açıklarında, Ö.K. isimli şahsın idaresindeki tekne, içinde bulunan 6 kişi ile birlikte saat 18.30 civarında, karadan yaklaşık 2 mil açıkta su alarak batmıştır. Batan teknede bulunan altı kişiden üçü, çevredeki balıkçılar tarafından kurtarılmıştır. Yaralı vatandaşlarımız, Cide Devlet Hastanesine yönlendirilmiş, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın sağlık durumları iyidir. Batan teknedeki kayıp üç vatandaşımızın bulunması için, olayın öğrenildiği andan itibaren TCSG Bartın 22. Bot Komutanlığı, AFAD, UMKE ve jandarma personelimiz tarafından arama çalışmalarına başlanmıştır. Arama kurtarma faaliyetlerine 12 Ağustos tarihinde 3 Sahil Güvenlik botu (21 personel) tarafından denizden, 2 helikopter tarafından havadan, 2 Sahil Güvenlik Timi (7 personel) tarafından karadan devam edilmekte, 1 Sahil Güvenlik dalış timi (5 personel) tarafından dalış faaliyetleri icra edilmektedir. Jandarma SAK dalgıç timi ile YTS cihazı ve ROV aracı bölgeye intikal halindedir. Arama kurtarma faaliyetlerine Kastamonu AFAD (4 personel ve 1 dron), UMKE (5 personel) ve Kastamonu İl Jandarma Komutanlığından 1 tim ve 2 asayiş timi ve bölgedeki balıkçılar destek vermektedir" denildi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Artvinli arıcılardan sahte bal uyarısı

Artvin İli Arı Yetiştiricileri Birliği Lideri İbrahim Durmuş, internet üzerinden "Artvin balı" ismi altında düzmece eserlerin satıldığını belirterek vatandaşlara ihtarlarda bulundu. Durmuş, "Sahte balı anlamak için laboratuvar koşul. Gözle, damak tadıyla anlamak mümkün değil" dedi.
Artvin balının son yıllarda kalitesiyle ön plana çıkmasının akabinde, internet sitelerinde geçersiz bal satışı da artış gösterdi. Artvin İli Arı Yetiştiricileri Birliği Lideri İbrahim Durmuş, bu durumun Artvinli üreticileri olumsuz etkilediğini ve düzmece bal ile uğraş konusunda hukuksal sürecin başlatıldığını söyledi.
Durmuş, "Son yıllarda Artvin balının kalitesiyle ön plana çıkmasıyla sahtekârlar, site üzerinden Artvin balı ismi altında bal satmaya başladılar. Bu da bizim Artvin arıcısını çok yordu. Artvin’de yaklaşık bin 400 kayıtlı arıcı bulunmakta. Düzmece balı ağzıma almak istemiyorum zira Artvin’de düzmece bal bulmak çok sıkıntı. Arıcılarımızın hiçbirinde sahtekârlık yoktur. Lakin dışarıda geçersiz bal, ‘Artvin balı’ ismiyle satılıyor. Bu da bizim için büyük bir sorun. Düzmece balı anlamak için laboratuvar gerekir. Gözle, damakla, balın akışına bakarak düzmece olup olmadığını anlayamayız. Tahlil yapmadan karar verilemez" diye konuştu.

"Şişedeki bal, bal olmayabilir"
Alınan balın üzerinde etiketi, dolum tarihi, hangi tesiste dolduğu, son kullanma tarihi ve parti numarası olmayan eserlere güvenilemeyeceğini belirten Durmuş "Şişedeki pekmezi bal diye satarlar. Tüketiciler kesinlikle sağlam üreticiden alışveriş yapmalı. Hele hele Artvin’den almalılar. Artvin balı bin 500 ila 2 bin 500 lira ortasında değişiyor. Lakin son günlerde birtakım sitelerde gramı milyon dolara satılan bal ilanları görüyoruz. Bu cins ilanlara kimse inanmasın. Biz arıcılar bakanlıktan işletme numarası almadan üretim yapamıyoruz. Vatandaşlar bu numaraları denetim ederek balın kime ilişkin olduğunu görebilir. Böylelikle inançla tüketebilirler" halinde konuştu.

"Artvin coğrafyası sayesinde 6 farklı bal tipi üretiyoruz"
Artvin’in coğrafik yapısının farklı rakımlarda çeşit çeşit bal üretimine imkan tanıdığını tabir eden Durmuş, "Artvin’de kestane balı, çiçek balı, ıhlamur balı, orman gülü balı, yaban mersini balı ve yayla balı üretiliyor. 0 rakımdan 2 bin 600 rakıma kadar arılarımız nektar topluyor. Bu zenginlik, balımıza da yansıyor" sözlerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.