Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ağustos, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çarşamba Ovası’nda şeftali hasadı

Samsun’un Çarşamba Ovası’nda şeftali hasadı yüz güldürüyor.
Türkiye’nin en önemli ovalarından biri olan Çarşamba Ovası’nda şeftali hasadı devam ediyor. Verimin bir önceki yıla göre yüksek olduğu şeftali için üreticiler sabahın erken saatlerinde tarlalara giderek mesaiye başlıyor. Kilogram fiyatı tarlada 20 TL olan şeftalinin, pazar yerlerinde ve marketlerde kilogram fiyatının 40-50 TL aralığında değişiyor.
Çarşamba’nın Durakbaşı Mahallesi’nden şeftali üreticisi Okan Pişkin, bu sezon şeftali veriminin geçen yıla oranla daha yüksek olduğunu ancak fiyatların çiftçilerin beklentilerini karşılamadığını ifade etti. 20 dönümlük arazisinden yaklaşık 30 ton civarında hasat elde ettiklerini anlatan üretici Pişkin, “Şeftalide bu sezon verim gayet iyi. Ama fiyat olarak maalesef istenilen düzeyde değil. Geçen sene de kalitesine göre 15-20 TL arasındaydı, bu sene de aynı fiyat. Ürün tarladan çıktıktan sonra pazara gidene kadar fiyatı katlanıyor. Emeğimizin karşılığını hiçbir zaman alamıyoruz ama ona rağmen üretmeye devam ediyoruz" dedi.
Bölgede geçen haftalarda yaşanan sağanak yağışa bağlı sel baskınları ve fırtınadan tarlasının etkilendiğini ifade eden üretici Okan Pişkin, sağanağın ürünlere zarar verdiğini sözlerine ekledi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uyuşturucuyu satan da kullanan da tutuklandı

Düzce polisi tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 kişi, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü gruplarınca operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda 45 gram metamfetamin, 1 gram kokain, 2 gram esrar, 3 adet sentetik ecza ve iki adet çalışır vaziyette hassas terazi ele geçirildi. 23 kabahat kaydı bulunan uyuşturucu unsur ticareti yapmak kabahatinden F.C. (45), uyuşturucu husus kullanmak yahut bulundurmak hatasından süreç yapılan 5 cürüm kaydı mevcut S.S. (34) ve 10 cürüm kaydı olan K.D. (42) Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Tutuklanan şahıslar cezaevine gönderildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.