Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Saniyede 2 bin litre yağmur suyunu denize pompalayacak

Dünya Yayın: 03.08.2024 04:07
İhlas Haber Ajansı
Saniyede 2 bin litre yağmur suyunu denize pompalayacak

Samsun’un Terme ilçesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekipleri tarafından ilçenin Çay Mahallesi’ne inşa edilen keson kuyusu ve yağmur suyu terfi merkezi çalışmaya başladı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekipleri tarafından ilçenin çeşitli bölgelerinde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. SASKİ ekipleri tarafından ilçenin Çay Mahallesi’nde inşa edilen ve yapımı tamamlanan keson kuyusu ve yağmur suyu terfi merkezi hizmete başladı. Çay Mahallesi’nde inşa edilen 10 metre derinliğindeki keson kuyusu, 10 metre çapa sahip. Toplamda 560 bin litre suyu depolayabilen keson kuyusunda 3 aktif pompa çalışacak. Saniyede 2 bin litre suyu denize deşarj edebilecek pompalar, keson kuyusunu 5-6 dakika içerisinde boşaltabilecekler.

SASKİ’den 100 milyon liralık yatırım

Terme’de şehrin bugünü ve yarınları için büyük önem taşıyan altyapı sorununa neşter vurduklarını belirten Belediye Başkanı Şenol kul, “İlçemizdeki altyapı çalışmalarını çok önemsiyoruz. Çünkü altyapı yoksa üst yapı olmaz. SASKİ ekiplerimiz ilçemizde hummalı bir çalışma içindeler, 100 milyon liranın üzerinde bir yatırımla ilçemizin birçok noktasında altyapı çalışmalarını sürdürüyorlar. Çay Mahallemiz ve genel olarak bu bölgemizdeki keson kuyusu çok önemli, çünkü bu mahallelerimizin kotu çok düşük. Burada ne kadar güçlü bir deşarj hattı kurarsak sel ve su baskınlarının da önüne geçmiş oluruz. Bu noktada aylardır çalışan SASKİ ekiplerimiz buraya modern ve güçlü bir keson kuyusu ve terfi merkezi inşa ettiler. Terfi merkezinin ilk denemelerini gerçekleştirdik. Sorunsuz çalışıyor. Aynı terfi merkezimize projelendirme çalışmaları SASKİ tarafından tamamlanan sanayi sitemiz ve Ünye Caddemizin de yağmur suyu hatları bağlanarak o bölgelerde şiddetli yağmurlarla birlikte oluşan su taşkınlarının da önüne geçmiş olacağız. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan’a da teşekkür ederim” dedi.

Altyapıdan sonra üstyapı

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “İlçemizin altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Altyapı çalışmalarının yapıldığı bölgelerimizde elektrik ve internet hizmetlerinin de yer altına alınmasının ardından, üstyapı çalışmalarına başlayacağız. Amacımız vatandaşlarımızın yaşadıkları zorlukları tekrar tekrar yaşamalarının önüne geçmek ve daha sağlıklı bir şehir inşa etmek. Üstyapı konusunda ihalelerimiz hazır, kısa süre içinde altyapısı tamamlanan cadde ve sokaklarımızda yol çalışmalarına başlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Düzce Valiliği’nden Düzcespor-Bursaspor açıklaması

Gündem Yayın: 08.09.2024 08:52
İhlas Haber Ajansı
Düzce Valiliği’nden Düzcespor-Bursaspor açıklaması

Düzcespor-Bursaspor maçında çıkan olaylarla ilgili Düzce Valiliği’nden açıklama yayınlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig açılış maçında Düzcespor, evinde Bursaspor’u ağırladı. Mücadele Bursaspor’un 2-0 üstünlüğü ile sona ererken, Bursaspor taraftarlarının çıkardığı olaylar ile ilgili Düzce Valiliği’nden açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamada 450 kontenjan verilen Bursaspor taraftarlarının şehre daha kalabalık geldiği belirtilen açıklamada, “07.09.2024 günü saat 16.00’da oynanan Düzcespor – Bursaspor müsabakasına kulüplerimizin ortak talebi doğrultusunda il Spor Güvenlik Kurulu kararı ile stadyum kapasitesinin %10’u oranında (450) misafir takim seyircisi için yer ayrılması kararlaştırılarak kulüplere bildirilmiştir. Ev sahibi kulüp tarafından (450) bilet tahsis edilmesine karşın müsabakayı izlemek için (1200) Bursaspor taraftarı stadyuma gelmiştir. Stadyumun misafir takım trübününün fiziki kapasitesi olan (450) seyircinin maç saati öncesinde kontrolleri yapılarak müsabakaya girişleri sağlanmıştır. Biletsiz ya da aynı seri numarasi içeren fotoğraf kartına basılmış taklit biletle stadyuma girmeye çalışan taraftarlara misafir takım trübününün dolduğu, stadyuma alınamayacakları defaten iletilmiştir. Ancak dışarda bulunan bazı taraftarların dış güvenlik bariyerini aşarak stada girme teşebbüsünde bulunmalar üzerine yaşanan arbede sırasında istenmeyen bazı olaylar meydana geldiği gözlemlemiştir. Yaşanan olayların çok yönlü olarak incelenmesi için idari tahkikata başlanılmış olup zor kullanma yetkisini aştığı değerlendirilen (1) personel görevden uzaklaştırılmıştır” denildi.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455