Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ağustos, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Toraman: “Borsa olarak görevimiz, fındık üreticisi ve sanayicisini haksız rekabetten korumak”

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Meclis Başkanı Hacı Toraman, “Borsa olarak görevimiz, fındık üreticisi ve sanayicisini oluşabilecek haksız rekabetten korumak” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Murat Çan ve CHP heyeti, Çarşamba Ticaret Borsası’nı (ÇTB) ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette 2024 yılı fındık sezonunun açılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Toraman ve Milletvekili Çan, Türkiye’nin en değerli ihracat ürünleri arasında bulunan ve hasat dönemi başlayan fındığın Türkiye için önemine vurgu yaptı.
Türkiye fındık piyasasının rekabet dengesini belirlemek noktasında borsaların görevlerinin önemine değinen Milletvekili Çan, “Ülkemizin büyük değeri fındığın, üretim, muhafaza, fiyat dengesi ve ihracat noktasında yaşadığı sorunlardan tamamen arınması gerekmektedir. Samsun ve Çarşamba’da üretilen fındığın tüm yıl boyunca üretim serüvenini takip eden ve Fındık üreticileri ile sanayicilerine hizmet veren borsamızın attığı adımlar bölge halkı için de önem arz etmektedir. Bizler de borsaların bu çabasına destek olarak, Samsun ve ilçelerinin üreticilerinin ve sanayicilerinin kalkınmaya devam etmesi adına fındığı ilgilendiren tüm sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ifade etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Görevimiz, haksız rekabetten korumak”
Başkan Toraman ise “Her yıl olduğu gibi bölgemizle yetişen fındığın önemini ifade etmeye devam ediyoruz. Borsa olarak görevimiz fiyat dengesini ilçemiz bazında üreticimizin de lehine olacak bir tabloda görmek, ilçemizin üreticisi ve sanayicisini oluşabilecek haksız rekabetten korumaktır” ifadelerine yer verdi.
Milletvekili Çan ve İl Başkanı Mehmet Özdağ, Başkan Toraman ve Borsa heyetini, 2 Ağustos Cuma günü Giresun’da gerçekleştirecekleri ‘Fındık Mitingi’ne davet etti.
Ziyarette ÇTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Başkan Yardımcısı Murat Yaralı, Meclis Üyeleri Mehmet Çalışkan, Hüseyin Işık ve Kurucu Meclis Üyesi Nurettin Öztekin hazır bulundu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta 1 kişinin öldüğü, 1’i sivil 5 askerin yaralandığı bağ evindeki patlama olayıyla ilgili sanıklar suçlamaları reddetti

Tokat’ın Erbaa ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 5’i asker 6 kişinin yaralandığı bağ konutundaki patlamayla ilgili davanın 3’ncü duruşması görüldü.
Geçen yıl 18 Mayıs’ta ihbar üzerine jandarma takımlarının gittiği Karayaka beldesi Hürmüzlü köyündeki bir bağ konutunda yaşanan patlama sonrası konutun sahibi Ahmet Karaçoban’nın oğlu Sefa Can Karaçoban hastanede hayatını kaybederken, Ahmet Karaçoban ile birlikte uzman çavuş M.A. (25), jandarma astsubay M.E. (32), uzman çavuş B.M. (30), uzman çavuş A.S. (28) ve uzman çavuş S.E. (28) ağır yaralanmıştı.
Bir kişinin öldüğü, 5’i asker 6 kişinin yaralandığı olayın üçüncü duruşmasına Tokat Adliyesi 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Sanık T.Ö. tutuklu bulunduğu Erzincan’dan Tokat’a getirildi. Sanık İ.G. ise SEGBİS ile duruşmaya katıldı.
Savunma yapan T.Ö. birinci sözünü tekrarlayarak mahkeme liderine, "Bu olayda hatam yoktur. Takdir Allah’ın karar ise sizindir. Tahliyemi istiyorum" derken İ.G., "Tarafıma atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Bu bireylere karşı fiili bir durumda bulunmadım. Tehdit etmedim. Onlara hasımlık beslemedim. Tarafıma atılan iftiraları kabul etmiyorum" sözlerini kullandı.

16 Mayıs’ta bağ meskeninde keşif yapılacak
Mahkeme, patlamanın yaşandığı bağ meskeninde 16 Mayıs tarihinde keşif yapılmasına karar verdi. Olaylarla ilgili bilgisi olduğu düşünülen şahit A.B. ve İ.G.’nin imam nikahlı eşi B.Y.’nin dinlenmesi ve olaydan 9 ay sonra hayatını kaybeden meskenin sahibi Ahmet Karaçoban’ın otopsi raporunun belgeye işlenmesi için sanıkların tutukluluklarının devamına karar verilerek duruşma 9 Temmuz’a ertelendi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.