Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Temmuz, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu yağış için toplandı

Zonguldak il Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, Vali Yardımcısı Muammer Balcı başkanlığında toplanarak bir dizi tedbirler aldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından hafta sonu cumartesi sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenen sağanak yağışlar nedeniyle, risk azaltma planı çerçevesinde Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplanarak bir dizi kararlar aldı. Vali Yardımcısı Muammer Balcı başkanlığında toplanan kurul; kurum ve kuruluşların iş makinelerinin şoförleri ile birlikte görevlendirilerek köprü, menfez altı temizliği ve dere yatağı taşkınlarına yönelik acil müdahale için hazır bulundurulması, dere yataklarının kenarında ve riskli görülen bölgelerdeki araçların kolluk kuvvetlerince kaldırılması, ilçelerde tarım işçileri de dikkate alınarak konuşlandıkları alanların kolluk kuvvetlerince kontrol edilmesi, muhtemel sel-su baskını ve taşkın öncesinde bina bodrum katları ile yol alt ve üst geçişlerine özellikle dikkat edilmesi; gerekirse bodrum katlarını tahliyesini sağlanması, alt ve üst geçitlerin yaya ve araç trafiğine kapatılması kararları alındı.
Dere yatakları, enerji ve doğal gaz altyapı çalışmalarına yağışlar boyunca ara verilmesi ve dere yataklarındaki iş makinalarının güvenli yerlere alınması, kuvvetli yağış uyarısı geçene kadar kamu kurum ve kuruluşları ile belediye başkanlıklarında izinlerin kaldırılması, il, ilçe ve beldelerde halk pazarlarının kurdurulmamasına karar verildi.
Vatandaşların sel, su baskını ve diğer olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları, yetkililerin uyarılarını dikkate almaları istendi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kuzeyin lojistik ve ticaret merkezi ‘Samsun’

Samsun’un 10 yıllık gelişim vizyonu kapsamında, kuzey-güney ve doğu-batı eksenlerinde oluşacak yük koridorlarının başlangıç noktası olması, konteyner nakliyeciliğinde kapasitenin yüzde 50 artırılması ve bölgesel ticaret hacminin iki katına çıkarılması hedefleniyor.
Kuzeyin ‘lojistik ve ticaret merkezi’ olma yolunda ilerleyen Samsun, bu amaç doğrultusunda Türkiye’nin lojistik ve ticaret geleceğinde kritik bir rol üstlenecek. Samsun Valiliği koordinesinde; Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Lojistik Merkezi (SLC), Havza Kaymakamlığı, Havza OSB, Kavak OSB, Samsun Bölge Liman Başkanlığı, Samsun Port, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü, STB, BTB BTO, Çarşamba Ticaret Odası (ÇTO), Samsun Üniversitesi (SAMÜ), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TÜBİTAK TUSSİDE, Lojistik Derneği ve TCDD Nakliyecilik A.Ş. iş birliğiyle yürütülen projeler dikkat çekiyor.
Lojistik ve ticaret merkezi olma yolunda emin adımlar atılan Samsun’da Havza OSB Modlar Ortası Park Alanı Projesi, Havza OSB Kuru Limanı Projesi, Samsun Lojistik 4.0 Master Planının Hazırlanması, Samsun Lojistik Merkezi Akıllı Depo Altyapısının Geliştirilmesi, Samsun Lojistik Merkezi Tamir Bakım Tamir Altyapısının Geliştirilmesi, Toybelen Soğuk Zincir Lojistik Takviye Noktalarının Geliştirilmesi, Yeni OSB Odağında Samsun Gelemen Lojistik Merkezinin İkiz Dönüşümü, Kent Batı Yakası / Doğu Yakası Lisanslı Depo Altyapısının Geliştirilmesi Projeleri ile Bafra Hububat Borsası ve Ticaret Kompleksi Projesi’nin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.