Kastamonu Üniversitesi Avrupa Birliği tarafından Ufuk Avrupa (Horizon Europe) kapsamında 3 milyon Avro’luk fonla desteklenen Methodologies for Teamworking in Eco-Outwards Research (METEOR) projesinde yer alarak büyük bir başarı elde etti.
Kastamonu Üniversitesi, yürütücülüğünü Polonya’dan “Centre for Social and Economic Research”adlı kurumun yaptığı 12 farklı ülkeden 13 ortağın bulunduğu çok uluslu METEOR projesine dahil oldu. Kastamonu Üniversitesi, ülkemizdeki 2 katılımcı kurumdan bir tanesi olarak kapsamlı ARGE projesinde yerini aldı.
Yaz okulları, grup projeleri ve akran mentorluğu de dahil olmak üzere yenilikçi, iş birliğine dayalı ve katılımcı bir eğitim programı aracılığıyla mevcut doktora adaylarının ve kariyerinin başındaki araştırmacıların çapraz (transversal) becerilerini geliştirme amacında olan Methodologies for Teamworking in Eco-Outwards Research (METEOR) projesinde Kastamonu Üniversitesi koordinatörü olarak Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı, araştırmacı olarak ise Doç. Dr. Gökhan Kaya yer aldı.
3 yıl sürecek olan proje sürecinde Kastamonu Üniversitesi’ndeki doktora eğitiminin ve danışmanlıklarının kalitesinin artması, nitelikli lisansüstü çalışmaların yürütülmesi için uluslararası bir konsorsiyum içerisinde çalışmalar yürütülecek.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje çalışmalarından dolayı akademisyenleri tebrik ederek, bilim odaklı çalışmalara, uluslararasılaşma hedeflerine ulaşma ve proje destekleri için Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine şükranlarını sundu. Ayrıca Rektör Topal, proje çalışmalarında kurumlarını teşvik eden yaklaşımlarından dolayı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a da teşekkür etti.
Projede yer alan Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı, araştırmacı olarak ise Doç. Dr. Gökhan Kaya’yı tebrik eden Rektör Topal, akademisyenlere çalışmalarında başarı diledi.