Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Haziran, 2024 08:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 4dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu:

Amatör spor kulüpleri ile ilgili açıklamada bulunan Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, amatör sporlara destek olacağını açıklayan Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı’dan henüz randevu alamadıklarını söyledi.
Kastamonu Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF), bir restoranda 2023-2024 sezonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıya Futbol İl Temsilcisi Serdar Badioğlu, İl Hakem Kurulu Atama Sorumlusu Mehmet Okçu, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Şükrü Buturoğlu, Devrekani Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve MİEM Sorumlusu Erdinç Köseoğlu ile ASKF yönetim kurulu üyeleri katıldı. Kastamonu’da Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak yapılacak tüm müsabakaların organize edilmesinden sorumlu, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birinin Kastamonu temsilcisi olduğunu belirten Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, bu müsabakaların düzenlenmesinde emekleri geçen herkese teşekkür etti.

“Belediyeler spora para harcamak zorundadır"
Belediyelerin amatör spor kulüplerine destek olması gerektiğini ifade eden Keloğlu, “İl genelinde 140 aktif kulüp ve 38 bine yakın lisanslı sporcu ile 2023-2024 sezonunu futbol ve diğer tüm branşlarda sorunsuz şekilde geçirdik. Kulüplerimizin her türlü taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. İnsan gücü olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ancak maddi güç olarak biraz desteğe ihtiyacımız olduğu da aşikar. Maddi sıkıntılardan dolayı bazı kulüplerimiz fikstür çekimine katılmasına rağmen ligden çekilmek durumunda kaldı. 19 ilçeden oluşan dağınık bir yapıya sahibiz. Bütün spor kulüpleri tüzel kişiliğe sahiptir. Kulüplerimizin deplasman giderleri en büyük gider kalemlerinden birini oluşturmaktadır. Deplasman için bir kulübümüzün en az 15 bin TL’ye ihtiyacı vardır. Bunun için kulüplerimizin sponsor desteğine, sporu seven vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacı vardır. Belediyelerin bütçesinden belirli bir miktarı amatör spora harcama zorunluluğu vardır. Ama bazı belediyelerimiz bu harcamayı başka kalemde göstererek spora harcamamaktadır. İlçelerimizdeki spor takımlarımızın çoğu belediye bünyelerinde kuruldukları için belediyeler desteğini çektiği zaman, takımlar da ligden çekilmek zorunda kalıyorlar. Belediyeler spora para harcamak zorundadır. Devletimiz belediyelere bütçe verirken, bunu yüzde 3’ünü, yüzde 5’ini amatör spor kulüplerine harcamak zorunluluğu vardır. Ama buna rağmen amatör spor kulüplerimize yapılan desteği kısmaya çalışmaktadırlar” dedi.

“Başarılı takımlar çocuklarımıza güzel anlamda örnek teşkil ediyorlar”
Sporun gençlerin ve çocukların hayatındaki önemine de değinen Keloğlu, tüm mülki idare amirlerinin ve siyasilerin spora destek olmasını isteyerek, “İlimizin köklü bir kulübü olan yıllarca Kastamonuspor’un lokomotifi olan Ormanspor’un bazı yaş kategorilerinde yer almaması ve Yolspor’un 1. Amatör kümeden çekilmesi futbol adına bizi üzmüştür. Daday da belediyenin ve halkın desteğini alamadıklarını söylüyorlar ve hiçbir ligde 6 yıldır yoklar. Biz Amatör Spor Kulüpleri olarak kutsal bildiğimiz sportif faaliyetlere katılarak, çocuklarımızı kültürel, sosyal ve sportif açıdan geleceğe hazırlamak isteyen bir kurumun koluyuz. Çocuklarımızın sağlıklı gelişimini sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Ayrıca çocuklarımızın internet gibi ya da uyuşturucu bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzak durması için spora ihtiyacı vardır. Biz, çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması ya da kendilerine yol haritası çizmeleri için sporu bir araç olarak görüyoruz. Ülkemizde kötü alışkanlığa düşen bir çocuğumuzun devletimize maliyeti 30 milyon lira civarında oluyor. Bunu düşünüyoruz ve sürekli söylüyoruz, bizimle birlikte belediyelerimiz ya da devlet büyüklerimizde söylüyor ama gelin, bu çocuklarımıza spor yaptıralım, bir kulübe yazdıralım diyoruz, benim bütçem yok diye verme cesareti gösteren belediyeler ile karşılaşıyoruz. İnşallah yeni dönemde seçilen belediye başkanlarımızın bu düşüncelerden uzak, toplumun gelişimine katkı sağlayacak olan bu eğitim sisteminde spor kulüplerine destek olması gerektiği konusunda inancım tam” şeklinde konuştu.

"Kastamonu Belediye Başkanımız Hasan Baltacı’nın daha amatör spor kulüplerine bakışı nedir henüz bilmiyoruz, randevu istedik fakat alamadık kendisinden"
Şu ana kadar Kastamonu Belediye Başkanlığı cephesinden bazı açıklamaların yapıldığına işaret eden ASKF Başkanı Keloğlu, “Kastamonu Belediye Başkanımız Hasan Baltacı’nın daha amatör spor kulüplerine bakışı nedir henüz bilmiyoruz, randevu istedik, fakat randevu almak için hala bekliyoruz, bir randevu alamadık kendisinden. Ben de bu basın toplantısından önce kendisi ile görüşelim, basın ve kamuoyuna da Belediye Başkanı Hasan Baltacı’nın amatör spor kulüplerine bakış açısını ve bu kulüplere vereceği desteğinin ne olduğunu söylemeye çalışayım isterdim. Ama maalesef çok yoğun olduklarını beyan ederek şu ana kadar ASKF başkan ve yönetim kurulu olarak bizlere randevu veremediler. Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak sadece ve sadece bazı açıklamalar yapıldı, belki de haklılık payları da olabilir ama uluslararası bir arenada bizleri temsil eden bir takıma şu andan itibaren hiçbir destek vermeyeceklerini, bu kulübün kesin olarak kapanması gerektiğini, bunun yerine de amatör spor kulüplerine destek olacağı beyanında bulunuldu. Bu bizleri sevindirdi ama üzüldüğümüz taraf da profesyonel anlamda bizleri en üst seviyede temsil eden bir takımında, yani Kastamonu Belediyesi Kadın Hentbol Takımının da kapatılması bizleri bir hayli üzdü. Kastamonu Belediyesi Hentbol takımımızın konumu şu anda belirsiz. Belediye desteğini çektiğini duyurdu, kulüp de ’belediye desteği olmadan bizler nasıl devam ederiz’ diyor. GMG Kastamonuspor ise inşallah 2024-2025 sezonunda başarılı bir sezon geçirecektir. Çalışmalara başladılar. İnşallah bu yıl bir üst lige çıkamadık, bunu bu yıl gerçekleştirebiliriz. Üst liglerde ne kadar canlılık olursa biz amatör sporları olarak alt liglerde o kadar verimli ve canlı olacağımızı düşünüyoruz. Bunun için üst ligdeki hareketlilik ve başarı bizleri yakından ilgilendiriyor” ifadelerini kullandı.

“Ligden çekilen takımlara cezai işlem uygulanacak”
Kastamonu’da sorunsuz bir sezon geçirdiklerini söyleyen Futbol İl Temsilcisi Serdar Badioğlu, “23 Eylül 2023 tarihinde başlayan sezonumuz 13 Haziran 2024 tarihinde sona erdi. Sorunsuz bir şekilde sezonu bitirdik” dedi.
Kastamonu’da 21 takımın daha lig başlamadan çekildiğini ifade eden Badioğlu, plan ve proje hazır olduktan sonra bu kulüplerin tekrar başvurmasını tavsiye etti. Kastamonu’da toplamda 640 müsabaka gerçekleştirildiğini belirten Badioğlu, Kastamonu il genelinde okul sporları ve futsal maçlarında da 385 maç oynandığını ifade ederek, genel toplamda bin 25 maç oynandığını söyledi.
Badioğlu, “2023-2024 sezonu kategorilerinde birinci olan takımları da tebrik ederek, 1. Amatör Lig’de 6 takım, 2. Amatör Lig’de 12 takım olmasını istiyoruz” dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Geleceğin bilim insanlarının projeleri, Samsun’da yarışıyor

Samsun’da düzenlenen "19. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışı Samsun Bölge Sergisi"nde, 20 bin 726 öğrenci ve danışman öğretmenin katkılarıyla hazırlanan projelerden dereceye girenler görücüye çıktı.
"Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Müsabakası Samsun Bölge Sergisi", Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil Spor Salonu’nda açıldı. 20 bin 726 öğrenci ve danışman öğretmenin katkılarıyla hazırlanan projelerden biyoloji, coğrafya, bedeller eğitimi, fizik, kimya, matematik, tarih, teknolojik tasarım, Türkçe ve yazılım alanlarındaki çalışmalardan dereceye giren çalışmalar stantlarla sergilendi.

Prof. Dr. Kurnaz: "Bu yarışmanın kaybedeni yoktur"
Amaçlarının gençleri bilime yönlendirmek olduğuna dikkat çeken OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, "Başvuruların 11 bin 145’i devlet, 2 bin 773’ü ise özel okullardan yapılmıştır. Projelerde vazife alan öğrenci sayısı ise tam 20 bin 726’dır. 11 bin 406 kız ve 9 bin 320 erkek öğrencimiz, ferdî ya da grup halinde hazırladıkları projelerle bu serüvene katkı sunmuştur. Bugün burada, titiz bir ön kıymetlendirme sürecinden muvaffakiyetle geçerek 10 farklı alandan seçilmiş 100 projenin sahibi öğrenci ve onları büyük bir özveriyle yönlendiren danışman öğretmenlerimizle birlikteyiz. Bugün burada sergilenen projeler, sadece bir yarış eseri değil; merakın, emeğin ve bilime duyulan ilginin somut birer yansımasıdır. Şunu gönül rahatlığıyla söz edebilirim ki bu müsabakanın kaybedeni yoktur. Sizler bugün burada olmakla esasen kazandınız. Sizler, düşünerek, araştırarak ve üreterek çoktan değerli bir muvaffakiyete imza attınız. Her bir projeniz, geleceğe tutulan bir ışıktır. İnanıyorum ki bu başlangıç, ilerleyen yıllarda daha büyük başarılara ve çok daha etkileyici çalışmalara yer hazırlayacaktır. Hepinizi gönülden kutluyor, muvaffakiyetlerinizin daim olmasını diliyor; hepinizi hürmet ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Prof. Dr. Topçu: "Projenin amacı, 21. yüzyıl maharetlerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamak"
OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve TÜBİTAK Proje Yarışları Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Yıldıray Topcu ise "Yarışmanın 19. yılında, bölgemizde 10 farklı alanda; biyoloji 352, coğrafya 132, kıymetler eğitimi 372, fizik 138, kimya 99, matematik 291, tarih 121, teknolojik tasarım 409, Türkçe 210, yazılım 126 olmak üzere toplam 2 bin 250; Türkiye genelinde ise 13 bin 918 proje başvurusu yapılmıştır. Bu projeler 9 bin 320 erkek ve 11.406 kız öğrenci olmak üzere toplam 20 bin 726 öğrencimizin ve danışman öğretmenlerinin emeğiyle hazırlanmıştır. Samsun bölgesi, proje müracaat sayıları açısından 12 bölge ortasında 2. sırada yer almıştır. Bölgemizi oluşturan vilayetlerden Ordu bin 34 proje müracaatıyla Türkiye genelinde 3., Samsun ise 737 proje müracaatıyla Türkiye genelinde 5. vilayet olmuştur. Projelerin ön inceleme ve ön kıymetlendirme kademelerinde 29 farklı üniversiteden, 118 öğretim üyesi misyon almıştır. Her bir proje kendi alanındaki üç heyet üyesi tarafından değerlendirilmiştir. TÜBİTAK’ın düzenlemiş olduğu bu proje yarışlarının temel gayesi, gençlerimizi düşünmeye, müşahede yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları sorunlara tahliller üretebilen, 21. yüzyıl hünerlerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamaktır. Yarış sonunda verilen mükafatlar, bu sürecin emeli değil, gençlerimizi bilimsel çalışma yapmaya motive eden bir araçtır. En kıymetli ödül, öğrenci ve danışman öğretmenlerimizin proje sürecindeki kazanımlarıdır" diye konuştu.
Proje kapsamında çalışmaları sergilenen öğrenciler, ziyaretçilere projeleri hakkında bilgi verirken, müsabakanın kendileri ve iştirakçiler açısından hem eğitici hem de eğlenceli bir aktiviteye dönüştüğüne dikkat çektiler.
29 farklı üniversiteden, 118 öğretim üyesinin vazife alarak sergilenmeye uygun gördüğü projeleri belirlediği stant, 10 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek. Stant açılışına Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar da katıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.