Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
Son Dakika

Milletvekili Akay elektrik kaynaklı yangınlara dikkat çekti

İlçe Haberleri Yayın: 24.06.2024 16:37
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Milletvekili Akay elektrik kaynaklı yangınlara dikkat çekti

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, elektrik kaynaklı orman yangınlarına dikkat çekerek elektrik dağıtım şirketlerine “bakım” uyarısında bulundu.

Milletvekili Akay, elektrik hatlarının sorumluluğunun özelleştirilen dağıtım şirketlerinde olduğunun altını çizerek denetimsizliğin had safhada olduğunu, enerji nakil hatlarından kaynaklı çıkan yangınların bakımsızlıktan kaynaklandığı dile getirdi.

Elektrik dağıtım şirketlerindeki denetimsizliğe dikkat çeken Akay, “2009 yılında başlatılan özelleştirme süreciyle elektriği özel sektör dağıtmaya başladı. Bu tarihten itibaren mahalle ve köylerden geçen elektrik hatlarının sorumluluğu da özelleştirilen dağıtım şirketlerine geçti. Bu durum ne yazık ki denetimsizliği de beraberinde getirdi. Elektrik şirketleri belli periyotlarla hatları kontrol etmek ve bakımlarını yapmak zorunda fakat görüyoruz ki şirketler bu sorumluluklarını yerine getirmiyor. Ne yazık ki enerji nakil hatlarından kaynaklı çıkan yangınların bakımsızlıktan kaynaklandığı ortaya çıkmaktadır.” dedi.

Elektrik dağıtım şirketlerinin sorumsuzluğundan kaynaklanan yangınlara dikkat çeken Akay, “Son yıllarda enerji nakil hatlarından kaynaklanan yangınların sayısı ve yanan alanda da önemli artışlar meydana geldiği gözlenmektedir. Orman Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre; 1977-2023 yılları arasında 13 bin 119 adet yangın çıktı, çıkan yangınlar sonucunda ise 141 bin 342 hektar ormanlık alanınız yandı. OGM’nin 2023 Orman Yangınları Değerlendirme Raporu’na göre; 2023 yılında Enerji Nakil Hatları ve Trafolarının sebep olduğu yangınların oranı yüzde 5 olurken, 2021 yılında enerji nakil hatlarından kaynaklı yangınlarda 37 bin hektarlık alan kül oldu” ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına konu hakkında çağrıda bulunan Akay, “Elektrik dağıtımı yapan firmalar, elektrik nakil hatlarında gerekli bakım ve onarım çalışması yapmadığı için ülkemizin dört bir yanında, özellikle de ormanlık bölgelerde sürekli elektrik kesintileri yaşanmakta ve vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere, ilgili firmaları ve tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ülkemizin canı yanmadan gerekli önlemleri alın, gereken bakım çalışmalarını bir an önce yapın” diye konuştu.

Akay, Karabük’te elektrik dağıtımı yapan firmanın, nakil hatlarında gerekli bakım ve onarım çalışması yapmadığı için Yenice ilçesinde sürekli elektrik kesintisi yaşandığını ve bölge halkına büyük bir mağduriyet yaşattığını söyledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Oğlu ile birlikte polislere silah çekip tehditler savuran şahıs 1,68 promil alkollüymüş

Kastamonu Yayın: 26.09.2024 16:52
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Kastamonu’nun Cide ilçesinde silah çekip polis ekibine mukavemet gösteren şahısların baba ve oğul olduğu ortaya çıktı. Oğlu ile birlikte tutuklanan şahsın olay esnasında 1,68 promil alkollü olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Cide İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir sürücünün bölgede drift atarak trafiği tehlikeye düşürdüğü ihbarını aldı. İhbar üzerine liman bölgesine giden ekipler ile drift atan otomobilin sürücüsü T.D. arasında tartılma çıktı. Tartışma sırasında olay yerine gelen T.D.’nin oğlu M.E.D. polis ekiplerine silah çekti. Çıkan arbede sırasında T.D. ise polis ekiplerini, ‘seni yazdım’ diyerek tehdit etti. Ekipler tarafından etkisiz hale getirilen T.D. ve M.E.D. gözaltına alındı. Yaşanan arbede sırasında polis memurları M.H.M., G.M.D. ve S.G. vücutlarının çeşitli bölgelerinden aldıkları darbelerle hafif şekilde yaralandı. Gözaltına alınan 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şahıslar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şahısların serbest bırakılmasının ardından Cide Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından karara itiraz edildi. İtirazın ardından şahıslar hakkında yeniden gözaltı kararı verildi. Polis ekiplerince T.D. ve M.E.D., yeniden gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından, gece saatlerinde Cide Adliyesi’ne sevk edilen 2 şahıs tutuklandı.

Öte yandan, yaşanan olay sırasında otomobil sürücüsü T.D.’nin yapılan alkol testinde, 1,68 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Drift atarak trafiği tehlikeye düşürdüğü belirlenen T.D.’ye 43 bin 320 TL para cezası uygulandı. Şahsın sürücüsü belgesi 2 yıl 2 ay geri alınırken aracı ise 2 ay trafikten men edildi. Şahıs hakkında trafiğin güvenliğini tehlikeye düşürmekten de adli işlem başlatıldı.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455