Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

İsviçre’deki toprak kaymasında 3 kişi kayıp

Dünya 23.06.2024 16:11
A+ A-
İsviçre’deki toprak kaymasında 3 kişi kayıp

İsviçre’nin Graubünden kantonundaki Misox Vadisi’nde Cuma günü meydana gelen toprak kaymasında 3 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

İsviçre’nin güneyinde şiddetli yağışın ve eriyen karların yol açtığı heyelanda arama çalışmaları sürüyor. Graubünden kantonundaki Misox Vadisi’nde Cuma günü meydana gelen toprak kaymasında kurtarma operasyonunu yöneten İsviçre polisinden William Kloter, toprak altında kalan 1 kadının sağ olarak kurtarıldığını belirtti.

 

Kloter, 3 kişinin ise kayıp olduğunu söyledi. Çalışmaların ekiplerin yanı sıra kepçe ve özel eğitimli köpekler ile yapıldığını aktaran Kloter, kayıpları canlı olarak bulmayı umduklarını ifade etti.

İsviçre Konfederasyon Başkanı Viola Amherd felaketin ardından yaptığı açıklamada, şiddetli hava şartlarının yol açtığı hasarın boyutları karşısında şoke olduğunu belirtti.

Amherd, “Düşüncelerim bu durumdan etkilenenlerle birlikte. Acil durum personeline bu zor durumda yorulmak bilmeden gösterdikleri çabalar için teşekkür ediyorum” dedi.

(İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu Üniversitesi’nde eğitim alanındaki teknolojik değişim ele alındı

Kastamonu 04.10.2024 20:52
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Kastamonu Üniversitesi’nde eğitim alanındaki teknolojik değişim ele alındı

Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu’nda, eğitim alanında yaşanan hızlı teknolojik değişimlerin, dijital dönüşüm ve küreselleşmenin etkileri ele alındı.

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi, “Meta-Eğitim: Geleceğin Eğitimini Yeniden Düşünmek” temasıyla düzenlenen 17. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı. Sempozyumun açılışı Ahmed Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyumun açılışına Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ile akademisyenler, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörden temsilciler katıldı.

Eğitim alanında yaşanan hızlı teknolojik değişimlerin, dijital dönüşüm ve küreselleşmenin etkilerini ele alınarak geleceğin eğitimini şekillendirmeye yönelik yeni bakış açılarının geliştirilmesinin amaçlandığı sempozyumun açılış oturumunda konuşan Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Halil İbrahim Akyüz, sempozyumun eğitim alanındaki yeniliklerin konuşuşması ve gelecekteki eğitim yöntemlerinin şekillendirilmesi açısından önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti. Akyüz, bu tür etkinliklerin eğitim dünyasında yaşanan değişimlere ışık tutacağını ve katılımcıların bilgi alışverişinde bulunarak yeni fikirler geliştirebileceklerini vurguladı.

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar ise, teknolojinin eğitimdeki rolünün giderek daha fazla önem kazandığını belirtti. Prof. Dr. Kaçar, eğitimdeki dönüşüm sürecinde, teknolojik araçların etkili kullanımının öğrenci deneyimlerini zenginleştirmek için büyük bir fırsat sunduğunu dile getirerek, bu durumun hem öğretim sürecine hem de öğrencilerin öğrenme motivasyonuna olumlu katkılar sağlayabileceğini açıkladı. Kaçar, gelecekteki eğitim sistemlerinin bu tür teknolojik yeniliklerle desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Katılımcılar, 3 gün boyunca eğitim teknolojilerindeki yenilikler, öğretim yöntemleri ve öğrenci etkileşimini artırma yolları üzerine gerçekleştirilecek paneller, atölye çalışmaları ve söyleşilerle deneyimlerini paylaşacak.

Uluslararası katılımcıların da yer alacağı panellerde ayrıca, farklı ülkelerdeki eğitim uygulamaları ve teknoloji entegrasyonu konuları ele alınacak. Sempozyum, eğitim alanındaki iş birliğini güçlendirmeyi ve farklı perspektiflerden yararlanarak daha etkili eğitim yöntemleri geliştirmeyi hedefliyor.

Nöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500