Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

“Dur” ihtarına uymadı motosikleti bağlandı: 7 bin 945 lira ceza yedi

Asayiş Yayın: 23.06.2024 16:10
A+ A-
“Dur” ihtarına uymadı motosikleti bağlandı: 7 bin 945 lira ceza yedi

Abart egzoz takmaktan ve yaya geçidini kullanmaktan B.T.’ye toplam 7 bin 945 lira ceza yazıldı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde motosiklet sürücülerine yönelik trafik denetimlerini sıkılaştırdı. Trafik polisi ekipleri Borazanlar Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Bulvarı üzerinde şok uygulama gerçekleştirdi. Motosiklet sürücüleri üzerinde yapılan denetlemede, kask takmayan ve abart egzoz kullanan sürücülere göz açtırılmadı. Ekipler tarafından yaklaşık 1 saat boyunca yapılan uygulamada 20’ye yakın motosiklet denetlendi. Denetleme sırasında polisi fark eden motosiklet sürücüsü B.T. “dur” ihtarına rağmen trafik denetlemesinden kaçtı. Motosikletli trafik polisinin anında peşine düşmesiyle yakalanan B.T. isimli sürücü “kaçmadım” diyerek inkar etti. Sürücü, abart egzoz kullanmaktan 6 bin 439 lira, motosikletle yaya yolunu kullanma kuralına uymamaktan da bin 506 lira ceza yedi. Ayrıca B.T.’nin motosikleti de bağlandı. Denetleme sırasında 2 motosiklet sürücüsüne ise kask takmadığı için polis ekipleri tarafından kişi başı 691 TL ceza yazıldı.

“Kaçmadım, yanlış anladınız siz beni”

Polis ekiplerinin denetleme noktasına gelirken polisin “dur” ihtarına uymayarak, yaya yolu üzerinden denetlemeden kaçan B.T., “Siz beni yanlış anladınız. Önümdeki araç durduğu için kaza yapıyordum. Ben de motosikletimi yol kenarına çektim. Eğer kaçma amacım olsa bu kadar kısa mesafede durmam” diyerek kaçmadığını savundu.(İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Eğitim Öğretim Başladı: Öğrencilerin Karşılaştığı Zorluklar

Karabük Yayın: 27.09.2024 14:46
A+ A-
Karabük’te Eğitim Öğretim Başladı: Öğrencilerin Karşılaştığı Zorluklar

Karabük Üniversitesi’nde yeni eğitim – öğretim yılı başladı ve birçok öğrenci Yüksek Öğrenim için bu güzel şehre adım attı. Ancak, öğrencilerin Karabük’te karşılaştıkları ekonomik zorluklar dikkat çekiyor.

Bir öğrencinin ifadelerine göre, “Karabük’te üniversite okumak için buraya geldim. Ancak kalacak yer bulmak çok zor oldu. Bulabildiğim yerler bütçemi aşıyor.” Ayrıca, ulaşım ücretlerinin kısa mesafelerde bile öğrenci tarifesi ile normal tarifeler arasında büyük farklılıklar göstermemesi de dikkat çekiyor.

Özellikle konaklama ve yaşam giderleri açısından şehre gelen üniversite öğrencileri, kısa mesafeye rağmen verdikleri ücretlerin beklediklerinden yüksek olduğunu vurguluyor. Öğrenciler, yaşam masraflarının önemli bir bölümünü ulaşım ve barınma için harcadıklarını, sosyal yaşamlarının da bu zorluklardan etkilendiğini belirtiyorlar.

Karabük’ün eğitim açısından birçok fırsat sunduğunu kabul eden öğrenciler, bununla birlikte maddi açıdan bazı özel düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyor.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455