Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Tasarruf Tedbirleri Kira Yardımlarını Vurdu

Manşet 20.06.2024 14:06
A+ A-
Tasarruf Tedbirleri Kira Yardımlarını Vurdu

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, tasarruf bahanesiyle Karabüklü afetzedelerin kira yardımlarının kesildiğini ifade etti. Bunun kabul edilemez olduğunu belirten Akay, Çevre Bakanına mağduriyetlerin giderilmesi için uyarıda bulundu.

2022 yılının Haziran ayında meydana gelen sel felaketinde, Karabük’ün Yenice ilçesine bağlı Tır ve Güney köylerinde çok sayıda bina yıkıldı. Yeni binaların yapımına ise tam 2 yıl sonra başlansa da yapılan kira yardımlarının kesilmesi büyük bir mağduriyet  yarattı.

Bölgeyi köy muhtarlarıyla birlikte ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yaşanan mağduriyetleri dile getirerek yaşananlara tepki gösterdi.

SELDE YIKILAN EVLERİN YAPIMINA 2 YIL SONRA BAŞLANDI

Yaklaşık 120 kişinin yıkımdan dolayı ilçe merkezine taşındığını, yeterli olmayan kira yardımının kesilmesinin mağduriyetleri daha da derinleştirdiğinin altını çizen Milletvekili Akay, “Haziran 2022’deki sel felaketinde, aşağıdaki bölgede bazı konutlar  zarar gördü ve burada üç konut da yıkıldı. Şimdi köy muhtarımız, kooperatif başkanlarımız ve değerli hemşerilerimizle burada. Bu bölgede üç tane bina yıkıldıktan sonra burada inceleme yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından geri kalan 13 blok, 38 hanenin de yıkımına karar verildi ve tamamı da yıkıldı. Yıkıldıktan sonra da hemen üst bölgede Tır Köyü Afet Projesi kapsamında konutların yapılacağı ifade edildi. Yıkılan konutların inşaatına 2024 yılının ocak ayı itibariyle yer tahsisi yapıldı. 90 milyon liralık bu projenin 400 günde bitirilmesi planlanıyor.” dedi.

KİRA YARDIMLARININ KESİLMESİ ASLA KABUL EDİLEMEZ

Yaşanan mağduriyetlere dikkat çeken Akay, “Konutlar afet kapsamında yıkıldığında kira yardımı yapılması lazım, burada da 18 aylık süre var. Zaten 2024 yılının Haziran ayında başlayan bir inşaat var. Zamanında bitecek olsa bile 2025 yılının Nisan ayında bitecek. Hane başı 1,500 lira kira yardımı alıyordu, kira yardımları da üç ay önce kesildi. Burada yaşayan  aşağı yukarı 120 kişi kalkıp Yenice’de ev kiralamak zorunda kaldılar. Bunların oturacak yerleri, burada mülkiyeti kendine ait yerleri varken, şu anda kirada oturmak zorundalar. Bu kira yardımını da kesiyorsunuz. Bu durum kabul edilemez. Kira yardımının devam etmesi gerekiyor” dedi.

ÇEVRE BAKANINI UYARIYORUZ: MAĞDURİYETLERİ ACİL OLARAK GİDERİN

“Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığını, Sayın Bakan Özhaseki’yi uyarıyoruz” diyen Milletvekili Akay; ” Burada  yıkılan konutları yerine yenisi yapılmadan, bu enflasyonist ortamda emeklimiz, çiftçimiz, esnafımız zor geçinirken, asgari ücretlimiz zor geçinirken, bir de siz kira yardımını kesiyorsunuz. Bir an önce bu hatalı uygulamadan vazgeçin ve bu kira yardımlarını yapmaya devam edin. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı nezdinde yapılan bu afet projesi konutlarını da bir an önce bitirin ve buradaki mağduriyete son verin.” şeklinde konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

’Pati Şenliği’nde can dostlar ilgi odağı oldu

Dünya 05.10.2024 00:52
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde “Pati Şenliği” düzenledi. Şenlikte minik kedi ve köpekler, öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Atakum ilçesinde bulunan Kent Park’ta düzenlenen ‘Pati Şenliği’ne ilgi yoğun oldu. Alanda bulunan minik kedi ve köpekleri seven öğrenciler eğlenceli vakit geçirdi. Yüz boyama, palyaço gibi etkinlikler programa renk kattı. Tüm hayvanseverlerin eğlenceye doyduğu etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi tarafından misafirlere çeşitlik ikramlar yapıldı.

“Biz onları en güzel şekilde yaşatmak ve onlara yardımcı olmak zorundayız”

Etkinlikle ilgili konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, “Samsun Büyükşehir Belediye Hayvan Bakımevi çalışanlarımız bu konuda emek sarf eden emekçilerimiz. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak, farkındalık oluşturmak için güzel bir etkinlik planlamışlar. Yeryüzünde Allah’ın yarattığı bütün varlıkların yaşama hakkı vardır. Biz onları en güzel şekilde yaşatmak ve onlara yardımcı olmak zorundayız. Büyükşehir Belediyesi geçmişinden bugüne kadar Türkiye’ye örnek uygulamalara onlara hep ev sahipliği yapmıştır” dedi.

“Çocukların hayvan sevgisi ile büyümesi çok değerlidir”

Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Savaş Kasap ise, “4 Ekim Dünya Hayvanları Korumu Günü, dünyada yaşayan bütün hayvanlar için farkındalık oluşturma, onlarla sevgi, bağlılık, şefkat ve iyilik bağı kurmak için planlanan bir gündür. Çocukların hayvan sevgisi ile büyümesi çok değerlidir. Getirdiğimiz kedilerimiz, köpeklerimizle onlar vakit geçiriyorlar. Onlara dokunmanın, onları sevmenin duygusunu yaşıyorlar. Katılım fazla. Bizim için güzel bir etkinlik oldu” diye konuştu.

Çocuklar ise ortamı çok eğlenceli bulduklarını, kedi ve köpeklerle çok güzel zaman geçirdiklerini söylediler.

Etkinliğe ayrıca Samsun Emniyet Müdürlüğü Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) polisleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü personeli, Samsun Veteriner Hekimler Odası üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Nöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500