Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

16 milyonluk saadet zinciri operasyonunda 4 şüpheliye ev hapsi cezası

Gündem 14.06.2024 08:15
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince saadet zinciri operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheliden 4’ü hakkında ev hapsi cezası verildi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerince Zonguldak merkezli olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Karabük, Bolu, Aydın, Mersin, Sakarya ve İzmir illerinde eşzamanlı operasyon gerçekleştirdi. Ekiplerce yapılan teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda, “Saadet Zinciri” yöntemi ile kripto varlıklar üzerinden çok sayıda vatandaştan yüksek kar vaatleri ile para toplandığı tespit edildi. Bu sistemde mağdur vatandaşlara ait yaklaşık 16 milyon 155 bin TL’nin olduğu belirlendi.

Operasyon kapsamında, suça iştirak eden 15 şüpheli şahıs yakalandı. Şüphelilerden 7’si ifadelerinin ardından emniyetten serbest bırakıldı. Kalan 8 şüpheli ise 13 Haziran 2024 günü Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.

Adli süreçte, E.K. (44), H.K. (33), M.Ö. (47) ve M.Ö. (41) isimli 4 şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, E.Ç. (45), Y.S. (43), C.L. (49) ve Y.E. (54) isimli 4 şahıs hakkında ev hapsi tedbirleri uygulandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan Hayatını Kaybetti

Türkiye 07.10.2024 12:40
A+ A-
Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan Hayatını Kaybetti

Saadet Partisi’nin kurucu genel başkanı ve eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Recai Kutan, 94 yaşında hayatını kaybetti. Kutan, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle bugün yaşamını yitirdi.

Recai Kutan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı olarak tanınan önemli bir siyasetçi olarak biliniyordu. Yaklaşık bir hafta önce hastaneye kaldırılan Kutan, hastanede hayatını kaybetti. Saadet Partisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Saadet Partisi kurucu genel başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu üyemiz, ESAM Genel Başkanı muhterem büyüğümüz Recai Kutan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kutan’ın vefatının ardından bir taziye mesajı yayımlayarak, “Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu üyemiz, ESAM Genel Başkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı, Necmettin Erbakan Hocamızın yol ve dava arkadaşı değerli büyüğümüz M. Recai Kutan’ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Aziz milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun. Mekanı cennet, makamı ali olsun” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş da Kutan için bir taziye mesajı paylaşarak, “İnna lillahi ve inna ileyhi raciûn. Milli görüş hareketinin duayenlerinden; ahlakı, kişiliği ve devlet adamlığıyla Türk siyasetinin saygın isimlerinden, ömrünü Allah’ın rızasına ve Türkiye’nin kalkınmasına adayan Recai Kutan ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Rabbim onu rahmetiyle kuşatsın, mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500