Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2024 14:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ot verimini artırmak için 80 ton gübre dağıtıldı

Reşadiye İlçesi’nde 14 köy ve beldeye 80 ton gübre dağıtıldı. Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu (TULIP) projesi kapsamında 2024 yılında Tokat ili Bolaman havzalarını kapsayan Reşadiye İlçesinde proje uygulanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Reşadiye ilçe Kaymakamı Ahmet Tan; “2024 yılında ilçemizde Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi ile 3 proje hayata geçirilmiştir. Mera ve yayla ıslah ve amenajman projesi çalışmaları amacı ile havzaya dahil ilçemizde 14 köy ve belde meralarda ot verimini artırmak amacıyla 80 ton gübre dağıtımı yapılmıştır. Bereketli, Bozçalı, Cimmitekke, Hasanşeyh, Baydarlı, beldeleri ve Nebişeyh köyüne meralarda kullanılmak üzere gölgelik, sıvat, tuzluk, kaşınma kazığı, çit kurulumu ilçe tarım ve orman Müdürlüğü koordinesinde yapılmıştır. Yine ayrıca proje kapsamında 2 adet dal parçalama makinası alımı yapılmış ve çiftçilerimizin kullanımına sunulmuştur. Uygulanan projelerin ilçemiz tarımına ve çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Taburcu olduğu hastanenin önünde kalbi durdu, kalp masajı ile hayata döndü

Amasya’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan adamın çıkışta hastane bahçesinde kalbi durdu. Hastane çalışanlarının dakikalarca kalp masajı yaparak hayata tutunmasını sağladığı 59 yaşındaki hasta tedavi altına alındı. Hayat kurtaran müdahale ise saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye nazaran, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu nedeniyle 3 gündür tedavi gören Ali K. (59) taburcu edildi. Çıkışta yaklaşık 50 metre yürüdükten sonra kötüleşen adamın yere düşmesini yardımına koşan etraftaki vatandaşlar önledi. Kalbi duran adama birinci müdahaleyi vatandaşlar ile hastane çalışanları yaptı. Dakikalar süren kalp masajı sonrasında gelen ambulansta acil sıhhat gruplarının müdahale etmeyi sürdürdüğü hasta, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanın yanında kötüleştiğini anlatan emekli öğretmen Rafet Öztürk, "Hasta taburcu olmuş. Yürürken kötüleşti. Yere düşmek üzereyken tutup önledik. Sağ olsunlar hastane işçisi hayatını kurtardılar. Doktor tam 15 dakika boyunca daima kalp iletisi yaptı" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.