Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Akay, Orman Köylülerinin Sorunlarını Meclise Taşıdı

Manşet Yayın: 12.06.2024 14:12
Akay, Orman Köylülerinin Sorunlarını Meclise Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Eskipazar ve Yenice ilçelerindeki orman köylülerinin sorun ve taleplerini TBMM Genel Kurul Gündemine taşıdı. Akay, Karabük’ün ormanlarıyla ilgili iddiaları gündeme taşıyarak, orman köylülerinin sorunlarını anlattı.

EŞSİZ TABİATIYLA DİLLERDEN DÜŞMEYEN ŞEHRİMİZ, ORMANLARIMIZLA İLGİLİ ÜZÜCÜ İDDİALARLA GÜNDEME GELMEKTE

Eskipazar ve Yenice bulunan ormanlarda gereksiz kesimler yapıldığı iddialarını TBMM’ye taşıyan CHP Milletvekili Akay, “Seçim bölgem Karabük, ülkemizin en büyük blok ormanlarına sahiptir. İlimizin topraklarının yüzde 71’ini ormanlar oluşturmaktadır. Doğası ve eşsiz tabiatıyla dillerden düşmeyen şehrimiz, son zamanlarda ormanlarımızla ilgili üzücü iddialarla gündeme gelmektedir” dedi.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

Orman köylülerinin iddialarını dile getiren Akay, “Eskipazar ve Yenice ilçelerimiz başta olmak üzere, ilçelerimizdeki orman köylülerimiz “seyreltme” adı altında binlerce ağacın gereksiz yere kesildiğini ve doğal seleksiyonun bozulduğunu iddia etmektedirler. Böyle bir durum varsa, yetkilileri bu durumun önüne geçmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

SELDE ZARAR GÖREN ORMAN VE KÖY YOLLARI HALA ONARILMADI

Geçtiğimiz yıl meydana gelen sel felaketinde Yenice’de zarar gören orman ve köy yollarının hala yapılmadığını da gündeme taşıyan CHP’li Akay, “Haziran 2023’te Yenice ilçemizde meydana gelen sel felaketinde orman yollarımız büyük zarar gördü. O tarihten bu yana da maalesef bu yollar hala yapılmadı. Bundan dolayı da köylülerimiz bir büyük mağduriyet yaşıyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunuyorum. Orman köylülerimizin mağduriyetlerini acil olarak giderin.” şeklinde konuştu.


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İçme sularının içinden çıkanlar pes dedirtti

Manşet Yayın: 06.07.2024 13:03
İçme sularının içinden çıkanlar pes dedirtti

Karabük‘te bir otelin sipariş verdiği içme sularının içinden çıkanlar şok etti.
Karabük‘te faaliyet gösteren Kanyon Vadi isimli bir otel, 35 koli içme suyu siparişi verdi. Ancak teslimatın ardından otel çalışanlarını şaşırtan bir durum yaşandı. İddiaya göre minibarların içerisine konulan şişelerin içerisindeki suda yüzen cisimleri görenler neye uğradıklarını şaşırdı. Otel yöneticisi Dursun Yeniışık, firma ile iletişime geçse de sorunun çözülmemesi üzerine konuyu mahkemeye taşıdı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yeniışık, “15 Haziran’da biz bayimize su siparişi verdik. Su siparişinde odalarımızdaki müşterilerimizden gelen şikayet konusunda baktığımızda suların içerisinde bakteri şeklinde bir takım şeyler çıktı” dedi.
Olayın ardından firma yetkililerine ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Yeniışık, “Firma yetkilileri bize ulaşamadıklarını söylüyorlar. Biz firma yetkililerine telefon ve mail yoluyla yoluyla ulaştım. Ama bir türlü dönüş alamadım. En son avukatıma vermiştim bu konuyu. Avukatıma ‘Biz firma yetkilisine ulaşamıyoruz’ demişler. Telefonlarım 24 saat açık. Abant su yetkilileri bana ulaşamadığını, benimle diyalog kuramadığını söylüyor. Bunun çözümü oluşmadı. Yaklaşık iki haftadan beri bekliyorum” diye konuştu.
Yeniışık, hem kendilerinin hem de müşterilerinin mağdur olduğunu aktararak, avukatın konuyla ilgilendiğini söyledi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!