blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kurban pazarında veteriner gözetiminde satış

Samsun’un Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı’nda satışlar veteriner hekim gözetiminde yapılıyor.
Dereler Mahallesi’nde kurulan Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı’nda kurbanlık satışlar başladı. Küpesiz ve pasaportsuz kurbanlıklar pazara alınmıyor.
Vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir Kurban Bayramı dönemi geçirmeleri için çalışmaları hassasiyetle sürdürdüklerini ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarımızda sağlık ve güvenlik tedbirlerini üst seviyede tutuyoruz. Kurbanlıkların pazar alanına girişinden satışına kadar olan tüm aşamalar, veteriner hekimlerimizin kontrolünde gerçekleşiyor. Burada büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar için ayrı alanlar oluşturduk. Hemşehrilerimizin gönül rahatlığı içerisinde kurban ibadetini yerine getirmeleri adına tedbirlerimizi ve kontrollerimizi sıkı bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.
Küpesiz ve pasaportsuz hayvanların Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı’na girişlerinin kabul edilmediğini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, pazar alanın temizlik işlemlerini düzenli olarak gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde iklim değişikliliğin etkileri konululdu.

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk, iklim değişikliğinin tesirleriyle ilgili kıymetli bilgiler verdi.
Kastamonu Üniversitesi tarafından Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üniversite Konferansları kapsamında, İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı "İklime Dirençli ve Suya Hassas Kent Vizyonu" konferansı, Merkez Kütüphane Cemil Meriç Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ve kamu kurumlarının temsilcileri, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Konferansta konuşan Prof. Dr. Öztürk, Türkiye’de bulunan farklı su havzalarında gelecek yıllarda yaşanacak su gerilimi hakkında bilgi verdi. Ülkenin güneyinde bulunan Akdeniz, Ege ve Güneydoğu havzalarındaki suyun ve su kaynaklarının 2040 yılına kadar yaklaşık yüzde 30 oranında azalacağına dikkat çeken Öztürk, iklim ve su kullanımının bu oranı etkileyeceğini tabir etti. Karadeniz’de bulunana su havzalarının yağışlı iklimi nedeniyle daha ulu olduğunun bu oranın yüzde 15-20 oranında olacağını söyleyen Prof. Dr. Öztürk, yaşanacak su geriliminin gelecekte su idaresinin değerli olacağına dikkat çekti. Kastamonu bölgesinde 4 yıl üst üste kuraklık yaşandığını söz eden Prof. Dr. Öztürk, iklim değişikliği nedeniyle gelecek yıllarda önemli bir sorun olabileceğine dikkat çekti.
Geleceğin kentlerini şekillendirecek stratejilerin bilimsel bir perspektifle ele alındığını tabir eden Prof. Dr. Öztürk, İstanbul’un su planına yönelik açıklamalarda bulundu. İstanbul’daki su kaynaklardaki buharlaşmanın güneye nazaran az olduğuna işaret eden Öztürk, başta İstanbul olmak üzere nüfusa nazaran ağır kentlerde çok su kullanımı nedeniyle azalan su kaynaklarının yönetimli kullanılması gerektiğinin altını çizdi. İstanbul’un yanı sıra pek çok kentte su idaresinin kıymetli olduğunu vurgulayan Öztürk, global ölçekte yaşanan iklim krizi ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği üzere hayati mevzuların, artık yalnızca etraf mühendislerinin değil, tüm insanlığın ortak gündemi olduğunu söyledi.
İklime dirençli suya hassas şehircilik anlayışının benimsenmesi ve buna yönelik yatırımların yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Öztürk, yağmur sularının biriktirilmesi ve bu suların kent gereksiniminin karşılanmasında kullanılması gerektiğinin altını çizdi.
Konferans sonunda Rektör Topal tarafından Öztürk’e armağan takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.