Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Depremzede çocukların yüzünü güldürdüler

Bolu Yayın: 03.06.2024 20:22
İhlas Haber Ajansı
Depremzede çocukların yüzünü güldürdüler

Türk Kızılay Bolu Şubesi gönüllüleri, 6 Şubat depremlerinin vurduğu Hatay’da depremzede öğrencilere Kurban Bayramı öncesi kıyafet dağıttı.

Depremden sonra bölgede insanların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapan Türk Kızılay Bolu Şubesi, Kurban Bayramı öncesi depremzedeleri yalnız bırakmadı. Kızılay gönüllüleri hafta sonu Hatay’a giderek, Altınözü ilçesinde Büyükburç Anaokulu, Büyükburç İlkokulu ve Kurtmezrası İlkokulu’nda depremzede öğrencilere kıyafet dağıttı. Gönüllüler, hayırseverlerin destekleriyle sağlanan kıyafetleri teslim ederek, bayram öncesi öğrencilerin yüzünü güldürdü.

Türk Kızılay Bolu Şubesi, Hatay Şubesi tarafından Saklıköy mevkiinde depremde ebeveyn kaybı yaşamış çocuklar için düzenlenen kahvaltı etkinliğine de katıldı. Gönüllüler, hayırseverlerin desteğiyle büyük felakette anne ve babalarını kaybeden çocuklara nakdi destekte bulundu. Gönüllüler ayrıca çocuklarla çeşitli oyunlar oynayarak, onların yüzünü güldürmeye çalıştı.

Türk Kızılay Bolu Şubesi Başkan Yardımcısı Tuğba Ulusoy, “6 Şubat’tan bu yana bir elimiz, ayağımız ve yüreğimiz hep deprem bölgesinde oldu. Bayram öncesi Hatay’ı ziyaret ettik ve çocuklarımızla bir araya geldik. Depremde ebeveyn kaybı yaşamış çocuklarımızın yüzünü bir nebze de olsa güldürmek istedik. Bundan sonra da elimizden geldiği kadar bölgeye desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dr. Özlem Baykal, Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Oldu

Safranbolu Yayın: 29.06.2024 13:12
Dr. Özlem Baykal, Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Oldu

Safranbolu İlçe Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevine Uzm. Dr. Özlem Baykal getirildi. Dr. Baykal, 1983 yılında İstanbul/Bakırköy’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. 2007 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Baykal, 2013 yılında aynı üniversitede iç hastalıkları ihtisasını tamamladı.

Dr. Özlem Baykal, 2013-2022 yılları arasında Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, 2022-2024 yılları arasında ise Safranbolu Devlet Hastanesi’nde iç hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk annesi olan Dr. Baykal, İngilizce bilmektedir.

Yeni görevi için tebrik edilen Dr. Baykal, sağlık hizmetlerinde kalitenin artırılması ve hastaların memnuniyeti için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.