Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2024 12:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

İlhan Palut: “Kötü bir sezon geçirmedik ama daha iyisini yapabilirdik”

Çaykur Rizespor teknik direktörü İlhan Palut, kötü bir sezon geçirmediklerini belirterek, “Daha iyisini yapabilirdik” dedi.
Çaykur Rizespor, Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde bu haftaya kadar 14 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 mağlubiyet alarak 50 puan topladı ve 9. sırada yer alıyor. Ligin 38. ve son haftasında deplasmanda Hatayspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör İlhan Palut, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.

“Kötü bir sezon geçirmedik ama daha iyisini yapabilirdik”
Kötü bir sezon geçirmediklerini fakat daha iyisini de yapmak istediklerini belirten İlhan Palut, “Hatayspor maçı hazırlıklarımız devam ediyor. Haftalık rutin çalışmalar yapıyoruz. Bugün de bir taktik antrenmanımız olacak. Ligin son maçı birçok takım için çok önemli. Bütün takımlar ciddi bir şekilde yerini alacaklar. Güzel maçlar olacak. Hatayspor maçında eksiklerimiz var. Gökhan Akkan ve Emirhan Topçu sezonu kapattı. Akintola, Gustavo ve Zeqiri cezalı oyuncularımız. İyi mücadele etmeye çalışacağız. Kötü bir sezon geçirmedik ama daha iyisini yapabilirdik. Ligin bitimine 6 hafta kala Avrupa’ya katılım düzeyindeydik. Bazı maçlardaki kırılma anları bizi bu hedefimizden ayırdı. Sezona başlarken böyle bir hedefimiz yoktu. Sezon içerisinde kendimize bu hedefi koyduk fakat olmadı. Fena bir sezon değildi. Gittiğimiz takımlarda belli bir oyun kültürümüz var. Bunu takımımıza oturtmaya çalışıyoruz. Oyuncularımıza bu oyunu inandırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Ben Rizespor için şu anda negatif bir şeyin olmadığını düşünüyorum”
Rizespor’da devam etmemesi için negatif bir düşünce içerisinde olmadığına vurgu yapan Palut, “12 bir alt lig oyuncusuyla çokça mücadele ettik. 16 tane transfer. Bunların birçoğu hiç bilinmeyen liglerden geldi. Bir gelişim kadrosu kurduk. Oyuncularım çok iyi performans sergiledi. Daha iyisini de yapabilirdik. Bazen tecrübe de burada önemli. 25.2 yaş ortalamasıyla oynadık. Sahada görev verdiğimiz oyuncuların yaş ortalaması. Ligin en genç takımıydık. Sezon başı konuştuğumuz hedeflere ulaştık. Sezon içerisinde çıtayı yükselttik. Son 3-4 maçta da buradan uzaklaştık. İlk adım attığımız günden beridir insanların yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılaştık. Bugüne kadar artarak devam etti. Hep iyi de gitmedik. Kötü periyotlar da yaşadık. Şehrin bize olan inancı hiç sarsılmadı. Burada yönetim kurulumuzun da bize karşı pozitif bakışı var. Bu takıma olumlu bakış içerisindeyiz. Her şey olumlu gidiyor. Ben Rizespor için şu anda negatif bir şeyin olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Gönül isterdi ilk sezonumuzda büyük hedeflere ulaşalım”
İlk sezondan büyük hedeflere ulaşmak istediklerini fakat ulaşamadıklarını ifade eden İlhan Palut, “Biz bu görüşmelere başlamadan 1 ay öncede Rizespor’un yakın geleceğini ve uzun vadedeki planlarını masaya yatırdık. Biz şöyle düşünmüyoruz imza atana kadar Rizespor’un geleceğini düşünmüyoruz. Zaten bu planlar yapılıyor. Son derece sıcak bir şehir. Büyük bir şehir değil ama doğasıyla insanların samimiyetiyle bana kendimi iyi hissettirdi. Son derece yeşil bir şehir. Son derece güzel mesire alanları var. Bu kadar stresli bir iş yaparken bizleri rehabilite edecek birçok alan var. Burada güzel anılar biriktiriyorum. Gerçekten ilk günden itibaren sevgi ve alakalarından dolayı minnettarım. Gönül isterdi ilk sezonumuzda büyük hedeflere ulaşalım. Biz bir basamak tırmanmadık. En üste çıkamadık” dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Geleceğin bilim insanlarının projeleri, Samsun’da yarışıyor

Samsun’da düzenlenen "19. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışı Samsun Bölge Sergisi"nde, 20 bin 726 öğrenci ve danışman öğretmenin katkılarıyla hazırlanan projelerden dereceye girenler görücüye çıktı.
"Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Müsabakası Samsun Bölge Sergisi", Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil Spor Salonu’nda açıldı. 20 bin 726 öğrenci ve danışman öğretmenin katkılarıyla hazırlanan projelerden biyoloji, coğrafya, bedeller eğitimi, fizik, kimya, matematik, tarih, teknolojik tasarım, Türkçe ve yazılım alanlarındaki çalışmalardan dereceye giren çalışmalar stantlarla sergilendi.

Prof. Dr. Kurnaz: "Bu yarışmanın kaybedeni yoktur"
Amaçlarının gençleri bilime yönlendirmek olduğuna dikkat çeken OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, "Başvuruların 11 bin 145’i devlet, 2 bin 773’ü ise özel okullardan yapılmıştır. Projelerde vazife alan öğrenci sayısı ise tam 20 bin 726’dır. 11 bin 406 kız ve 9 bin 320 erkek öğrencimiz, ferdî ya da grup halinde hazırladıkları projelerle bu serüvene katkı sunmuştur. Bugün burada, titiz bir ön kıymetlendirme sürecinden muvaffakiyetle geçerek 10 farklı alandan seçilmiş 100 projenin sahibi öğrenci ve onları büyük bir özveriyle yönlendiren danışman öğretmenlerimizle birlikteyiz. Bugün burada sergilenen projeler, sadece bir yarış eseri değil; merakın, emeğin ve bilime duyulan ilginin somut birer yansımasıdır. Şunu gönül rahatlığıyla söz edebilirim ki bu müsabakanın kaybedeni yoktur. Sizler bugün burada olmakla esasen kazandınız. Sizler, düşünerek, araştırarak ve üreterek çoktan değerli bir muvaffakiyete imza attınız. Her bir projeniz, geleceğe tutulan bir ışıktır. İnanıyorum ki bu başlangıç, ilerleyen yıllarda daha büyük başarılara ve çok daha etkileyici çalışmalara yer hazırlayacaktır. Hepinizi gönülden kutluyor, muvaffakiyetlerinizin daim olmasını diliyor; hepinizi hürmet ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Prof. Dr. Topçu: "Projenin amacı, 21. yüzyıl maharetlerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamak"
OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve TÜBİTAK Proje Yarışları Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Yıldıray Topcu ise "Yarışmanın 19. yılında, bölgemizde 10 farklı alanda; biyoloji 352, coğrafya 132, kıymetler eğitimi 372, fizik 138, kimya 99, matematik 291, tarih 121, teknolojik tasarım 409, Türkçe 210, yazılım 126 olmak üzere toplam 2 bin 250; Türkiye genelinde ise 13 bin 918 proje başvurusu yapılmıştır. Bu projeler 9 bin 320 erkek ve 11.406 kız öğrenci olmak üzere toplam 20 bin 726 öğrencimizin ve danışman öğretmenlerinin emeğiyle hazırlanmıştır. Samsun bölgesi, proje müracaat sayıları açısından 12 bölge ortasında 2. sırada yer almıştır. Bölgemizi oluşturan vilayetlerden Ordu bin 34 proje müracaatıyla Türkiye genelinde 3., Samsun ise 737 proje müracaatıyla Türkiye genelinde 5. vilayet olmuştur. Projelerin ön inceleme ve ön kıymetlendirme kademelerinde 29 farklı üniversiteden, 118 öğretim üyesi misyon almıştır. Her bir proje kendi alanındaki üç heyet üyesi tarafından değerlendirilmiştir. TÜBİTAK’ın düzenlemiş olduğu bu proje yarışlarının temel gayesi, gençlerimizi düşünmeye, müşahede yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları sorunlara tahliller üretebilen, 21. yüzyıl hünerlerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamaktır. Yarış sonunda verilen mükafatlar, bu sürecin emeli değil, gençlerimizi bilimsel çalışma yapmaya motive eden bir araçtır. En kıymetli ödül, öğrenci ve danışman öğretmenlerimizin proje sürecindeki kazanımlarıdır" diye konuştu.
Proje kapsamında çalışmaları sergilenen öğrenciler, ziyaretçilere projeleri hakkında bilgi verirken, müsabakanın kendileri ve iştirakçiler açısından hem eğitici hem de eğlenceli bir aktiviteye dönüştüğüne dikkat çektiler.
29 farklı üniversiteden, 118 öğretim üyesinin vazife alarak sergilenmeye uygun gördüğü projeleri belirlediği stant, 10 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek. Stant açılışına Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar da katıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.