Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Manuel Terapi ve Pilates Programı

Gündem Yayın: 28.04.2015 12:27
Yazar:
Manuel Terapi ve Pilates Programı

Karabük Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu tarafından İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ‘Manuel Terapi ve Pilates’ programına Üniversite Akademik, İdari personeli ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu Başkanı Mehmet İlhan, “Manuel terapi, pilates Türk toplumu için gerekli bir durum, insanlar herhangi bir engel de ve en zor durumlarda başvurdukları tedavi yöntemidir. Manuel terapi fizyoterapi tarihine yeni girmiş alan olmakla beraber gün geçtikçe önemi artarak devam etmektedir.” diyerek topluluk hakkında kısa bilgi verdi.
Üniversite Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Özmen de “Geçtiğimiz yüzyılda dünyada hızlı sanayi ve teknoloji alanında gelişmeler yaşanmıştır. Bu gelişmeler hayatımıza her alanda bir takım kolaylıklar sağlamıştır. Aynı zamanda insanoğlu işgücünü de azaltmıştır. Bu da insanoğlunu tembelliğe itmiştir. İnsan yaşamında hareketsizliğe neden olarak kas iskelet sisteminde rahatsızlığa yol açmıştır. Kas iskelet sisteminde rahatsızlığı olan kişiler acı çekmekte, yaşam kaliteleri düşmektedir” diyerek manuel tedavi yöntemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Fizyoterapist Kenan Zafer Aksungur ise, “Fizyoterapist, fiziken düzgün olmalı, beslenmesine ve fiziğine dikkat etmelidir. Fizyoterapist mesleki deformasyona uğramamak için spor yapmalı ve mesleğini sevmelidir. Platesin vücuda birçok faydası vardır. Platesin geçmişi 100 yıldır. Pilates konusunda aktif olarak çalışmaktayız. Hastalar her tedaviden sonra mutlaka klinik platesle kendilerini güçlendirmektedirler. Fizyoterapistin hem tedaviye hem de egzersizlere hakim olması gerekir” diyerek Fizyoterapi ile ilgili uygulamalı örnekler verdi.
Belge ve ödül treninin ardından CP HEORES Kampanyası kapsamında çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İYİ Parti, 5. olağanüstü kurultayla yeni genel başkanını seçti

Manşet Yayın: 28.04.2024 13:20
İYİ Parti, 5. olağanüstü kurultayla yeni genel başkanını seçti

Ankara’da ATO Congresium’daki kurultayda genel başkanlığa İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz aday oldu. Kurultayda genel başkan adaylarından hiçbiri ilk iki turunda oylamada gerekli olan salt çoğunluğu sağlanamazken 3. Turda izmir Mv. Müsavat Dervişoğlu salt çoğunluğu elde ederek İyi Parti’nin yeni Genel başkanı oldu.

Ardından yapılan parti organları seçiminde ise; Karabük’ten

Ozan Canyurt’ un da merkez disiplin kurulu üyeliğine yeniden seçildiği

50’si asıl, 25’i yedek 75 Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ile 11’i asıl, 7’si yedek 18 Merkez Disiplin Kurulu üyesi belirlendi .

31 Mart seçimlerinde İyi Parti Kadıköy belediye başkan adayı olan Karabük’lü Kübra Dursun ise GiK listesinde kendisine girmeyi başardı.