Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Bayram dönüşünde Bolu’dan kamyon ve tırlara geçiş yasaklandı

Gündem Yayın: 11.04.2024 12:36
İhlas Haber Ajansı
Bayram dönüşünde Bolu’dan kamyon ve tırlara geçiş yasaklandı

Bolu Valiliği, Ramazan Bayramı tatili dönüşünde D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinden kamyon ve tırların 1 gün süreyle geçişinin yasaklandığı açıklandı.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla memleketlerine ve tatil beldelerine gitmek isteyen vatandaşlar, kara yolu üzerindeki yoğunluğu azaldı. Bayram tatilinin başladığı ilk 2 gün oluşan yoğunluk nedeniyle Bolu Valiliği dönüş yolcuğuna yönelik önlemler aldı. Bolu Valiliği’nden, Ramazan Bayramı tatili dolayısı ile kamyon tır ve tankerlerin İstanbul istikametinde Anadolu Otoyolu, D-100 kara yolu ve D-750 kara yolunun Bolu kesimini kullanmasının 24 saat yasaklandığı bildirildi.

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Ramazan Bayramı tatili ile Eğitim-Öğretim dönemi ara tatili süresince vatandaşlarımızın 13-14 Nisan 2024 tarihlerinde dönüş yapacağı göz önüne alınarak trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerini en aza indirmek ve ölümlü/yaralanmalı trafik kazalarının önlenmesi amacıyla, kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların, 14 Nisan 2024 Pazar günü saat 05.00 ten itibaren 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar: D-100 Karayolunun Karabük-Bolu il sınırından Bolu-Düzce il sınırına kadar, 0.4 Anadolu Otoyolunun Ankara-Bolu il sınırından Bolu-Düzce il sınırına kadar, D.750-4 Karayolunun Ankara-Bolu il sınırından Gerede ilçesine kadar, olan kısımlardan İstanbul istikametine seyirlerinin yasaklanmasına, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi uyarınca Valiliğimizce karar verilmiştir” denildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Karabük Yayın: 19.05.2024 21:28
İhlas Haber Ajansı
Karabük’te iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonrası yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
Kaza Karabük-Eskipazar kara yolu Söğütlü Çeşme mevkiinde meydana geldi. H.Y. sevk ve idaresindeki 43 ACC 083 plakalı otomobil, Gerede istikametine seyir halindeyken dinlenme tesisinden çıkış yapmakta olan E.G. sevk ve idaresindeki 54 YD 069 plakalı otomobille çarpıştı.
Kazada sürücüler ile yolcu olarak bulunan M.G. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.