Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Limanda temizlik çalışmaları sürüyor

Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)tarafından limanda temizleme çalışmaları devam ediyor.
Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)tarafından limanda temizlene çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalarda liman dibi ve dereağzı mevkinde deniz dibi derinliklerinin ciddi anlamda düştüğünü açıkladı. TTK’den yapılan açıklama şu şekilde;
“Türkiye Taskömürü Kurumumuza ait olan Zonguldak Limanımızda Kurumumuz tarafından dip temizleme çalışması yaptırılmaktadır. Kurumumuz Zonguldak Limanı içine akan derenin taşıdığı teressübat sebebiyle liman dibi ve dere ağzı mevkilerinde deniz dibi derinlikleri ciddi oranlarda düşmüştür. Kurumumuzca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü Samsun Denizdibi Tarama Başmühendisliği ile 27.07.2023 tarihinde yapılan sözleşme ile bir adet kazar ve iki adet döküm gemisiyle 04.09.2023 tarihinde liman derinleştirme çalışmalarımıza başlamıştır. Günlük ortalama 1.000’ deniz dibi taraması yapılarak 30.03.2024 tarihi itibariyle 93.250 m’ malzeme liman dibinden temizlenerek Zonguldak Liman Sahası dışına çıkartılma, çalışmaları devam etmektedir. Limanımızdan 200.000 m’ teressübat çıkartılarak limanın standart derinliğe indirilmesi planlanmaktadır”dedi.

blank
Mustafa Akgün tarafından
10 Nisan, 2025 13:44 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

260 Metrekarelik Sahra Hastanesi Kuruldu

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, olası afetlere karşı hazırlıklarını sürdürüyor. UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekiplerinin özverili çalışmalarıyla afet anlarında hızlı müdahale sağlayacak kapasitede bir sahra hastanesi kuruldu. 54 metrekarelik şişme çadır dahil olmak üzere toplam 6 üniteden oluşan ve 260 metrekare kapalı alana sahip sahra hastanesi, aynı anda 70 hastaya sağlık hizmeti verebilecek donanıma sahip.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara yaptığı açıklamada, “Geçmişte Van, Elazığ, İzmir ve Kahramanmaraş depremleri başta olmak üzere, afet ve acil durumlarda büyük özveriyle çalışan UMKE personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Dr. Kara, Karabük’te afetlere karşı hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, “140 personelimiz, sahra hastanesi çadırlarımız, 3 UMKE aracı, 1 UMKE lojistik aracı, 1 UMKE Acil Müdahale Ünitesi Aracı ve güçlü ekipmanlarımızla 7/24 göreve hazırız” ifadelerini kullandı. Kara; bu çalışmalar kapsamında Sağlık Bakanlığı’na, Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz’a, Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Dr. Ali Keskinkılıç’a ve tüm destekçilere teşekkürlerini iletti.

Karabük İl Sağlık Müdürü Kara, Karabük'ün her türlü  kötü senaryoya hazırlıklı olduğunu belirterek,  "Bu hazırlıklarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. UMKE ekiplerimizin başarılı çalışmaları sayesinde afetlere karşı etkin ve hızlı bir müdahale gücüne sahibiz. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü olarak güçlü bir müdahale anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.