Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Safranbolu’da Emekliler Evi Yapılıyor

Manşet Yayın: 02.04.2024 15:34
Safranbolu’da Emekliler Evi Yapılıyor

Safranbolu Belediyesi, Mimar Elif Köse Başkanlığında 2024-2029 dönemi çalışmalarına başladı. 31 Mart Yerel seçimlerinin hemen ardından başlayan çalışmalar kapsamında İbrahim Gümüşsuyu parkı yeni yüzüyle tasarlanacak olup, aynı zamanda alanda Emekliler Evi yapım çalışmalarına da başlandı.

Ekonomik koşullar karşısında kentteki emeklilerin her daim yanında olduğunu belirten Mimar Elif Köse bu kapsamda Safranbolu’da ikamet eden 55 yaş ve üzeri emekli vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek, sosyal, kültürel, sanatsal etkinliklerle katılımlarını teşvik etmek, sağlıklı olma bilincini kazandırmak ve toplum içinde aktif rol almalarını sağlamak için İbrahim Gümüşsuyu Parkı’nda Emekli Evi açılacağını belirtti. Belirli aralıklarla psikolojik danışmanlık hizmeti de sunulacak Emekli Evi’nde ücretsiz olarak gazete, çay, kuru pasta, su gibi ikramların yanı sıra alanda bir de büfe yer alacak. Öte yandan İbrahim Gümüşsuyu parkı yeni yüzüyle vatandaşlara hizmet verecek. (Ramazan Öztürk)

Safranboluda Emekliler Evi Yapiliyor 1 jpg Safranboluda Emekliler Evi Yapiliyor 2 jpg

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Öğrenciler sahilden poşet poşet çöp topladı

Dünya Yayın: 22.05.2024 00:00
İhlas Haber Ajansı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ)Meslek Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencileri farkındalık oluşturmak amacıyla sahilde çöp topladı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ)Meslek Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencileri sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde anlamlı bir etkinliğe imza attı.
Öğrenciler sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kozlu sahilindeki plastik atıkları toplamaya karar verdi.
60 yakın öğrenci bugün Öğretim Görevlisi Sonay Çalışoğlu ve Mestinaz Gündaş yönetiminde Kozlu ilçesindeki sahile gelerek eldiven maske takıp sahili temizledi.
Sahilden poşet poşet çöp toplayan gençler ardından topladıkları çöpleri ayrıştırarak etkinliği tamamladı.
Etkinlikle ilgili bilgi veren Öğretim Görevlisi Sonay Çalışoğlu, “Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Meslek Okulu Televizyon Programcılığı Programı öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında doğaya katkı sağlamak duyarlılık ve bilinç oluşturmak amacıyla kozlu sahilini temizlemek istediler. Bende kendilerine destek oldum. Öğrencilerimizin gönüllü olarak yaptıkları proje. Yaklaşık 60 öğrenci var. Bunları plastik metal ayrıştırarak temizlemeyi düşünüyoruz. Radyo Televizyon Programcılığı ikinci sınıf öğrencileri”dedi.
(ECB-OA