Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Bahçede bitkin halde bulunan karaca doğaya salındı

Manşet Yayın: 12.03.2024 10:19
Bahçede bitkin halde bulunan karaca doğaya salındı

Karabük’ün Yenice ilçesinde girdiği bahçede bitkin olarak bulunan karaca, Doğa Koruma ve Millî Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından doğaya salındı.

Olay ilçeye bağlı Şirinköy köyünde meydana geldi. Osman Bostancı isimli vatandaş ağaç budamak için geldiği bahçesinde bitkin haldeki karacayı fark etti. Korkudan kaçmaya çalışırken tellere çarparak yaralanan karacayı yakalayan Bostancı, su ve yiyecek verdi. İlgi odağı olan karaca ile köylüler bol bol fotoğraf çektirirken durum Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirildi.
Olay yerine gelen ekiplerin ilk müdahalesinin ardından karaca doğaya salınıverdi.

VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ormancılara önemli eğitim

Dünya Yayın: 09.05.2024 16:24
İhlas Haber Ajansı
Ormancılara önemli eğitim

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü personeline, sahada yaptıkları üretim çalışmaları ve iş güvenliği konusunda eğitim verildi.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından iki aşamalı olarak düzenlenen eğitimin birinci kısmında Uluçay Orman İşletme Şefliğinde, doğru ağaç kesme teknikleri, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa göre uyulması gereken hususlar, yürürlükte bulunan standardizasyon esaslarına göre ağaçların nasıl boylanacağı ve değerlendirileceği ile ilgili bilgiler katılımcılara uygulamalı olarak gösterildi. Uygulamada karşılaşılan sorunların katılımcılar tarafından dile getirilip karşılıklı olarak değerlendirilmesinin ardından eğitimin birinci kısmı tamamlandı. Mudurnu Merkez Orman Emvali Deposu’nda devam eden eğitimin ikinci kısmında üretimde görevli tüm şef ve memurlara standardizasyon, ölçüm ve tasnif işlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. 2024 yılında belirlenen programların iş termin planında yer alan takvime uygun olarak gerçekleştirilmesi için tüm tedbirlerin bir an önce alınması ve uygulamaya geçilmesine dikkat çekilerek kazasız bir yıl geçirilmesi temennisi ardından eğitim sona erdi.