Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Engelli Konutları Sahiplerini Buldu

Safranbolu Yayın: 16.04.2015 14:28
Yazar:
Engelli Konutları Sahiplerini Buldu

TOKİ tarafından Safranbolu Yazıköy Mevkiine yapılan 506 Konuttan Engellilere ayrılan 54 konut, Aslanlar SAKEM’de Noter huzurunda yapılan kura çekilişi sonucu sahiplerini buldu. Kura çekilişi öncesi bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Bugün burada İnşallah hayırlı bir hizmet için bir arada bulunmaktayız” dedi.
Yazıköy Mevkiinde yapımı tamamlanmak üzere olan ve geçtiğimiz aylarda kuraları çekilen konutların ardından yine başka bir kurada engelli vatandaşlar için ayrılan TOKİ konutlarının kura çekimi için bir arada olduklarını dile getiren Başkan Aksoy; “Bu proje hemen hemen hiç yoktan bu hale geldi. Bunu sizlere kısa bir şekilde izah edeyim; İlk etapta 460 konut yapılmak üzere yola çıkıldı. Arazimiz de buna göre ayarlanmıştı. Sağ olsun o dönemki hemşerimiz, TOKİ Başkanımız demişlerdi ki Başkanım bu projede 500 daireyi aşıp hatta buna bir de okul ilave edelim. Bizlerde hemen bu konunun üzerine giderek imar tadilatlarımızı yaparak daire sayısı konut kuraları çekildikten hemen sonra 500’ün üzerine çıkarıldı ve orada 40’ın üzerinde daire oluşmuş oldu. Burayı nasıl değerlendireceğimizi düşünürken bir engelli kardeşimiz geldi ve sordu. Engelli vatandaşlar için ne yapıyorsunuz diye. Bu soru üzerine derhal giderek TOKİ Başkanımız ile görüşerek böyle bir öneride bulundum ve sağ olsunlar hemen kabul ettiler ve 54 daireyi engelli kardeşlerimiz için ayırmış olduk” dedi.
3. ETAP TOKİ KİRKİLLE’DE BAŞLIYOR
80 başvurunun olduğunu kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; hesaba vurduğumuzda neredeyse 3 kişiden bir tanesine ev çıkacak. Ancak çıkmayanlar sakın üzülmesin, 3. Etap TOKİ projemizi Kirkille’de başlatıyoruz” dedi.
Başkan Aksoy şöyle konuştu:
“ Bu projede de zemin katları yine engelli hemşerilerimize tahsis edilmesi ile ilgili müracaatlarımı derhal yapacağım.
Kirkille TOKİ ile ilgili plan Belediye Maclisinden geçti. TOKİ bizlerden yolları ve bağlantıları ile ilgili çalışmaları tamamlamamızı istedi. Onu da hemen tamamladık. Şu anda imar planından geçirdik ve muhtemelen Haziran ayına kadar projemizi tamamlar tamamlamaz 3. Etap TOKİ projemizi de Kirkille’nin hemen karşısında inşa etmeye başlayacağız.
Hem Çevre ve Şehircilik Bakanımız hem de TOKİ Başkanımız Safranbolu’ya geldiler. Sayın Bakanımız ve TOKİ Başkanımız ile Yazıköy TOKİ’ye gittik. Hem incelemek hem de kamuoyunda bazı söylemler var idi. Kendimiz de bunları tek tek yerinde inceleyerek hiçbir eksiğinin olmadığını gördük. Her konut tertemiz sahiplerini bekliyor.”
Aksoy’un konuşmasının ardından kura çekimine geçildi. İlk kura çekimini küçük bir çocuk gerçekleştirdi. Kurada adı okunanların göz yaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Cihat Arslan: “Gelecek hafta büyük bir stres bizi bekliyor”

Spor Yayın: 07.05.2024 12:48
İhlas Haber Ajansı

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, gelecek hafta stresli bir maçın kendilerini beklediğini söyledi.

Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Şanlıurfaspor, deplasmanda Çorum FK ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, İyi bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, son dönemde yaşanan olumsuzluklarla beraber fiziksel olarak da zihinsel olarak da aşağı indiklerini söyledi. Bu haftaya özel düşme hattındaki üç tane takımın önemli maçları olduğuna dikkat çeken Arslan, “Adanaspor biraz daha şanslıydı Altay’a karşı oynuyordu. Sakaryaspor, Tuzlaspor ile oynuyordu. Bu maçta da hem düşmeme mücadelesi hem de üçüncülük mücadelesi vardı. Bazen futbol kağıda sığmıyor. Alınan bir puan ya da üç puan farkı şeyler oluyor. Bu haftanın en büyük süprizi Sakarya’dan geldi. Bizi üzen skor o oldu. Bugün burada bir mücadele vardı. Öne geçtik. Skoru koruyabilirdik ancak kötü bir gol yedik. O bir puanın çok fazla önemi kalmadı. Sonrasında riske girdik. Sakaryaspor’un mağlubiyetiyle avantajlıyken, dezavantajlı duruma düştük. Çünkü Sakaryaspor’a yenseydi belki üçüncülüğü garantileyecekti. Büyük bir sürpriz gerçekleşti” diye konuştu.

Bu hafta hem düşme hattındaki hem de play-off mücadelesi veren takımlar için stresli bir hafta olduğunu açıklayan Arslan, “Bugün ki maçta atmosfer güzeldi. Hakem iyi bir maç yönetti. Herkese başarılar dileriz. İyi bir taraftar kitlesi var. Bizde son haftaya kaldık. Stresli bir lig hem bizim hem play-off hattı için. İnşallah hak eden kalır, hak edende play-off’a kalır. Herkes herkese iyi oynasın kimse kimseye kıyak yapmasın. Başka bir derdimiz yok. Herkesin herkese oynadığı gibi oynarsa problem yok. Eyüpspor’un bize oynadığı gibi. Ötekinin ötekine oynadığı gibi oynarsa sorun yok. Düşende üzülmez, kalanda üzülmez. Herkes ben hak ettim düştüm der, diğeri ben hak ettim kal der. Geçen hafta Eyüpspor’a yenildiğimizde tebrik ettik. Bugünde Çorum iyi mücadele ettik. Tüm takımlar, oyuncular, teknik direktörler son haftayı kazasız, belasız lekesiz bitirsinler. Dezavantajlı duruma düştük. Ama iki rakibimizde play-off hattında takımla oynayacak. 90 dakika büyük stres bekliyor” ifadelerini kullandı.