Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Turizm Haftası Turizm Kentinde Kutlandı

Safranbolu Yayın: 15.04.2015 14:51
Yazar:
Turizm Haftası Turizm Kentinde Kutlandı

Turizm Haftası, Karabük’ün tarihi güzellikleriyle öne çıkan Dünya Miras Kenti Safranbolu’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları kapsamında ilk tören Safranbolu Kazdağlıoğlu Meydanında yapıldı.
Törene; Vali Orhan Alimoğlu, Alay Komutanı Jandarma Albay Samit Tokmak, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Turizm alanında ülke genelinde yapılan çalışmalardan bahsederek, Turizm’de Karabük ve ilçelerinin geldiği nokta ve yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ise Safranbolu Turizmin önemine değinerek, Safranbolu’da Turizmin daha üst seviyelere gelmesi için Safranbolu Turizm Mastır Planının bir an önce hazırlanıp, uygulamaya konulması gerektiğini söyledi. Bu yönde her kesime büyük görev düştüğünü ifade eden Başkan Aksoy, aynı zamanda hizmet sektörünün gelişmesi, satılan hediyelik eşyalardan üretilen ürünlere kadar her şeyin kalitesinin artırılması turiste en iyi sunumun yapılması içinde gereken çalışmanın yapılması gerektiğini vurguladı.
Vali Orhan Alimoğlu da turizmde tanıtımın büyük önem kazandığına değinerek, bunun sadece, broşür ve diğer argümanlarla yeterli olmayacağını, Safranbolu’ya gelen turiste en iyi hizmeti, en iyi ürünü sunmanın tanıtımdan daha etkili olacağını, gelip gezip görenin en büyük tanıtım aracı, turizm elçisi olacağını vurguladı.
Daha sonra Turizm Haftası nedeni ile açılan şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren şiir ve kompozisyonlar okundu, dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Kazdağlıoğlu Meydanındaki program Halk Oyunları gösterisi ile son bulurken, ardından eski çarşıda Safranbolu Belediyesi İktisadi İşletmesinin açılışı gerçekleştirildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’e 335 milyon lira ödenek tahsis edildi

İlçe Haberleri Yayın: 04.05.2024 08:48
İhlas Haber Ajansı
Karabük’e 335 milyon lira ödenek tahsis edildi

Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, kent için KÖYDES projesi çerçevesinde bugüne kadar 335 milyon lira ödenek tahsis edildiğini belirtti.

Karabük İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantısı İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapıldı.

Toplantıda konuşan Sözen, “Cumhuriyet tarihimizin en geniş, köylerimizin alt yapısını geliştirme ve güçlendirme projesi olan köyde kurulduğu günden bugüne kadar ilimize 335 milyon gibi devasa bir ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödeneklerle 800 adet yol 767 adet içme suyu 37 adet kanalizasyon 19 adet de sulama suyu projesi olmak üzere toplamda 1623 adet proje hayata geçirilmiş ve vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur” dedi.

KÖYDES sayesinde köylerin alt yapı problemlerinin çoğunun çözüme ulaştırıldığını ifade eden Sözen, “Bu ay içerisinde de Mayıs ayı olması hasebiyle KÖYDES ödeneklerini artık bekliyoruz. İnşallah bu ay içerisinde de ödeneklerimiz tahsis edilmiş olacak. Önümüzdeki ay başından itibaren inşallah KÖYDES projelerimizi tüm ilçelerimizde uygulamaya başlamış olacağız. Yapmış olduğumuz bu hizmetlerle değerli arkadaşlar gerçekten köylerimiz artık şehir konforunda. Köylerimizin ihtiyaçları ve köyde yaşayan vatandaşlarımızın daha konforlu bir yaşam sürmeleri adına meclisimizin ve meclis üyelerimizin ayrı ayrı yapmış olduğu çalışmalar neticesinde hizmetlerimizi bu sene fazlasıyla sağlamış olacağız. Yine İl Özel İdaremizin 2023 yılında yapmış olduğu çalışmalar 2024 yılında da artarak devam edecek” diye konuştu.