Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
15 Nisan, 2015 11:37

Safranbolu Turuncu Dergisinde

A+ A-

Turuncu Dergisi 12 yıllık yayım serüveninde edindiği tecrübe ile “Şimdi Yeni Şeyler Söylemek Lazım” diyerek, Kadın ve Yaşam Dergisi içeriğiyle, tasarımıyla ama en çok da yaklaşımıyla farkını ortaya koymaya devam ediyor. Her ay farklı bir konuyu derinlemesine ele alan Turuncu Dergisi Nisan sayısında Safranbolu’ya geniş yer verdi. Nisan sayısında Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ile yapılan röportaja da yer verilen dergide Başkan Aksoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Safranbolu ziyaretlerinin yanı sıra Safranbolu’nun mimari özelliklerini, tarihini, konferansları, festivali ve korumacılığı anlattı. Safranbolu’nun son dönemlerde Festival, Fuar, Kongre ve Konferanslar ile adından sıkça söz ettiği dile getirilen dergide yayımlanan röportajda Başkan Aksoy, “Safranbolu’nun Anadolu’nun bir özeti olduğundan söz eden Başkan Aksoy, Tek farkı Anadolu bu değerleri kapsamlı şekilde koruyamadı. Ancak Safranbolu, değerlerini hala yaşatıyor. Bunu birazda formülleştirerek anlatmak gerekirse “ Gezdim Gördüm Deme Anadolu’yu Görmeden Safranbolu’yu “ Safranbolu’yu ayrıca şöyle özetleyebilirim. Hem insan onuruna yakışan bir hayat süren aile hayatın mahremiyetine uygun bir yaşamı mimariye aksettiren, yakın toplumla ilişkili mahalle anlayışı, ortasında camii, hanı, hamamı, ticarethaneleri ve etrafına yapılaşmış kenti ile tam bir Osmanlı şehridir. İslami yaşantıyı sadece kitapla da okumuyorsunuz. Safranbolu’da bu Osmanlı ruhunu duyuyor, görüyor ve yaşıyorsunuz” dedi.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

21 Ekim, 2024 18:16

Cezaevi Kanalizasyon İhalesi Yapıldı

Cezaevi Kanalizasyon İhalesi Yapıldı
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, T Tipi Kapalı Açık Ceza Kurumu Kanalizasyon Şebeke Hattı Yapım İşi ihalesinin yapıldığını duyurdu.

Cezaevi kanalizasyon şebekesinin tamamen yenileneceğini ifade eden Şahin, "Valimiz Mustafa Yavuz, Milletvekilimiz Ali Keskinkılıç ve İl Başkanımız Ferhat Salt ile birlikte konuyu yakından takip ederek Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç beye taşıdık. Bakanımızın talimatları ile ihale yapıldı. İşin maliyeti 9.046.501,38 TL dir. Yer tesliminin ardından 300 gün içinde tamamlanacak. Kanalizasyon şebeke hattında 3 bin 782 metre Q400 mm çapında koruge boru döşenecek ve yaklaşık 88 adet parsel bacası konulacaktır. Yapılacak olan kanalizasyon şebeke hattı Karabük Belediyesi kanalizasyon şebeke hattına bağlanacaktır." diye konuştu. 

Şahin, ödenek dolayısı ile Sayın Tunç'a teşekkür etti.

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

100. Yıl Eczanesi
100. Yıl Eczanesi
Adres

100.Yıl Mahallesi 1003 Caddesi, No:26-28/a Karabük

Telefon

(370) 433-4400

Özden Eczanesi
Özden Eczanesi
Adres

Bayır Mahalle Sümer Caddesi, No:35 Karabük

Telefon

(370) 415-6699

Ateş Eczanesi
Ateş Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Kaya Erdem Caddesi, No:33/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 725-1113

Deniz Eczanesi
Deniz Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Bülent Ecevit Caddesi, No:6/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3689