Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KARDEMİR’den Enerji Yatırımı Hamlesi

Gündem Yayın: 05.03.2024 14:41
KARDEMİR’den Enerji Yatırımı Hamlesi

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, Bloomberg HT’te KARDEMİR’in yatırım planlarını anlatarak, Demir, rüzgar ve jeotermalde büyük yatırımlara başlayacaklarını söyledi.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, Bloomberg HT’de KARDEMİR’in yatırım planlarından bahsetti.

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir Bloomberg HT’de Finans Merkezi programına konuk oldu. Kardemir’in yatırım planlarına değinen Başkan  Demir, rüzgar ve jeotermalde büyük yatırımlara başlayacaklarını söyledi.

Katma değerli nihai ürün odaklı bir yapıya gideceklerini  ifade eden Başkan Demir “Katma değerli ürün gamını genişletmek doğru bir strateji olacaktır. Şu anda bir yandan kapasiteyi artırırken bir yandan da nihai ürünlerde, ürünün cinsi, marketin istekleri ve katma değer açısından bir açılım yapmayı düşünüyoruz” dedi.

“A, B VE C PLANLARIMIZ MEVCUT”

Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, Filyos Limanında açılım yapıldığında devreye gireceklerini  belirterek,  “Liman yakınında bir yerleşim veya faaliyet gündemimizde. Limanın kendisi de gündemimizde. Çünkü lojistik sıkıntıları aşmadan ilave maliyetlere katlanma durumu var. Kardemir’in bağlı ortaklıklarının da belirli alanlarda yerleşim planları olacak. Ancak bölgeden çok uzaklaşmak niyetinde de değiliz. Filyos bölgenin de beklediği bir açılım idi. Limanda açılım yapıldığında devrede olmayı düşünüyoruz. Liman öncelikli konumuz. Oradan gözümüzü ayırmıyoruz. A, B ve C planlarımız mevcut.” diye konuştu.

Yeni yüksek fırın yatırımının yapılacağı bilgisini veren  Demir, “Bu yatırımla 3,5 milyon tonun üzerine çıkacağız gibi görünüyor.” dedi.  Demir, söz konusu yatırımda yeni teknolojileri kullanacaklarını söyledi. (Ramazan Öztürk)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri Uçuş Günleri’ne katıldı

Kastamonu Yayın: 21.05.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Kastamonu Üniversitesi öğrencileri Uçuş Günleri’ne katıldı

Kastamonu Üniversitesi Havacılık Kulübü ve Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri, Bursa’da düzenlenen Uçuş Günleri etkinliğine katıldı.

Kastamonu Üniversitesi Havacılık Kulübü ve Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri, 17-19 Mayıs tarihlerinde Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen ikinci Üni Uçuş Günleri Etkinliği’ne katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından havacılık tutkunlarını bir araya getiren bu etkinlik, voleybol, badminton, ok atma ve kostümlü yamaç paraşütü gibi çeşitli aktivitelerle katılımcılara eğlenceli ve unutulmaz anlar yaşattı. Katılımcılar, çekişmeli geçen voleybol turnuvalarında üniversitelerin birbirleriyle yarışmasına tanık oldular. Ayrıca, açık hava sinemasında ikramlıklar eşliğinde film keyfi yapıldı.

Etkinlik, ateş başında söylenen şarkılar, oynanan oyunlar ve sohbetlerle gün boyu devam etti. Uçuş Günleri, farklı üniversitelerden gelen öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşmasına ve havacılık sevgisini paylaşmasına imkan sağladı.