Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2024 00:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hamsi tezgahlardaki son günlerini yaşıyor

Sezon finaline yaklaşan hamsi, balık tezgahlarında son günlerini yaşıyor.
İhsaniye Mahallesinde bulunan balık pazarında istavrit 80, Karadeniz levreği 280, somon 220, kaya levreği ise 320 liradan alıcı buluyor. Hamsi ise tazelik durumuna göre 80 lira ile 150 lira arasında fiyatlarda satılıyor.
Bu sene tezgahlarda fazla balık çeşidi olmadığını söyleyen balıkçı Hakan Yıldız, "Artık balıklar azalmaya başladı. Sezonu bitiriyoruz yavaş yavaş. Son bir ayımız kaldı. Hamsinin bolluğu biraz iyiydi. Hem hava şartları hem de sezonun bitmesi hamsiyi azalttı" dedi.
Taze hamsinin fiyatının ortalama 150 lira olduğunu, söyleyen Yıldız, "80 liraya da hamsi var ama buzhane hamsileri onlar. Hamsi mart ayının sonuna kadar tezgahta kalır" ifadelerini kullandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

6.2 şiddetindeki Silivri depremini değerlendirdiler

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeofizik Mühendisliği Kısım Lideri Prof. Dr. Nilgün Sayıl ve KTÜ Sarsıntı ve Yapı Sıhhati Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, Marmara Denizi, Silivri açıklarında meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere etraf vilayetleri etkileyen 6.2 büyüklüğündeki sarsıntıya ait açıklamalarda bulundu.
Jeofizik Mühendisliği Kısım Lideri Prof. Dr. Nilgün Sayıl, yaptığı açıklamada "Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun (KAF) ‘Kuzey Kolu’ olarak tanımlanan İzmit Körfezi’nden Marmara Denizi içerisinde devam edip Ganos fayına ve oradan Ege Denizi’ne uzanan fay kolu üzerinde bugün Mw6.2 büyüklüğünde deniz tabanından 13.1 km derinlikte sığ bir sarsıntı olmuştur. Fayın odak sistemi KAF ile uyumlu doğrultu atımıdır. Zelzelenin merkez üssü İstanbul Silivri açıklarında, kıyıya 27 km uzaklıktadır. Zelzele Silivri kıyısında 3 cm, Marmara Ereğli kıyısında 2 cm deniz düzeyinde yükselme olmuştur. Sarsıntının hissedilen şiddeti merkez üssünde VI kıymetindedir. Beşerler tarafından aktif bir biçimde hissedilmiştir. Bölgede 1900-2025 yıllarında M>6.0 büyüklükte 9 adet sarsıntı olmuştur. Bugün saat 12.13’da M4.0 büyüklüğünde meydana gelen zelzeleden yarım saat sonra M6.1 büyüklüğünde zelzele meydana gelmiş, şimdiye kadar 5 adet magnitüdü 4.0 den büyük zelzele olmuş, 2 adet 5.0’den büyük sarsıntı meydana gelmiştir. Sarsıntı aktivitesinin bir müddet daha devam etmesi beklenmektedir. Yeri sağlam olmayan yerlerden ve muteber olmayan binalardan uzak durulması önerilmektedir" sözlerini kullandı.
"Kesinlikle Kullanılmamalı"
KTÜ Sarsıntı ve Yapı Sıhhati Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık ise hasarlı ve kuşkulu yapıları işaret ederek "Yaklaşık 7 kilometre derinlikte oluşan bu sarsıntılar, İstanbul ve etraf vilayetlerde ağır halde hissedilmiştir. Bu noktada en değerli konu, hasar görmüş ya da kuşkulu yapıların yetkili hasar tespit takımları tarafından incelenmeden mutlaka kullanılmaması gerektiğidir. Vatandaşlarımızın güvenlikleri için bu yapılara giriş yapmamaları büyük değer arz etmektedir" dedi.
Prof. Dr. Altunışık, depremin ardından yaşanabilecek artçı sarsıntılar da göz önüne alındığında, sakin kalmak ve ilgili kurumların yönlendirmelerine dikkatle uymanın hayati bir sorumluluk olduğunu kelamlarına ekledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.