blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Uyuşturularak ölüme terk edilen köpekler sağlığına kavuştu

Kastamonu’nun Cide ilçesinde anestezi uygulanarak ölüme terk edilen 10 köpek, uygulanan tedavinin ardından sağlıklarına kavuştu.
Olay, 24 Şubat’ta Cide ilçesi Kemerli Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından uyuşturulan 10 köpek, bölgedeki boş araziye atıldı. Köpekleri gören bir vatandaş, durumu Cide Belediyesi’ne bildirdi. Vatandaşın ihbarı üzerine bölgeye polis, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Cide Belediyesi Hayvan Hakları ekipleri sevk edildi. Bölgeye giden ekipler tarafından köpekler, ölüme terk edilmiş halde bulundu. Nefes almakta güçlük çektikleri belirlenen köpekler, yapılan incelemelerin ardından Cide Belediyesi Hayvan Barınağına götürülerek tedavi altına alındı.

Sağlıklarına kavuştular
Olayı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışmalar sürerken, ölüme terk eden köpekler ise sağlığına kavuştu. Cide Belediyesi Hayvan Barınağında tedavileri süren köpekler uygulanan anestezinin etkisinden kurtarıldı. Barınakta gözlenmeye devam eden köpekler, olayla ilgili yürütülen soruşturmanın sona ermesinin ardından yeniden doğal yaşam ortamına salınacak.

"Soruşturmanın bitmesi ile doğal yaşam ortamına bırakacağız"
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Geçici Hayvan Bakımevi Saha sorumlusu Mesut Seyda Erdoğan, "Belediyemiz santraline gelen zehirlenme ihbarı üzerine Cide Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz alana gitmiştir. Köpeklerin zehirlenmediği, anestezi etkisi altında olduğu tespit edildi. Bahse konu alanda Milli Parklar ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ortak bir tutanak hazırladık ve daha sonra köpeklerimizi barınağımıza getirdik. Şu anda gözlem altındalar. Herhangi bir sıkıntıları yok. Soruşturma devam ettiği için doğal yaşam ortamlarına bırakamıyoruz. Soruşturmanın bitmesi ile doğal aşam ortamına bırakacağız" dedi.

"Sağlık durumları gayet iyi"
Köpeklerin sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Veteriner Teknikeri Ümit Gündoğdu, "Sağlık durumları gayet iyi. Sadece yanlış anestezi bölgelerinden vuruldukları için ayılmaları daha geç oldu. Ama genel anlamda sağlıkları iyi, gözlemlerine devam ediyoruz. Genel durumları iyi. Herhangi bir sıkıntıları yok" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Yazıçam mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, İstanbul istikametinde seyir halinde olan A.O. idaresindeki 18 DU 361 plakalı araba, dinlenme tesisine girmek için kavşaktan dönüş yapan B.G. yönetimindeki 05 RD 669 plakalı arabayla çarpıştı. Kazda her iki araçta bulunan 5 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan yaralılar, Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin