Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2015 07:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da ‘Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler’ Projesi Tanıtılıyor

KASTAMONU ’da ‘Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler’ konulu proje tanıtılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen aynı zamanda Kastamonu Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin yürütücüsü olduğu “Genç Eller Ahşaba Tarih İşler” projesinin sergi açılışı yapıldı. Kastamonu’da bir mekanda gerçekleştirilen serginin açılışını, Vali Şehmus Günaydın, Kastamonu Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı J. Tuğgeneral Faruk Bal, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kayıkçı, Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, Gençlik ve Spor Uzman Yrd. Suphi Çoban ve çok sayıda davetliler yaptı. Kastamonu’da bulunan Yakupağa Külliyesi, Abdülfettah-ı Veli Türbesi, Atabeygazi Camii, İsa Dede/Maden Dede Türbesi, İbn-i Neccar Camii, Seyyid Ahmet Siyahi Hazretlerinin Türbesi, Hepkebirler Camii, Kays’ül-Hemedani El-asgari Hz. (r.a.), Yılanlı Külliyesi (Taç Kapı), Topçuoğlu Camii, Ferhat Paşa Camii eserlerine ait ahşap üzerine yazılan tanıtıcı bilgileri kapsayan çalışmalar, ziyaretçiler tarafından gezildi. Büyüm beğeni toplayan sergide, proje katılımcısı gençler tarafından tanıtımı yapılan ahşap levhalar, yakın bir zamanda da tarihi mekanların bir parçası olarak montajı yapılacak ve ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Genç Eller Ahşaba Tarih İşler” projesinin sergisini açtıklarını belirten Kastamonu Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. Oğuz Kaplan, “Bu projemizde, gençlerin farkındalık oluşturarak, geçmişimize sahip çıkan çalışmalarını görmek bizleri mutlu etti. Unutmayalım ki geçmişini bilmeyen bir nesil bugününü anlayamaz ve yarınını kuramaz. Proje kapsamında yapılan çalışmalar, ilimizde bulunan tarihi mekanları tanıma ve koruma bilincinin gençler tarafından da kabul gördü. Çalışmalara özverili bir şekilde katılan gençlerin ortaya çıkardıkları ürünlerle gurur duyduk. “Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler” proje ekibi, ortaya koyduğu özgün çalışmalarıyla tarihi mekanlara zenginlik katacak, bu mekanların tanınmasında hissedilir bir farkındalık oluşacaktır. Tarihi yapılara montajı yapılacak ahşap tanıtım levhaları, tarihi mekanlarla uyumlu, sıcak estetik değeriyle de ziyaretçilerde ilgi uyandıracaktır. Bu ilgi tarihi yapıların ve manevi şahsiyetlerin gelecek kuşaklara unutulmadan gururla aktarılmasını sağlayacaktır. Bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara ve sergimizi ziyaret ederek bizleri onurlandıran tüm katılımcılara Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Otoyolda önce refüje sonra bariyerlere çarpan otomobil hurdaya döndü: 4 yaralı

Düzce(İHA) – Anadolu Otoyolu Düzce bölümünde şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araba, evvel refüje sonra bariyerlere çarparak hurdaya döndü. Arabada bulunan 4 kişi yaralandı.
Kaza sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran Anadolu Otoyolu’nda Ankara istikametinden İstanbul istikametine gitmekte olan T.S.’nin kullandığı 35 KB 6282 plakalı Volkswagen marka araba, Üçköprü mevkiinde şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu evvel refüje sonra da yol kenarındaki bariyerlere çarparak savruldu. Hurdaya dönen arabada bulunan 4 kişi yaralandı.
Yoldan geçen öteki şoförlerin 112 Acil Davet Merkezi’ne ihbarda bulunması üzerine olay yerine sıhhat takımları sevk edildi. Kaza yerinde yaralılara müdahale eden sıhhat takımları, daha sonra yaralıları ambulanslarla Atatürk Devlet Hastanesi’ne ve Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne sevk etti.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.