Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
25 Şubat, 2024 16:07

Tel Aviv’de Netanyahu protestosu: 21 gözaltı

A+ A-

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Başbakanı Binyamin Netanyahu aleyhinde protestoda 21 kişi gözaltına alındı. Tel Aviv’deki gösteriler sırasında bir göstericinin kafasına copla vuran polis hakkında soruşturma başlatıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu aleyhtarları başkent Tel Aviv’de bir kez daha sokaklara döküldü. Netanyahu hükümetinin savaş politikasını protesto eden göstericiler Savunma Bakanlığı önünde bir araya geldi. Esirlerin serbest bırakılması için yeni bir anlaşma yapılması ve erken seçim çağrısında bulunan eylemciler, hükümet aleyhinde sloganlar atarak hükümetin istifasını istedi. Tel Aviv’in Kaplan Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçen göstericilerin yola barikat kurmak istemesinin ardından polis, göstericileri tazyikli su ve atlı birliklerle durdurmak istedi. Polis ile göstericiler arasında arbede yaşanırken bir İsrail polisi göstericiyi copla müdahale etti. Göstericiler ile polis arasında yaşanan arbede sırasında yaralananların olduğu öğrenilirken 21 kişi de gözaltına alındı. İsrail polisinden göstericiye coplu müdahaleye soruşturma Tel Aviv’deki gösteriler sırasında atlı bir polis göstericinin kafasına copla vurdu. Darbenin ardından yere yığılan eylemciye diğer göstericiler müdahale etti. O anlara ilişkin görüntülerin büyük tepki toplamasının ardından polis hakkında soruşturma başlatıldı. Lapid’den polise eleştiri Muhalefet lideri Yair Lapid ise polisi eleştirdi. Lapid, polisin göstericilere yönelik eylemlerinin “ antidemokratik” olduğunu söyledi. Polisin şiddete başvurduğunu söyleyen Lapid, "Bu akşam aralarında rehinelerin ailelerinin de bulunduğu protestoculara yönelik polis şiddeti tehlikelidir, antidemokratiktir ve devam edemez. Protesto hakkı, temel bir haktır ve protestoculardan cop ve tazyikli su ile alınamaz” dedi.(İHA)

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

18 Ekim, 2024 08:00
blank
İhlas Haber A.

Beş ayrı suçtan aranıyordu, kıskıvrak yakalandı

A+ A-

Tokat’ta 5 ayrı suçtan aranan şüpheli şahıs jandarma ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu yakayı ele verdi.
Tokat’ın Zile ilçesinde belgede sahtecilik, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve ruhsatsız tabanca bulundurma gibi beş ayrı suçtan aranan M.Y. (31), jandarma ekiplerinin düzenlediği başarılı operasyon sonucu evinde kıskıvrak yakalandı. Jandarma otosuna bindirilen M.Y’nin çevredekilere selam vermesi dikkat çekti. Gözaltına alınan M.Y., jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500