Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Borçka’da hasar tespit çalışmaları sürüyor

Gündem Yayın: 23.02.2024 20:24
İhlas Haber Ajansı

Artvin’in Borçka ilçesinde meydana gelen sel sonrası Devlet Su İşleri yetkililer, taşkın riskini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. İlçe merkezi ve köylerde selin vurduğu dere ve taşkın riski altında bulunan bölgeler tespit edilerek kayıt altına alındı.

Artvin’in Borçka ilçesinde 6 Şubat tarihinde meydana gelen sel felaketi sonrası hasar tespit ve inceleme çalışmaları sürüyor. Artvin Devlet Su İşleri (DSİ) 26. Bölge Müdürlüğü tarafından Borçka merkez ve köylerinde yaşanan heyelan ve sel sonrası yaşanan zarar ve yıkıklar kayıt altına alındı. Demirciler Köyünde inceleme yapan ekipler, taşkın riskini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar başlattı. Taşan derelerin zarar verdiği evler, tarla ve yollardaki tahribat köy muhtarı eşliğinde incelendi.

Demirciler köyü muhtarı Cumalı Yerebakan, yaptığı açıklamada, ”Her yoğun yağışlarda İçkale deresi taştığını dere ıslahı projesini tamamlayarak taşkın riskini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarımıza ivme kazandırdık. Borçka ilçesi Demirciler köyünde aşırı yağışlar nedeniyle kopmalar oldu ve evlerin içine toprak girdi. Oluşan heyelanın Demirciler Köyü ile 6 mahallesi dere boyunca bulunan tarım arazilerini, konutları, ulaşım yollarını etkilemiştir. Aşırı yağışlar sonucunda da heyelan bölgesinden gelen selin, dere yatağının dar olması ve aşırı heyelan malzemesi gelmesi nedeniyle tarım arazilerine tekrar zarar verdi. Evlerin alt katlarında su baskınlarına ve ulaşımın kesilmesine neden olmuştur. Taşkın olayının maddi hasarla atlatılmış olmakla beraber bundan sonra oluşabilecek yeni taşkınlarda yerleşim yerlerinin zarar görmesi ile muhtemel can ve mal kaybının önlenebilmesi maksadıyla, DSI kontrolüne alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon ’Gülcemal’ini bekliyor

Dünya Yayın: 20.05.2024 12:24
İhlas Haber Ajansı
Trabzon ’Gülcemal’ini bekliyor

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Beşirli sahil şeridinde 9 yıl önce dolgu çalışmaları ile başlayan Gülcemal Projesinde tahkimat çalışmaları sürüyor.

Dönemin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Vizyon 2019 Projeleri arasında yer alan Sahil Dolgu Projesi’nin (Gülcemal) yapım çalışması 9 yıldır sürüyor. Trabzon’a soluk aldıracak yeni bir yaşam alanı olması için Karadeniz Sahil Yolu’nun Beşirli mevkiinde 2015 yılında dolgu çalışmalarının başladığı projede 250 dönümlük alanın tahkimatı yapıldı. Kalan 500 dönümlük alanda tahkimat çalışmaları sürürken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç projede gelinen son durumu anlattı.

Her yaştan vatandaşa hitap edebilecek bir yaşam alanı yapacaklarını belirten Başkan Genç, “Hemşerilerimizin geçmişte şöyle bir yakınması oldu. Bu sahil yolu yapıldı, önemli bir ulaşım aracı ama denizle birazcık bağlantımız kesildi şeklinde. Bu konuda bazı lokasyonlarda adımlar attık ama biz istiyoruz ki Ganita’dan başlayıp kesintisiz bir şekilde Akyazı’ya doğru ulaşalım. Öyle bir sahil bandımız hem de bir yaşam alanımız olsun. Bu açıdan Gülcemal ismiyle düşündüğümüz proje bizim için çok önemli. 250 dönümlük alanın tahkimatı yapıldı. Kalan 500 dönümlük alanda tahkimat çalışmaları bir taraftan devam ediyor. Burası bir yaşam alanı, regülasyon alanı gibi hem çocuklarımıza hem gençlerimize hem büyüklerimize ayrı ayrı hitap edecek ünitelerden oluşacak. Şehrin gelişen trendimiz turizm biliyorsunuz. Çok ciddi sayıda ziyaretçimiz geliyor. Onlar da bu tür alanlar istiyorlar. Lunapark tarzında da çocuğun eğleneceği alanlar, dinlenilecek eğlenecek şekilde bir konseptle birlikte bu dönem inşallah bunu şehrimize kazandıracağız” dedi.