Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Devrekani Gençlik Merkezi, gençlerin uğrak yeri haline geldi

Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç’ın ilçeye kazandırdığı Devrekani Gençlik ve Spor Merkezi, spor ve eğitimin merkezi oldu.
Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç’ın girişimleri sonucunda Devrekani Belediyesine ait bina, onarımdan geçirilerek Devrekani Gençlik ve Spor Merkezi haline getirildi. Binanın tadilat, onarım ve tefrişat gibi giderlerinin tamamı, Devrekani Belediyesi’nin öz kaynaklarından karşılandı. Yaklaşık 4 yıl önce Devrekani ilçesinde hizmete alınan Gençlik ve Spor Merkezi, her gün yüzlerce kişinin uğrak yeri haline geldi.
İlçe merkezinde faaliyetlerini sürdüren Devrekani Gençlik Merkezi, özellikle ilçede bulunan gençlerin adeta ikinci adresi oldu. İçerisinde güzel sanatlar atölyeleri, kişisel gelişim atölyeleri, dil eğitimleri atölyesi, bilişim atölyesi, deneyap atölyesi ve dini ilimler atölyesi gibi birçok sanatsal ve kültürel faaliyetlerin yer aldığı Devrekani Gençlik Merkezi, haftanın yedi günü gençler için hizmet vermeye devam ediyor.
Eğitim ve spora farklı bir bakış açısı kazandıran Devrekani Gençlik ve Spor Merkezi’nde ayrıca farklı branşlarda spor, sanat ve değerler eğitimi de veriliyor. Devrekani Gençlik Merkezi, ilçede bulunan okulların sıklıkla ziyaret ettiği yer haline geldi.

“Gençlik Merkezinde gençleri sosyal ve kültürel aktivitelerle buluşturmaya gayret ediyoruz”
Devrekani Gençlik Merkezinde ilçede bulunan gençleri sosyal ve kültürel aktivitelerde buluşturmaya gayret ettiklerini söyleyen Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, “Biz, 31 Mart 2019 yılındaki Mahalli İdareler Seçimlerinde vatandaşımızın karşısına partimizin 2023 vizyonundan esinlenerek 23 tane proje ile çıkmıştık. Bu projelerimizden bir tanesi de Gençlik Merkezi projemizdi. Göreve geldiğimiz ilk günlerde belediyemize ait atıl vaziyette ilçe merkezinde bir binayı Gençlik Merkezine dönüştürülmesiyle ilgili çalışma yaptık. Projenin tamamını belediyemiz bütçesinden karşılayarak Gençlik Merkezini oluşturduk. 4 yıldan beri ilçe merkezinde tesis ettiğimiz projemiz ile birlikte Gençlik Merkezi sayesinde ilçemizdeki gençlerimizin önünü de açmış olduk. Gençlik Merkezinde gençleri sosyal ve kültürel aktivitelerle buluşturmaya gayret ediyoruz. Gençlik Merkezi’nde gerçekten çok memnunuz. Bizler göreve geldiğimizde ilçemizde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü diye bir kurum yoktu, var ise de sadece adı vardı ama şu anda sadece Devrekani ilçemizde gençlik koçlarının olduğu, yüzme hocalarının olduğu, sportif faaliyetlere önderlik edecek hocaların olduğu gerçekten donanımlı bir Gençlik Merkezimiz var. Gençlik Merkezinde başta sosyal ve kültürel aktiviteler gerçekleştiriliyor. Bunlar resim ile ilgili sanatsal çalışmalar yapılıyor, yüzme ile ilgili kurslarımız bulunuyor, Gençlik Kamplarına önderlik eden yaşam koçlarımız mevcut, çeşitli el işleri yapılıyor, ebru sanatı yapılıyor, film izlenebiliyor, masa tenisi ya da bilardo gibi oyunlar oynanabiliyor. Bunlar gibi çok sayıda kurs ve çeşitli aktiviteleri Gençlik Merkezi bünyesinde aktif hale getirerek gençlerle buluşturuyoruz. Gerçekten çok güzel bir proje oldu ve 4 yıldan beri de Gençlik Merkezi ilçemizde faaliyet göstermektedir” dedi.

blank
İsmail AKCA tarafından
10 Nisan, 2025 01:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BİZE 3 NİSAN YETER..!

Uzun zamandır alışkın değildi bu şehir sazlı sözlü 3 Nisan kutlamalarına,

Yabancılaştık bu tür kutlamalara ama hatırlayacağız yeniden böyle etkinlikleri, birlikte eğlenmeyi ve bu durumu gelenek haline getirmeyi.

Şehrin sahipsizliği ve eşraf yokluğu hep konuşulur, yazılır, çizilir. Bu şehrin ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını soluyan ve ben Karabüklüyüm diyen bir halkın şehir olma savaşını görmek isterdik. Lakin maalesef henüz görebilmiş değiliz o arzuyu, isteği, hevesi.

Yine de, Teşekkürler Özkan Başkan…

Türkiye’de ağır sanayinin odak noktası Karabük Demir Çelik İşletmelerinin ve şehrin kuruluşunun yıldönümünü belleğine yerleştiremeyen Karabük, Karabüklüler gününü nasıl kutlayacak anlamış değilim.

Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıda Vali Mustafa Yavuz’un önerisi ile 7 Ağustos günü Karabüklüler günü olarak kabul edilmiş, çok tuhaf!

Bana kalsa özentiden başka bir şey değil…

Ağustos ayı nereden çıktı ayrı mesele, o tarihte bu şehirde kimi bulacaksında bu günü Karabüklüler günü olarak kutlayacaksın ayrı mesele.

Şunu diyorsanız belki anlarım, Karabüklüler Günü şehirde değil de sosyal medyada kutlansın, sanal kutlansın, halk katılmasa da olur, o da başka bir garabet.

3 Nisan her platformda Karabük ve Kardemir’in kuruluş günü olarak kabul edildiğine göre, ayrıca bir başka tarihte Karabüklüler gününe ne gerek var? Şayet illa Karabüklüler Günü diye bir gün kutlamak istiyorsanız buyurun 3 Nisan’da kutlayalım.

Bu plaka merakı nereden geliyor. Tuhaf..!

Bakın bizim bir Üniversitemiz var.

Bu şehrin üniversitesi ve bünyesinde binlerce öğrenci ve öğretmeni barındıran Karabük’ün bacasız fabrikası.

Bu sözüm, bu şehri ve üniversiteyi şekilden şekle sokan bir zihniyete dur demek yerine alkış tutan ve susanlaradır, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenleredir.

Bu şehre, bu şehrin halkına, değerlerine dil uzatanlara sessiz kalanlar, bu şehrin dilsiz şeytanlarıdır.

Karabük Üniversitesi şehir merkezine bir fakülte açma kararı aldı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile Rektör Fatih Kırışık inisiyatif alarak şehir merkezine fakülte ya da fakülteler kurma kararı aldı. Tartışılabilir lakin bizce güzel karar, günden güne ölüp giden şehri canlandırabilir.

Eften-püften işlerle uğraşacağınıza şehrin ağır abilerini bir araya getirip şehir merkezini canlandırın. Öğrenciyi şehir merkezine çekecek projeler üretin, şehir bambaşka bir havaya bürünsün, cıvıl cıvıl, rengarenk görüntüler ortaya çıksın.

Safranbolu önümüzde en güzel örnektir.

Bir Sağlık Meslek Yüksekokulu Üniversite kampüs alanına geri gidiyor diye ilçe ayağa kalktı, şehrine sahip çıkıyor.

Neden..?

Esnafın en önemli gelir kapısından biri kapanmasın diye.

Peki biz ne yapıyoruz..?

İpe sapa gelmez işlerle uğraşmaktan şehre faydası olacak asıl konulara değinmiyoruz, değinemiyoruz..!

Ne 3 Nisan’da, ne 23 Nisan’da, ne 19 Mayıs’ta, ne 30 Ağustos’ta, ne de 29 Ekim’de yapılan törenlerde zoraki katılan protokol ve öğrencilerin haricinde kimseler olmuyor, halkı bu tür etkinliklere çekemiyoruz.

Lütfen kendimizi kandırmayalım.

Allah aşkına boş işlerle uğraşmayalım,

Bu şehir ve bu şehrin insanı için neler yapabiliriz bunu konuşalım, buna kafa yoralım.

Yaygın basında “3 Nisan Sanayi Günü” değerlendirmesi yapılıyor,

Çok güzel, ama

Bu şehrin üniversitesini düşürdüğümüz hale bir bakmamız gerekmiyor mu?

Dün, Burhanettin Uysal vardı, Refik Polat vardı.

Bugün Fatih Kırışık var

Yarın o da gider. Karabük Üniversitesi kalır.

Bu şehrin kıymetini ve değerlerini bilmek lazım…

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.