Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te Afetler ve Deprem Tatbikatı Yapıldı

Manşet Yayın: 22.02.2024 12:04
Karabük’te Afetler ve Deprem Tatbikatı Yapıldı

Karabük Afete Hazır Okul Projesi kapsamında AKUB, AFAD, UMKE, Karabük İtfaiyesi ve İl Sağlık Müdürlüğünün katılımı ile  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Afetler ve Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi.

Düzenlenen tatbikatı İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız, AFAD Müdürü Gazanfer Erbay, Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürü Koray Korkut, Müdürlük AKUB Lideri Arzu Yedigül, İL İSGB Koordinatörü Oktay Köse, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler okul bahçesinden takip etti.Karabukte Afetler ve Deprem Tatbikati Yapildi4

Siren sesi ile başlayan tatbikatta öğretmenler ve öğrenciler sınıflarında, Çök- Kapan- Tutun hareketini uyguladılar. Siren sesinin sona ermesi ile öğretmenleri nezaretinde sınıfları tek sıra halinde tahliye eden öğrenciler Acil Toplanma Bölgesinde toplandılar.

Karabukte Afetler ve Deprem Tatbikati Yapildi3

AFAD KBRN ekibinin tahliye edilen okulda herhangi bir gaz kaçağına karşı gaz ölçüm cihazları ile yaptıkları kontrolün ardından deprem esnasında dolapların devrilmesi sonucu mahsur kalan görevli AFAD Arama Kurtarma Ekibi, UMKE Ekibi ve  Arama  Kurtarma Birliği (AKUB) görevlileri tarafından kurtarılarak 112 ekiplerine teslim edildi.

Karabukte Afetler ve Deprem Tatbikati Yapildi2

Okulun 3 üncü katında mahsur kalan ve yürüyemeyecek durumda olan afetzedeler AFAD Arama Kurtarma ekipleri tarafından Sedye ile Yüksek Kattan Tahliye Tekniği ile itfaiye ekiplerinin sepetli merdiven açarak afetzedenin tahliyesi yapılmasıyla tatbikat sona erdi. (Yusuf Korkmaz)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zonguldak’ta 90 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Eğitim Yayın: 14.06.2024 20:52
İhlas Haber Ajansı

Zonguldak’ta 90 bin 660 öğrenci karne sevinci yaşandı.

İl genelinde anaokullarda 5 bin 950, ilkokullarda 29 bin 700, ortaokullarda 27 bin 410, liselerde 27 bin 600 olmak üzere toplamda 90 bin 660 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Zonguldak merkezde yer alan Gazi Ortaokulu’nda öğrenciler karnelerini büyük bir heyecanla aldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Ardından Okul Müdürü Tuncay Korku törende öğrencilere seslenerek, “Selçuk Bayraktar’ı, Hazarfen Ahmet Çelebi’yi, Oktay Sinanoğlu’nu, Aziz Sancar’ı, Mimar Sinan’ı örnek alın ve kendimize güvenin” dedi.

Amaçlarının Milli, manevi duyguları yüksek, ruhen ve bedenen sağlam, mutlu, sağlıklı, erdemli bireyler olarak yetiştirmek Olduğunu ifade eden Zonguldak Gazi Ortaokulu Müdürü Tuncay korku şunları söyledi:

“Türkiye yüzyılın maarif modelinde de belirttiği gibi bizim buradaki amacımız sizleri Milli, manevi duyguları yüksek, Ruhen ve bedenen sağlam, mutlu, sağlıklı, erdemli bireyler olarak yetiştirmektir. Alacağınız bilgilerle, eğitimle hayatta başarı olmaktır, başarılı hayat yaşanımı ve hayatın başarısını kazanmaktır.

Biz maneviyata çok önem veriyoruz. Değerlere çok önem veriyoruz. Biz şunu çok iyi biliyoruz. Yıllardır bilimin temelini de akan bunu yönlendiren bizim ecdadımız oldu gurur duyuyoruz.

Binlerce isim sayabilirim. Ali Kuşçu, Mimar Sinan, Harezmi, Hazarfen Ahmet Çelebi, İbn-i Sina, Oktay Sinanoğlu, o kadar sayarız Bunlar şu anda bilim varsa bunların çalışmaları ve uygulamaları sayesindedir. Yine lider olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu milletin bağrından çıkmıştır. Aziz Sancar yine bu milletin bağrından çıkmıştır. Selçuk Bayraktar şu anda destan yazıyor ülkemiz adına. Sizin ağabeyiniz olarak bize çok güzel örnek çalışmalar ve başarılar sunmuştur. Dolayısıyla biz kendimize güveneceğiz. Kendimize inanacağız. Biz bunu önceden yaptık. Bundan sonra da yapacağız.”

Önceki yıllarda bilginin çok önemli olduğunu vurgulayan Korku, şimdi ise bilgiyi taşımanın değer kazandığını söyledi. Korku, “Artık durumlar değişti. Eskiden bilgi çok önemliydi. Bilgiyi kullanan toplumlar götürüyordu. Artık bilgiyi üreten toplumlar bayrağı taşıyor. O yüzden biz bilgiyi üreteceğiz. Üretici olacağız. Neden çok çalışacağız? Çünkü sizler bir umutsunuz. Mazlum coğrafyaların umudusunuz. Herkes bizden yardım bekler. Bakın Gazze’de Filistin’de göz göre göre katliamlar oluyor. Biz şu anda lider olsaydık o katliamlar olmazdı. Oraya adaleti de merhameti de biz götürürüz. Bu sebeple herkes çok iyi çalışmalı.” dedi.

Program çeşitli spor dallarında ödüllerin verilmesinin ardından sona erdi.

Paylaş: