Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’daki araç sayısı 457 bin 291 oldu

SAMSUN (İHA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Ocak ayı sonu itibariyle Samsun’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 457 bin 291 oldu.
TÜİK verilerine göre Ocak ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 53,1’ini otomobil, yüzde 28,2’sini motosiklet, yüzde 12,6’sını kamyonet, yüzde 2,4’ünü kamyon, yüzde 2,1’ini traktör, yüzde1’ini minibüs, yüzde 0,4’ünü otobüs ve yüzde 0,2’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.
Türkiye’de Ocak ayında 213 bin 493 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü’ne bağlı illerden Samsun’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Ocak ayı sonu itibarıyla 457 bin 291 oldu. Çorum’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Ocak ayı sonu itibarıyla 198 bin 280 oldu. Amasya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Ocak ayı sonu itibarıyla 142 bin 430 oldu.
Öte yandan ülke genelinde Ocak ayında trafiğe kaydı yapılan 113 bin 269 adet otomobilin yüzde 66,5’i benzin, yüzde 13,8’i dizel, yüzde 11,4’ü hibrit, yüzde 7,0’ı elektrikli ve yüzde 1,3’ü LPG yakıtlı araçlar oluşturdu. Ocak ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 15 milyon 333 bin 952 adet otomobilin ise yüzde 35,5’i dizel, yüzde 33,3’ü LPG, yüzde 28,9’u benzin, yüzde 1,5’i hibrit ve yüzde 0,6’sı elektrikli olarak dikkat çekti.
Ayrıca Ocak ayında trafiğe kaydı yapılan 113 bin 269 adet otomobilin yüzde 38,4’ü gri, yüzde 26,1’i beyaz, yüzde 12,4’ü mavi, yüzde 11,7’si siyah, yüzde 6,5’i kırmızı, yüzde 2,3’ü yeşil, yüzde 1,3’ü turuncu, yüzde 0,5’i mor ve yüzde 0,4’ü kahverengi renkli olarak kayıtlara geçti.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Nisan, 2025 11:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Gündem Sahipsiz Hayvanlar

Karabük’te sahipsiz hayvanlarının korunması, rehabilitasyonu, kısırlaştırılması, aşılanması ve barınakların iyileştirilmesi amacıyla düzenlenen toplantı, Vali Mustafa Yavuz başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya; Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Vali Yardımcısı Erol Özkan, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Eflani Kaymakamı Ömer Bulut, Safranbolu Başkanı Elif Köse, Eflani Belediye Başkanı Hüsnü Akın, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kartal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şenol Ayyıldız, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Işık katıldı.

Toplantıda; 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yürütülen çalışmalar, mevcut sahipsiz hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin durumu, kapasite artırımı çalışmaları, yeni barınakların inşası ve sahipsiz hayvanların bakım süreçleri, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Vali Mustafa Yavuz, sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmaların, yerel yönetimlerle koordinasyon içinde titizlikle sürdürüldüğünü vurguladı.

Vali Yavuz, yaptığı konuşmada, “Bakım evlerimizin kapasite artırımı yönündeki çalışmalarımız devam ediyor. Yeni merkezlerin yapımı da hızla devam ediyor. Belediyelerimiz tarafından rehabilite edilen sahipsiz hayvanlar, oluşturulacak koruma alanlarında barınacak. Vatandaşlarımızın güvenliği ve huzuru her zaman önceliğimiz olmaya devam edecek. Sahipsiz hayvanlar tarafından oluşması muhtemel olumsuzlukların önüne geçebilmek amacıyla her türlü tedbir ve önlemi almayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Vali Yavuz  ayrıca, bu sürecin en kısa sürede somut sonuçlar doğurması için tüm yerel yönetimler ve ilgili kurumların iş birliği içinde çalışmaya devam ettiğini belirterek “Herkesin üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyorum. Bu önemli konuyu, Karabük’ün gündeminden en kısa sürede çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.